Lite fotolektion igår

Hejhej!

Nu har ringarna beställt men får vänta till 2 september att hämta dom, suck men de sa att vi kan ringa o kolla också ifall de får ringarna tidigare än beräknat. Hoppas! =)

 Igår har jag och min kompis, en fotonörd och engelskakunnig kompis tittat i min kamera och förklarat grunden hur man fotar osv. Jag har glömt MYCKET från gymnasietiden - så det är bra att friska upp min dammiga minne! Jag tog med anteckningspapper och penna så jag skrev nästan två sidor! Hehe! TACK för allt igår, Räkan och tack för tålamod med mina dumma frågor!!!! =) Vi hade tur med vädret det var rätt soligt, ibland kom det moln då o då men annars en härlig skön väder att vara på Oset. 
 Vi var där hela e.m.

 Visar några bilder, lyckat eller inte lyckat från igår hihi. 

  
 Här fick jag min AHA efter Räkan har förklarat. Bättre på 2:a bilden eller hur?! :)

 
 Den gillar jag, bra bild.

  
 När jag tog foto på vågor gnällde jag till Räkan det var mörkt! Hon förklarade jag fick bli tvungen hantera manuellt om man vill ha bättre bild. Jag fick trixa o provade fram, så det blev mycket bättre på andra bilden! :)

 
 En nyfiken and gick förbi. Bilden blev bra det där också! :)Där pratige and försökte jag fota men missade hela tiden eftersom den kvackade mycket! :) Men nåväl en av massor bilder på ickeförtjust fotomodell blev den jättebra iallafall! :)


Avslutar med den bild - så typiskt Närke! ;) 

 Ja nu måste jag öva fota och läsa igenom min anteckningar så det ska fastna i minnet. :) 
Hoppas ni gillar mina bilder. 

 Idag ska jag bara koppla av, en skön söndag innan man börjar jobba igen imorgon. :) Ha det bra!
 

Sammanfattning från min semester

Hejhoppelisan!

 Nyförlovad är jag minsann nu men har inte hunnit fixat ringarna men vi ska försöka hinna ordna det inom snart! Jag lovar lägga upp bilder sen när vi har ringar. Kommer bli ovan bära en ring eftersom jag brukar inte ha ringar på fingrarna. Bara halsband, klocka och glasögon som är min trogna smycke. Klockan är ur funktion så jag måste köpa en ny, gärna en som tål vatten.

 Tänker bara lägga in lite bilder och berättat vad jag har gjort under min semester det var inte mycket händelserikt men lite har jag iallafall gjort! ;) Då och då har jag besökt mina vänner Neta o Warin, skönt man har körkort så det är bara att ta min fästmans bil och åka iväg! :)

 1: vecka

  
 
 Jag har varit hos min mamma under min första semesterveckan och hunnit besöka min moster K som har 5 valpar hemma, hennes hundar både han- och tikhundar har blivit föräldrar. Blandras nåt med tib. spaniel, yorkshireterrier och nåt mer som jag vet inte men det är mycket terrier i sig på dessa bilder var de 5 veckor gamla.. Har även hunnit träffa några av mina kusiner det var jättekul, vissa har jag inte träffats på årtal! =)

 2:a vecka Zeke visar sin skön pose! HAHAHA! Har åkt till Forsvik och besökte Netas goa farfar o farmor som bor där,  samt det fanns Netas pappa och självklart får man inte glömma bort Zacco på platsen. Vi åt jättegod middag, fikade mycket och promenerat runt och tittat på Göta Kanal hur de fungerade. Neta hade hunnit tagit mig på en liten guidetur, Forsvik är verkligen myyysig liten by - samt åt jättegod kling glass. Jag som är kräsen när det gäller glass så är Kling verkligen god! :) 

 3:e vecka

 
 
 Då har man svängt till Sveriges huvudstad och besökte min vännina som bor där. Hon var samtidigt kattvakt åt en liten söt kattpojk vid namn Stellan. Han var precis nykastrerad och idmärkt därför har han grön gegga på örat. :)  Jag och Sara har åkt på Grönan också - sen blev jag sjuk dagen därpå med feber, förkyld och ont i halsen. Några alvedon och nässpray blev jag bättre så att jag orkade åka hem till min mamma nästa dag för då vi for tillsammans till bil till Örebro. 

 
Jag och Sara på Gröna Lund, vi har precis åkt Insane - en riktig våldsam berg - och dalbana samt det snurrar massor. Det gäller ha nerver av stål, inga hjärtsjukdom, eller åksjuka så varsågod! Sara skrek hela vägen!!!! *S*

4:e vecka

 

 Jag, min fästman och min mamma gick runt Oset - åh vad vackert det är!!! Vi var där två dagar! Härligt så fick jag testa massor med min kamera, tror jag börjar förstå mer o mer hur den lilla paket fungerar. Hi hi. Jag blev lovad av en kompis få lite foto-lektion snart så hon kan kolla i min kamera och förklarar eftersom hon behärskar engelska mycket bättre än mig samt en liten teknisk nörd! ;)  Hoppas jag kommer få kläm på det och få bättre bilder därefter. 

 Nu lägger jag in några bilder från vackra Oset. :)        
Ett par närbilder, samt vy över Oset och så mamma och min fästman som höll på och fotograferade nåt. Sen de två sista bilder var nästa dag vi var där. Jag o min fästman, samt en liten söt kossa.


 Så har min semester varit! Vädret har varit sisådär önskade mig bättre väder, riktig sommarvärmen kom på sista veckan av min semester.. suck! 
 
 Ha det bra!

 


Förlovning

Hejhå!

 Idag har jag och min sambo förlovat oss, känns fortfarande ofattbart! Vilken start dessutom, eftersom idag började jag jobba igen efter 4 härliga semesterveckor och så vips är jag förlovad på kvällen! *S*

 Hur gick det till...? Jooo... Efter min vanlig arbetsdag cyklade jag hem, mötte min sambo som var redan hemma. Han var lite konstig men jag tänkte inte mycket på det. Jag sa vi kunde äta middagrester från igår som blev över. Ja sa han och fixade glatt. Jag tog med mig bestickar och vatten till vardagsrummet, för att av min vana skulle jag starta min laptop. Men när jag öppnade min laptoplock såg jag ett kort. Jag blev förbyllad och det stod " gå till balkongen" på baksidan av kortet. OK - jag gick till balkongen fortfarande fundersam över vad nu det är...? Då gick jag ut på balkongen där min sambo satt redan, där stod det en bukett rosor, en flaska baileys, chokladask aladdin hjärta och jag fattade inget. Jag satte mig och tänkte " var det tacken för jag har städat mycket härhemma eller vad.... vad..?" då gav Tommy mig nån häfte och jag blev inte klokare alls! Öhh... tapetprov eller?
Jag bläddrade och sakta fattade jag vad det handlade om - det var bara bilder på ringar. Va? Seriöst!!!! Jag som har länge hoppats på det skulle hända och just idag var det minst jag skulle ha anat det blir så!
Han frågade om vi vill förlova oss? Jag blev lite öhh, är det inte en frieri då skulle man säga " vill du gifta dig med mig?" då fick jag förklara men han sa att han vill göra det en gång till, då ska man fria! Okej okej, som han vill. Hehe! :) Jag sa att jag vill hemskt gärna förlova mig med honom!!!!!!! 

 
                              

 

Puss, älskar dig Tommy!

 Ja vi ska gifta oss men när och så vet vi inte ännu. :) Det får vi se hur det blir! 

 Ha det bra, folks! =)

RSS 2.0