Italia och kattvakt!

Äntligen uppdatering!

 Det blir massor bilder, de får tala för sig själva. Har varit i Italien 9-15 juni!

 
 Jag och Neta i Assisi!

 
Assisi är en vacker by, mycket liten sådan men har många kyrkor! Har besökt Franciskuskatedalen, syster Klaras grav och fler kyrkor till... Gator är mysiga att promenera runt. Assisi ligger uppe på berget vilket man får jättefin utsikt!


 Jag pekar på Franciskuskatedalen. När man var där (dagen innan) var den enorm! Tre våningar, längst ned under jorden låg Franciskus kista av sten. Men nu när jag och Neta var uppe på fortet längst upp på topp ser allt så liiiten ut!

 
Att gå till fortet var en vandring som jag och Neta kommer inte glömma. Ständig uppförsbacke! Och läskiga trappor i fortet, uscha. Jag spände mig såå när jag gick upp och nerför trapporna där. Samtidigt har man en världens otäcktaste tunnel som jag och Neta fick gå igenom... 

 
 Mardrömstunnel på 105 meter! Ingen för folk med klaustofobi!

 
Även har man tagit en snabb sväng till Perugia, en större stad nära Assisi och tittat runt. Neta köpte en knallröd väska, som man hade prutat ner till bra pris! *grattis!* 
 Rom var vi också på, fre, lördag innan flyg hem till Sverige på söndag. 

  Colosseum, självklart ska man dit medans man är i Rom! Jag har också varit på Spanska trappan, St Petri kyrkan och Fontana di Tervi men tyvärr glömde jag då min kamera kvar på hotellet! ARGHHHH! Men Colosseum kom jag iallafall ihåg ta med mig kameran! =)

 
Vi fick toppen guide på Colosseum. Mycket intressant historia man fick höra om detta! Om ni ska dit, rekommerar er varmt ta guidevandring. Mycket värt! =) 

   Kaxig jag. NOT! Sjalen på skallen skyddar mig mot solen. Jag blev bränd där på skallen! Smart smart...

 
   
 Blommor o träd tog jag bilderna i Italien. Visst är de fina?!? =)

 
Italien... deras mat är.... GUDOMLIG GODA!!!!!!!!!!!!!!!! Jag gråter att Italien är inte vårt grannland! Saknar även deras glass!

 
 Godaste lasagne jag har någonsin ätit... Den kommer aldrig mäta mot nån annan lasagne!

 
Jag dreglar nu vid tanken på hur maten smakade där.. pasta... pizzor... lasagne... ravoli... ÅÅÅÅ! Jag njöt varenda dag!
 På sista kvällen åt jag..... Se på bilden, visst är det himla TYPISKT mig! Det var helt gratis också. WOW! Snällt! =)

 
 Tomater i Italien är skitgoda. BESATT!

 
En vecka därborta är lagom nog. Saknade hem till min kära sambo och katten Tova Sol. =) Men resan hade varit trevlig. Lite synd att vädret var inte tipptopp alltid men det får man acceptera. Eller hur?

 
 Firat midsommar hos min vän Warin. Jordgubbar är en av MÅSTE på bordet! =) Gött!  Nästa dag for hon till Tyskland, besöka sin käre storebror som bor där. SÅ jag får äran ha titel 'kattvakt' där jag tar bilder varje dag o kommenterar det på www.bilddagboken.se där kallas jag mig Fridolfina. =)

 
  
 Warins katter; Trim 12 år, Pelle snart 8 år och Titus 3. De ser till att jag har inte det så lätt! He he!

 
Titus bet min öra, Trim ville väcka mig 4 på morgonen. De var lite ovana för jag är lätt att väcka i jämförelse med deras matte. *fniss*
Titus vill gärna sno min frukost varje morgon när jag sitter i vardagsrummet. Då börjar jag morra åt honom. GRRR! Han blev förvånad och hoppade direkt ner från bordet.
 Nu har det förbättrats! Han respekterar mig och min mat. Kommer inte så nära.
 Trim vill så gärna jag ska klappa honom tills mina armar faller av! =) Pelle tror alltid jag ska servera mat varje gång jag ska öppna kylskåpet. Kattmat! Nähä..... Kattmat! Nähä... Jag har borstat Titus två dagar i rad, så det är mycket skööönt att klappa på hans päls. WOW! 

  
 När kommer vår matte hem?

 
Jag åker hem då och då för att mysa med min Tova Sol. <3  Jag får så dålig samvete att lämna henne IGEN efter Italienresan men efter när Warin är väl hemma från Tyskland så ska jag vara hemma här o allt blir som vanligt igen. 

 
 Min lilla Tova Sol. <3 Snart är allt som vanligt igen, jag lovar! =)

 
 Vilken skön race! *ASG* Jag kastade godis på golvet. Bra, då får hon dagens motion!

 
Snart ska jag åka till Warins lägenhet och hälsa på kattpojkar. Och kollar hemmet om de har hittat på fler hyss.
 ÅÅÅ imorgon fredag. Vad skönt! Äntligen helg igen!!!!
 Jag har inte semester, min börjar vecka 29. Läääängtar!

 Ha det gott, folk! PS; jag uppdaterar i bilddagboken oftare än här. Härinne skriver jag ju mer. Men just nu hinner jag inte med mycket skrivandet men lite uppdatering har ni fått! =)

 Soliga hälsningar // Matte o Tova Sol


En vecka kvar...

Hej!

 Nedräkning börjar på allvar! Italien nästa måndag. HJÄÄÄLP!!!!
 Måste växla pengar! Köpa sollotion, med högsta siffra. Jag är en äkta innemänniska! *solbränd på ögonböj*

 Jag lånar nu reseväskan av min syrra, börjar bli lite hum över den.... den är ju ENORM. *asg* Lätt att känna igen om jag ska hämta den ja men att släpa den i halva Italien gör nog inte saken lättare? Humm??? Funderar... Men bekvämt så slipper jag oroa mig för plastbrist om jag köper nåt från Italien... Min reseväskan är pytteliten söt svart enkel väska som 10.000 st har likadana. Måste sätta dit tomat på, så vet man väskfan är MIN! =)

 image293
 Inga bekymmer, ser ni! Livet är underbart...att vara en katt!

 
Okej nu har jag båda BD och här blogg, så risken är stor ni ser samma bilder där och här.. Skitsamma, ni får stå ut med det. =) Men mera bilder i BD. Här skriver jag mer text....

 I lördags hade man åkt en sväng till Neta. Hon, hennes bror och kompisar + Netas 3 hundar tog modig dopp i Dammen. Jag stod och vadade o fotade för de mesta. Ni kan se på min BD.
 Vi skulle också planera inför Italien men ja - det hann vi inte med vilket jag hade förstått! *S* På kvällen drog man till Björnstugan o hade trevligt. Mötte många som man känner. Kul!
 Igår kom min syrra hit med den enorma rosa fula väskan. Tack, syrran! =) Ska packa o fundera... packa o ändrar mig... en vecka kvar. Bra. Då har jag gott om tid att ångra, ändra o packa. Bokat tvätt på fredag! Så man har rena kläder inför resan!

 image296
 Herregud hur dramatisk kan man vara? Packbekymmer? Det har jag ingen problem med. Jag har min vackra päls!

 
image294
 Men seriöst, ska du ÅKA dit utan mig?!? Jag som har trott jag får följa med!

 
image297
 Nä, nu ska jag sitta här och tjura lite. Kom inte närmare va! Fnys, jaså det krävs pass för att åka bort?

 

 Min sambo ska passa Tova Sol medans jag är i andra land en vecka. Det går säkert bra, jag kommer SÄKERT lämna en lång skötsellista till honom. "Glöm inte byta vatten, ge mat, leka, klappa..." såna saker som gör att han himlar med ögonen. *S* Ja se, kvinnor!

 image295
 Du säger att du kommer sakna mig? Bra, då kan jag ligga här och vara nöjd! Jag lovar att uppföra...ehum... mig medans du är ...borta.... hur gör man för sjutton  för att korsa klorna???

 
Det är 7 år sedan sist jag for utomlands - det var då till Cypern med Neta. =) Så jag kommer nog få ordenliga resefeber under helgen innan Italien kan jag tro!!!
 Kommer att sakna båda min sambo och katten! Snyyyft!!!!

 Här veckan jobbar jag som vanligt. På torsdag jobbar man bara halva dan. Sen leeedig på fredag. SKÖÖNT! Sveriges nationalsdag! Då fyller min syrra hela 23 år samt Karros lille kattpojk Titus 3!

 image298
 Min sambo har suttit nu i flera veckor med laptop på knä o fixat spelprogram till EON nåt så. Jag är ointresserad - men tog kort på honom så ni vet hur han har det nuförtiden. *S* Vilken skön stil han har, va?


 image299

Kossan och Apan. Fan - om 6 dagar... ITALIEN!!!!!!!!!!!!!!


 
Sköt om er o njut av solen! =)


RSS 2.0