Italia och kattvakt!

Äntligen uppdatering!

 Det blir massor bilder, de får tala för sig själva. Har varit i Italien 9-15 juni!

 
 Jag och Neta i Assisi!

 
Assisi är en vacker by, mycket liten sådan men har många kyrkor! Har besökt Franciskuskatedalen, syster Klaras grav och fler kyrkor till... Gator är mysiga att promenera runt. Assisi ligger uppe på berget vilket man får jättefin utsikt!


 Jag pekar på Franciskuskatedalen. När man var där (dagen innan) var den enorm! Tre våningar, längst ned under jorden låg Franciskus kista av sten. Men nu när jag och Neta var uppe på fortet längst upp på topp ser allt så liiiten ut!

 
Att gå till fortet var en vandring som jag och Neta kommer inte glömma. Ständig uppförsbacke! Och läskiga trappor i fortet, uscha. Jag spände mig såå när jag gick upp och nerför trapporna där. Samtidigt har man en världens otäcktaste tunnel som jag och Neta fick gå igenom... 

 
 Mardrömstunnel på 105 meter! Ingen för folk med klaustofobi!

 
Även har man tagit en snabb sväng till Perugia, en större stad nära Assisi och tittat runt. Neta köpte en knallröd väska, som man hade prutat ner till bra pris! *grattis!* 
 Rom var vi också på, fre, lördag innan flyg hem till Sverige på söndag. 

  Colosseum, självklart ska man dit medans man är i Rom! Jag har också varit på Spanska trappan, St Petri kyrkan och Fontana di Tervi men tyvärr glömde jag då min kamera kvar på hotellet! ARGHHHH! Men Colosseum kom jag iallafall ihåg ta med mig kameran! =)

 
Vi fick toppen guide på Colosseum. Mycket intressant historia man fick höra om detta! Om ni ska dit, rekommerar er varmt ta guidevandring. Mycket värt! =) 

   Kaxig jag. NOT! Sjalen på skallen skyddar mig mot solen. Jag blev bränd där på skallen! Smart smart...

 
   
 Blommor o träd tog jag bilderna i Italien. Visst är de fina?!? =)

 
Italien... deras mat är.... GUDOMLIG GODA!!!!!!!!!!!!!!!! Jag gråter att Italien är inte vårt grannland! Saknar även deras glass!

 
 Godaste lasagne jag har någonsin ätit... Den kommer aldrig mäta mot nån annan lasagne!

 
Jag dreglar nu vid tanken på hur maten smakade där.. pasta... pizzor... lasagne... ravoli... ÅÅÅÅ! Jag njöt varenda dag!
 På sista kvällen åt jag..... Se på bilden, visst är det himla TYPISKT mig! Det var helt gratis också. WOW! Snällt! =)

 
 Tomater i Italien är skitgoda. BESATT!

 
En vecka därborta är lagom nog. Saknade hem till min kära sambo och katten Tova Sol. =) Men resan hade varit trevlig. Lite synd att vädret var inte tipptopp alltid men det får man acceptera. Eller hur?

 
 Firat midsommar hos min vän Warin. Jordgubbar är en av MÅSTE på bordet! =) Gött!  Nästa dag for hon till Tyskland, besöka sin käre storebror som bor där. SÅ jag får äran ha titel 'kattvakt' där jag tar bilder varje dag o kommenterar det på www.bilddagboken.se där kallas jag mig Fridolfina. =)

 
  
 Warins katter; Trim 12 år, Pelle snart 8 år och Titus 3. De ser till att jag har inte det så lätt! He he!

 
Titus bet min öra, Trim ville väcka mig 4 på morgonen. De var lite ovana för jag är lätt att väcka i jämförelse med deras matte. *fniss*
Titus vill gärna sno min frukost varje morgon när jag sitter i vardagsrummet. Då börjar jag morra åt honom. GRRR! Han blev förvånad och hoppade direkt ner från bordet.
 Nu har det förbättrats! Han respekterar mig och min mat. Kommer inte så nära.
 Trim vill så gärna jag ska klappa honom tills mina armar faller av! =) Pelle tror alltid jag ska servera mat varje gång jag ska öppna kylskåpet. Kattmat! Nähä..... Kattmat! Nähä... Jag har borstat Titus två dagar i rad, så det är mycket skööönt att klappa på hans päls. WOW! 

  
 När kommer vår matte hem?

 
Jag åker hem då och då för att mysa med min Tova Sol. <3  Jag får så dålig samvete att lämna henne IGEN efter Italienresan men efter när Warin är väl hemma från Tyskland så ska jag vara hemma här o allt blir som vanligt igen. 

 
 Min lilla Tova Sol. <3 Snart är allt som vanligt igen, jag lovar! =)

 
 Vilken skön race! *ASG* Jag kastade godis på golvet. Bra, då får hon dagens motion!

 
Snart ska jag åka till Warins lägenhet och hälsa på kattpojkar. Och kollar hemmet om de har hittat på fler hyss.
 ÅÅÅ imorgon fredag. Vad skönt! Äntligen helg igen!!!!
 Jag har inte semester, min börjar vecka 29. Läääängtar!

 Ha det gott, folk! PS; jag uppdaterar i bilddagboken oftare än här. Härinne skriver jag ju mer. Men just nu hinner jag inte med mycket skrivandet men lite uppdatering har ni fått! =)

 Soliga hälsningar // Matte o Tova Sol


Kommentarer
Postat av: jezzypezzy

hehe äntligner skriver du här!!

men visst följer jag ditt BD oxå :D

men ang TS o godis... skulel jagkasata goid på mit golv skullede intebryr sig ellerså vroom SniffSniff sen bara blörrk o gå därifrån det slår jag vad om hahaha X pöss

2008-06-26 @ 21:53:43
Postat av: summer

Kikat in och vill bara säja det var längesen att hört av dig. Hur mår du? Visste inte att du har BDB medlem. Add mig summergincim :)



Krama

2008-06-28 @ 13:22:59
Postat av: Neta

DIGGAR den senaste blogg ... Är bara sååå underbart å läsa va du skriver ... Härliga bilder ... Tack för lunchen igår, va dödskul ;)

MASSA m KRAAAAAAM PUSS

2008-07-02 @ 11:52:28
URL: http://www.wisserangels.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0