Den totalt förbjudna dassboken

Kopierat texter från en dassbok som jag köpte förra året "Den totalt förbjudna dassboken!" 
 Den dassbok är fylld med rått humor, sex, massor ja. Som en pryd människa bör inte läsa den. Alltså läs den på egen risk! ;)


 I unga Örnas sångbok från 1932 återfinns Låt 47, "sex små niggerbarn":

Uti ökens heta sand
nere i Sahara,
där som solen står i brand
så att folk går bara,
vandra älskligt hand i hand
sex små niggerbarn
svarta liksom sotare
en lustig karavan.

Plötsligen dem upptäckt har
lejonet från Ickrunsch,
och ett niggerbarn han tar
till en präktig quick-lunch.
Men de andra fem de gå,
som om intet skett,
hoppas i sitt sinne på
att lejonet är mätt.

Men då kommer ett, tu, tre
slingrande i sanden
jätteormen, ska nu se,
och tar en i handen,
slukar honom sedan lugnt
när dom andra gått,
slickar sej om läpparna
och säger: "Det var gott!"

Utav sorg den tredje fick
hjärtfel och blev döder
och till niggerhimlen gick
liksom sina bröder,
skynda hand i hand,
tillbaka till sitt land.
Men de andra trenne små
hoppas att i frid få gå.

Solens heta strålar så
smälta ned den fjärde.
Sedan kvarstår bara två,
två likväl av värde.
Dessa båda gifte sej
och fick fyra barn.
Därför är det åter sex
i denna karavan.

 
 Jag läste den flera gånger, inte för jag är rasist eller så, utan tycker texter var bra. :) 
 
 Ha det bra, folks!


Är ni nyfiken på boken, så kolla gärna här länken - och kanske köpa en om ni törs? Hihi!
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9155256317


Husmorstips

Texter snodde jag från "Damernas dassbok"


HUSMORSTIPS för den moderna kvinnan

HUSMORSTIPS 1: Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Sug ut glassen genom botten på struten, snälla nån, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.

HUSMORSTIPS 2: För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Köp pulvermos, det håller ett år.

HUSMORSTIPS 3: När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

HUSMORSTIPS 4: Om du har svårt att öppna burkar, prova latexdiskhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Be "Den onödige" att öppna, medan han sitter på sin ända och ser på tv.

HUSMORSTIPS 5: Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Selleri? Aldrig hört talas om.

HUSMORSTIPS 6: Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: Överblivet vin??

HURSMORSTIPS 7: Pensla pajskalet med lite vipsat ägg för att göra pajen glansig.
RIKTIGA KVINNORS TIPS: På förpackningarna står det inget om pensling med ägg, så det hoppar jag över.



Ha ha ha! Lite humor ska man väl ha? ;)

 Ha det bra!


Helgen redan slut?

Hotja!!!

 Ja snart ska jag sova. Då är helgen och all roliga slut. Snyft!
Det har varit lugnt helg, på lördagkvällen for jag till Neta för att träffa hennes valp som jag har inte hunnit träffa. Rosa har bott hos dom nu i en vecka och verkar trivas bra. Hon gillar reta Zacco och Zeke och leka med varenda leksak hon hittar! En riktig livlig valp med andra ord! Blir kul se hur hurdan hon kommer vara när hon blir stor och ja, hur STOR kommer hon bli? Hennes föräldrar är ju stora grandisar! 

 
Lilla Rosa! Foto: Jag. Bilden snodde jag från wisserangels.se hemsida. :) Finns flera bilder på unga damen där!

 Det har varit jättefin väder hela helgen med sol, förutom i fredags kväll då åskade det och regnade. Jag tänkte " åå stoldynor kvar på balkongen!" så kutade jag ut och fick se min unge kattherrn Marco ligga på stoldynan. Han tänkte inte minsann flytta på sig fast det åskade ute. Regnet har inte anlänt riktigt då. Jag fick puffa ner honom och tog in dynan DÅ kom ösregnet! :)  Vilken tur!
 Sen lördag och söndag har det varit soligt och härligt. Jag tillbringade mycket med att sitta ute på balkongen o läsa One Piece. Härligt! Jag solade inte mig utan satt mest i skuggan. Orkar inte bli solbränd - jag har tendens bli lätt bränd och får blåsor på huden. Nä det är inte kul! Hellre ta försiktigt. Jag njöt ändå av sommarvärmen! :)
 I lördags har min fästman spelat paintball med några kompisar. Han hade tydligen roligt, när han kom hem svettigt och visade upp gärna sin 'krigskador'. Hihi! 

 Nä nu ska jag hoppa i sängen och sova. Sköt om er! :)

 


Trampa för livet!

Hoyah!

 Ja imorse tränade jag. Sen skulle jag cykla till jobbet. Vid en stor korsning med mycket trafik såg jag det blev grönt gubbe även grönt cykelljus. Bra bra, då slapp jag liksom stanna och vänta. Jag såg fundersam på ett par som stod kvar och pratade med varandra. Kanske de har inte märkt det har slagit till grönt?
Nåväl jag trampade vidare och då hörde jag siren, jag som är döv och kunde höra det innebär det att det måste vara mycket nära eller hur? Jag såg brandkåren med blåljus på, komma! Jag hinner inte alls bromsa då skulle det bli världans smäll, så jag valde att trampa in sjuhelvete så att man lämnade nog eldspår på asfalten! PUST! Inte undra på de hörande har valt stanna, de hörde ju siren långt bort! Jag kunde ha följt deras exempel och stannat men ja nåväl!  
Ironiskt nog att min hörsel räddade mig! Vad hände om jag inte hörde brandkåren komma? Det var verkligen nära ögat!

 Lite dramatiskt blev det väl imorse. Jag slår vad om att brandmän minns mig. " Den där jävla dövstum med röd hjälm ska vi slå ihjäl sen!" 

 Ha det bra, folks! Cykla lugnt. ;) 

 
Om ca en månad.... Viking Line, här kommer vi! :) Det blir en kryssning till Åland med världens bästa gäng: Jag, Neta, Sara och Karro! Hoppas det blir härlig resa!
 

FAME

Helloj!


 Under helgen har det varit kul och mindre kul!
 I fredags såg jag, Neta o min arbetskollega Anna Fiona på FAME föreställning, den var WOW bra! Alla skådisar var imponerande bra!!!!
Sen cyklade jag hem i raketfart eftersom min kompis Sara var redan hemma hos mig o väntade på lilla jag ska komma hem. Hon skulle ju se Fame dagen därpå. :) Vi satt och skvallrade till 2 på natten! Oj oj. =)

 Lördag: Vi spelade Zelda och YEEEES!!!! Vi besegrade den seglivade bossen i Zelda Skyward Sword. YEAH!!!
Sen åt vi i Edessa, en restaurang nära mitt hem, sen drog vi in till stan. Sara till FAME och jag mötte Räkan för att se på bio Roxy " The Hammer". Filmen handlar om en amerikansk döv man som blev berömd för sin brottning som sen utvecklades till MMA. Matt Hamill som kallas för the hammer. Jag trodde filmen skulle vara sisådär men hade visst fel. Det var intressant och bra film faktiskt! Rekommerar er se den.
Efteråt drog vi alla döva till Bishop pub och tog ett par öl, snackade. Jag drack bara en öl och sen halvt som jag gav till Sara för jag började må inte bra. Därefter spydde jag. ( I toan, jag ställde självklart inte o spydde framför folk nejhej!) 

 Söndag: YES jag skulle åka med o hämta valpen trodde jag. Det visade nog jag led av lätt matförgiftning. Misstänkte det var nog nåt jag åt på Edessa! =( Jag fick kuta till toan flera gånger. Tur jag inte spydde mera, bara en gång i puben. De resten kom ut andra hållet. BRAAAAK!
 Så jag missade det roliga bilresa o valpen Rosa. Snyft!!!! Sen ännu sämre; Sara måste åka hem till Stockholm. Ännu mer snyyyft!!!  Tur att magen blev bra ganska fort, på kvällen törs jag äta middag. :) Det gick bra. Skönt!

 Idag har jag köpt biljett till FAME åt min fästman - alla har tjatat på honom hur bra den är. Till slut suckade han och sa " fixar du biljetter?" till mig. Hahaha! Karlar! :P
 Det visar sig att ALLA föreställningar är slutsålda. Jag såg på kvinnan bakom föresäljningsdisken. "Slutsålda!" Jag pekade på ordet. Hon nickade. Jäklar!  Sen skrev jag om det finns kanske EN plats kvar? De flesta brukar sitta 2 och 2, eller 3 o fler. Sällan man går dit på teater ensam ni fattar.
Det visade sig jag hade tur. ENDA ledig biljett kvar var till 1 juni kl 19.00. Jag köpte den utan att blinka. Jisses! =) Synd, för jag hade tänkt köpa till mig och min syrra också men nåväl! Min syrra jobbar ändå den 1 juni sa hon. Dåså! Men hon lovar iallafall hålla ögonen öppna ifall nån plats råkar bli ledig så ska hon försöka boka.
 Min fästman får tyvärr gå dit ensam. Hoppas han tycker om FAME! *håller tummarna* Jag stryper honom om han kommer hem och säger "Det är sådär, vad ser ni egentligen hos musikalföreställningen?" då är det nog hans sista mening! Hihi!!!

 Mina katter mår bra. De tillbringar mycket på balkongen, mest Marco nu när det är varmt o skönt ute! :)
Själv mår jag finfint efter magproblem. Skönt!

 GRATTIS till min syrra N på 30årsdag idag! Hipp hurra hurra! Välkommen till 30årsklubben! 

 Ha det bra, folks! 

 
 Åh, vilken minnen! Zeke som valp! ( Han fyllde 3 år i lördags!) GRATTIS!
Nu har Neta ny valp hemma hos sig, lilla söta Rosa! Henne ska jag nog träffa småningom! ;) 

 

 

Hurra helg!

Tjoho!!!

 Åh skönt fredag idag! =)

 Det blir kul helg, eftersom ikväll kl 19.00 ska jag se på FAME tillsammans med min kompis Neta o min arbetskollega Anna-Fiona. Tycker kul att A-F vill titta på det! Hoppas hon lär sig ännu fler nya tecken efter FAME? Hihi!!!
 Sen ska jag cykla hem och krama ihjäl min hedergäst från Stockholm, Sara! Hon kommer hit för att se på FAME imorgon kväll. :)

 Så imorgon blir det nog mycket skvaller, skratt och tvspel. ;) Sen på kvällen åker vi in till stan, så ska Sara se på teatern, medans jag och en annan kompis Räkan ska se på bio " The Hammer" på Roxy.  Min fästman ska på sin kompis Jimmys bröllop så han lär nog vara borta länge! Hoppas han får det roligt!

På söndag lär nog Sara träffa andra vänner som bor i Örebro, lite utflykt för henne innan hon åker tåg tillbaks Stockholm medans jag åker en lång bilresa upp till Boda med Neta, ST, Lars o 3 hundar. På hemvägen blir det 4 personer och 4 hundar i bilen! En hund varsin? Hihi! Neta ska hämta hem sin stor efterlängtade valp Rosa! Ännu en grand danois... som jag kan inte hålla i kopplet! Tur man har Zeke som jag KAN hålla i när vi tar hundpromenader. :) Neta får hålla två GD, hon! Och jag blir nog mästare på att avläsa hennes läppar sen! Ja som sagt - det blir kul helg för min del. Säkert trött på måndag. Som vanligt! Hahaha!

 Neta - jag drömde imorse om Rosa. Att hon blir en GIGANTISK hund. Får se om drömmen blir sann? :) Då blir du väl glad??? Risken kanske min dröm blandar ihop med Rosas pappa Sue? Hmm men nej det såg inte ut som Sue. ;) 

             

Jag ritade Zacco och Zekes siluett förra året, snart ska jag fixa en till Rosa? ;) Men kanske gör en ny till Zacco, eftersom jag tycker Zaccos siluett blev inte så bra. *kräsen jag!* 

 TREVLIG HELG!!!

  

 

 

Lilla polisjakt

Helloj!

 Ja imorse när jag vaknade tyckte jag det var hmmm ovanligt mörkt... det visade sig att det var dålig väder. Regn på maxvolym. Suck... vad säger man då?

Bara att ge katter frukost, rensa lådor och sen ta på mig regnkläder och cyklade till träningen.
Träningen gick bra. Sen cyklade jag till jobbet o jobbade som vanligt hela dan med mest bokuppsättning. Åt gott lunch med Räkan. :) Sen kl 17 så cyklade jag hemåt. Regnet avtog inte ens någon gång idag. Boring!

Men iallafall, då jag cyklade precis på väg mot Varberga, såg jag nåt som förvånade mig först. Det var inte varje dag man fick syn en polisjakt på mycket näääära håll. :)
Det åkte två ungdomar på moped ( dom såg inte heller ens runt 15 år!) och de åkte även utan hjälm med en tålamodig polisbil jagande bakom dom. Polisen hade inte blåljus på. De bara åkte liksom lugnt o fint bakom mopeden. Ungdomar såg lite skraja ut. De svischade förbi mig jag fick maka mig lite med cykeln för polisbilen.

 Ja nu ska jag fixa lite käk och koppla av! ;) 

 Ha det bra! 

 
Bilden togs för lite mer än ett år sedan i Garphyttan. Lite poliskänslan passar fint här! :)

Jag är en äkta stadsbo...

Ehum.... nyligen under helgen har jag sovit över hos Neta och Zboys! Jag var hundvakt åt dom lördagen då deras matte var borta på vift några timmar. Jag o Zboys kom överens att slappa i soffan, skönt att vi tre tyckte samma! :)

 Sen bestämde jag o Neta gottgöra Zboys med att ta långpromenad på söndag till naturreserverat nära hon bor, hon berättade det var otroligt vackert där. Ja varför inte?
Så gick vi dit, jag som går sällan ut i skogen slutade med så här:

- Min brandgula tröja fick uppmärksamhet av all små jobbiga insekter. Jag var tvungen ta av mig den!
- Min lokalsinne är ur funktion, tur jag gick inte ensam!
- Jag såg en varg! Jag sa till Neta med uppspärrande ögon " Varg! Det är en varg därborta!" Hon blev lite skraj och höll i Zacco, jag höll i Zeke självklart. Zacco kommer jag aldrig kunna hålla i, så klen är jag. Hon frågade mig "var är vargen?" jag pekade där hållet jag såg odjuret. Hon sa att hon såg ingen varg.
Sen insåg jag när odjuret vände sig, det var en grå får. Jäkla fårskalle!!!!

Och för några helger tidigare gick jag o Neta ut i andra skogen då såg jag två rådjur hoppa framför oss ca 50 meter. Mina ögon blev stora. Bambi!!!!

 Jag är en stadsbo. Får väl inse det!!!!!!!!

 Stadsbon här bjuder lite på bilder. :)

   
Lördag - hundvakt åt soffpotatisar!

 Söndag - naturreserverat

     
Jäkla fårskallar! Jag som trodde det var typ en flock vargar!


Neta tyckte väl det var kul att jag förväxlade en varg och en får...  Hihi!

   

 Promenaden tog oss 2 1/2 timmar! Hundar var rätt trötta efteråt! Härligt! =)

 Hoppas det blir fler promenader så jag blir bättre i naturen! :P

 Tack för allt, Z-gänget! <3


Händelserikt aprilmånad!

Hej!

 Oj nu är det 1:a maj! Igår var det Valborg, jag och fästman sket i det. Vi höll oss hemma, såg på en film och åt gott chips till det. Ibland är det sååå skönt bara vara hemma! Hade jobbat och slitit på bibblan, vi håller på nu och göra om en ny utlåningssystem vilket innebär vi måste chippa varenda bok! Biblioteket där jag jobbar är stängt nu i två veckor så man kan hinna chippa allt, ca 200 000 böcker - sen får man inte glömma tidskrifter, media, talböcker, CD....  Puh! Här är det 2:a veckan och det rullar på än. Många besökare kom ändå in och sa " va är det stängt?!" fast vi hade informerat klart o tydligt överallt. Trodde vi? :) Ja där ser man! Hihi! 

 Nej nu ska man backa lite!
  1 april har min arbetskollega skaffat sig en ny hund, fd gatuhund från Rumänien som lystrar till namnet Ialo. 
 
 Papillon Milou, 14 år och gatumix Ialo, ca 1,5 år gammal.

 
Jag tog några kort på nya familjmedlem efter hon har bott ett par veckor så man hinner känna sig hemmastadd. Hon är livlig glad hund, lite för livlig för stackars gammelgubbe Milou som skäller ifrån ibland. Men annars funkar det toppen mellan båda två. :)

 Sen hade man påsk - min kära mor har - otroligt nog - åkt tåg hit! WOW, hon som aldrig åkt tåg gick jättebra att byta tåg och kom till Örebro i tid. Bravo SJ! Hade trevlig påskhelg med mamma och syrran, bara synd att jag gick och blev sjuk. Attans! Fick världans ont i halsen, febrig och ont i huvudet. Tur det gick över ganska fort! Så man kunde umgås ordentligt. Samma dag åkte mamma hem, på själva påskdagen avled tyvärr min kompis Warins katt, Pelle som blev snabb jättesjuk det visade sig njurar var helt slutkörda. :(  Det fick bli avlivningen, jättetråkigt! Pelle hann inte ens fylla 12, han och Tova Sol min katt hade växt upp tillsammans i ca 6 år innan de blev omplacerade till två olika hem. Tova Sol hamnade hos mig och Pelle hos Warin. Det var Pelle som jag ville från början ta hem, men min fästman gillade inte honom. Han såg hur ledsen jag blev, så fick han fråga hurdan var Tova? Okej henne tar vi! Ja tänka sig, vilka minnen!

 Dagarna rullade på, då kom man till Örebro bokmässan 13-15 april jag jobbade hela helgen där det var ganska okej. Lördagen var mest rolig eftersom då kom det massor besökare. Söndag var ganska trist, fåtal besökare. Vi satt mest och rullade med tummarna typ. Fick hedergäst hos mig samma helg då det var bokmässan. Jag och Sara kämpade med svett o tårar försöka besegra fienden i Zelda Skyward Sword. Tyvärr av tidbrist hann vi inte spela mer, det får bli nästa gång - då jäklar ska vi komma i mål!!!!
 
 
Grrr, vi har inte hunnit besegra honom men nästa gång... då jävlar!!! :) 

 
Sen rullade ännu flera dagar, tills 22 april for jag och Neta upp till Boda för att besöka en grand danois uppfödare. Jag har aldrig besökt en kennel tidigare, vi var på kennel Lucky Danes - åå vad kul vi hade! Speciellt jag kanske? Haha! Tack att jag fick komma!
 De har 5 vuxna GD och 5 st valpar, en av dom småttingar ska Neta hämta hem den 20 maj. *Spännande!* 

     
1. Jag o Neta, redo för långa resan till Boda! Klockan var typ 10 på förmiddag, i Västerås va? 
2. Jag och den största grand danois hane jag har någonsin skådat! Finaste Sue, han är import från Finland, sa Neta. Självklart de allra bästa ska komma från Finland! *blink* 
3. Neta med kelsjuk Chevelle! =) 
4. Valphög, man kan inte sluta titta på dom! Synd jag kunde inte smuggla med mig hem en, de var ju bara fem st. Tror nog uppfödaren märker fort om det saknas en.... Hihi! 
5. En kul klotter när vi väntade på tåg hemåt från Rättvik! Jag och min humor, så självklart måste jag fota det!
 

 Ja och så VIPS är man i maj månad. Nu får vi se vad månaden har att bjuda på? Min syster fyller 30, min systerdotter fyller 9 och min systerson fyller 3, även pudeln Zeke fyller 3 år här månad!!! :P 

 Ha en skön maj!



 

RSS 2.0