Dövas dag, sagotant och böcker

 Hoyah!

 Tyvärr blir det inga bilder här gången heller, för jag ska snart ila till bussen. =) Vill klottra lite härinne. 

 Nu på fredag är jag ledig - längta! Komp.ledig från i lördags, för då jobbade jag. I Jönköping på Dövas dag, där stod jag som en fån vid utställningsbordet och visade upp material etc. Resursbiblioteket för Örebro. =) Det var tok för varmt däruppe under taket. Kvavt. PUH! Kul att få träffa många kompisar där och skvallra snabbt. Fick veta det blev 600 st som kom till Dövas dag.

 I söndags jobbade jag också, som sagotant till barn, medans det är gudstjänst. Så barnen kan gå till mig om de är lite uttråkad, och leker eller jag berättar sagor till dem. Det kom tre st, några av dem var blyga. Söta. En flicka var energisk och hjälpte till mycket. Duktig! Så hon fick lite godis som tack. =)

 Ja nu i helgen ska jag puffa till kuddarna och läser ny bok. Jag har nämligen läst ut 'Nyckeln till ljuset' och 'Nyckeln till sanningen.'... Arghhh, längtar verkligen efter tredje och sista boken! Då kommer det handla om Zoe. *morr morr* Samt ska jag hjälpa dövas kyrkan med att dela ut flygblad på nu lördag, sen på kvällen ska jag ut. Längesedan sist man fick festa. =) Det blir nog roligt!

 Tova Sol softar härhemma. Hon var ensam rätt mycket under helgen förra helgen för min syrra var bortrest samt jag jobbade hela helgen. I helgen ska hon bli ensam bara på lördagkvällen. Skönt, det är bättre! =) Eftersom syrran är ju hemma på lördag hela dagen.

 Nej nu får det räcka så länge, för jag ska till bussen.

 Ha det bra!

Isigt blogg

 Tjaba!

 Vill bara skriva att jag lever och mår BRA men hade haft struligt med min %¤#"&/ dator, så att man kunde bara använda MSN men inte komma in Internet och surfa. Man blev galen men nu har min syrra köpt datorn, och jag surfar nu..
 Vill sätta in bilderna men det får bli en annan gång.

 Hitills har det varit skojigt, särskilt nyligen i helgen då kom min vän från Leksand på besök hit. Vi snackade, drack vin, öl, skvallrade... TACK för allt, Dara! Saknar dig redan!!!
 Hoppas man jag har råd småningom att åka upp till henne och se hur hon har det i norrut. 

 Tova Sol vaktar duktigt härhemma medans jag och syrran jobbar. Mår fint, har fått kattgräs att äta men hon förstod inte i början vad det var för nåt. Jag fick tvungen leka med 'maten' och nu börjar hon tugga på det. Inte mycket men det är iallafall något! =)
 Hon är riktig mammagris. Följer nästan överallt där jag finns, när jag sover så sover hon hos mig. Jag säger varje kväll till henne. Jag kan inte prata, så ur min mun är rena japanska,  även för min syrra. Men Tova Sol har nog lärt sig lite hur jag snackade. =) 
 - Tova, nu ska vi sova. ( snygg rim hihi)
 Det innebär läggdags. Så springer hon upp till min säng och väntar! Smart! Då börjar hon massera kudden/säng/ på mig och faller in liksom i något slags trans. Om jag börjar klappa på henne ogillar hon det. Hon vill helst knåda i fred. =) När hon har gjort sitt klart och dreglat så får jag klappa. 
 Man brukar säga - det är inte människor som äger katter, utan katter som äger människor!  ;)

 Idag har jag gjort nåt duktigt, som jag har inte gjort på ett år. AVFROSTAT frysen! Nu är den fritt från is. Men jag fick nästan en inomhuspool! Stängde av frysen, åt middag med syrran, klappat Tova Sol och då reagerade hon på något, stirrade mot köket men jag brydde mig inte om att undra vad hon hör. Tänkte väl det är nog grannarna som vanligt. Mina grannar för en del oväsen. De har många barn som springer och skriker dagarna lång. 
  Så när jag skulle till köket och börja sätta igång med diskfanskapet så såg jag till min fasa en GIGANTISK pöl. Tova Sol gick lite modigt över pölen till sin skål och skakade på alla fyra tassar. Sött! Det var massor isbitar som låg dit och hit, det var nog Tova som hörde när de föll. Jaha ja, jag fick torka upp pölen, diska, torka upp pölen, diska.. PUST! 
 Nu är det lugnt, hoppas jag. =) Annars stryper min bovärd mig för vattenskador. (visslar) 

 Nej nu ska jag hoppa i sängen och läser boken 'Nyckeln till ljuset' skrivet av Nora Roberts, har läst den förra året men vill friskna upp minnet innan jag ska fortsätta med andra delen 'Nyckeln till sanningen' som jag hade köpt nyligen. SPÄNNANDE!

 Ha't bäst! Kramkram

 Tova Sol hälsar med blöta tassar
 

Byxor, hår och hundar

 Hejhej!

 Visst var det kul att läsa min tidigare blogg om båtresan och MÅNGA bilder?! =)
 Det var verkligen nice resa, hoppas det blir igen snart, då måste en viss Kossa åka med! Dags att lämna gräsmattan! 

  Mysiga Neta Kossan, eller på hennes leg står det Agneta, hon heter det så...

 
Jag och Kossan, och hennes make hade trevligt i onsdags men jag hade dock varit klant och inte laddat in bilderna på dem. =) 

  Kossan och hennes man Tjur ( om man vara petnoga så lyssnar han på namnet Andreas.)

 
Tack för onsdagen, hoppas det blir flera gånger! Kanske nästa helg? =) Säg bara till, så kommer jag! 

   Självklart måste jag sätta in en bild på min kisse, Tova Sol! =) Bakom henne är hennes tillfällig ny leksak. Ob! Man får vara lite kreativ när det är brist på leksaker...

 Idag har jag duschat och fixat mig, så åt jag frukost och sen stack jag till min 'örebromamma' Judit som bor inte så långt härifrån. Hon hjälpte mig med att sy byxorna, jag hade tre st som var för långa för mig. Vill ju inte snubbla och snubbla dit och hit. Som tack rastade jag hennes hundar! =) Samt klippte hon mitt hår. Skönt!

    Mina heliga tomatmackor. Jag äter så varje morgon! Utan tomater - inga frukost!

 Man märker direkt att Judits papilloner Maximilian 'Maxi' 11 år, Milou 8 och Zally 7 år är mammagris. De gick snällt ca 200 meter, och gjorde sitt behov, sen ville de bara HEM! Jag försökte få dem promenera mera men de visade sina beslut, alla tre mot mig. Så jag vill inte vara elak nog så gick vi snällt hemåt, mot deras lycka! Sötisar!

 Papilloner på farten
 Från vänster - Milou, Maxi och närmast foto är Zally.  

 Zally är omplacerad hund, som har bott hos Judit nu i två år. Maxi är en äkta kung i flocken, äldst, vill ha egen plats, tar det coolt på hans eget takt.  Milou är mer lekfullast av alla, besatt i sina bollar. Skäller för att få uppmärksam. 'Lek med mig, kom an. Leka!' Han tror att han är valp fortfarande trots han är hela 8 år gammal!
 Sötnosar. Jag har erbjudit mig vara hundvakt ifall Judit vill resa bort eller likadant. =) 

 Snart ska jag gå till min kille och fira hans födelsedag IGEN. Igår har han fyllt 26 år, så var jag med honom och hans familj. Firat. Jag gav honom presentkort på Bokia. Där samtidigt fann jag min efterlängtade bok!!! Hade väntat på det i ett år. Nora Roberts heter författarinnan, som skrev nu andra delen av tre delar. 
 Första delen läste jag förra året; Nyckeln till ljuset.
 Nu kom det som jag köpte igår mot min lycka - Nyckeln till sanningen.
 Tredje och sista delen får jag visst vänta och tugga fragda ett år till! *Boring!* 
 Idag firar jag hos Tommy, för då kommer vänner dit istället. Det blir skoj.

  TREVLIG HELG! 

 

RSS 2.0