Marcos lilla hälsorapport

Tjoho!

 I måndags har man åkt till veterinär med Marco. Han vägrade in i transportburen. Han förstod det skulle hända nåt. Nej tack! Samt var han hungrig eftersom man ska inte ge dom nåt när de ska sövas osv. Så man fick bråka med en hungrig matgalen katt. Efter en stund lilla intern krig mellan mig o Marco, med min sambos hjälp fick jag in honom. Sorry, killen. Raka vägen mot veterinären och skulle anmäla mig då kom det en kvinna och kom förbi mig. Jag blev små irriterad eftersom en gubbe som stod framför har pratat länge minst 15 minuter och sa va va? Jag kunde se han hade hörapparat på sig så han hörde dålig vad kvinnan sa. Så det blev segt och jag väntade... väntade... Min sambo satt i väntrummet med Marco och halvsov liksom. Han vill bara hem till sängen och sova mer. Ha ha! Absolut ingen nån morgonmänniska min karl det... Så kvinnan gick förbi mig och pratade nåt. Jag suckade var bara jag ensam i kön. Sen såg jag på kvinnan då hon vände sig, att hon grät. Aj, jag förstod direkt nån djur skulle avlivas. Usch! :( Känns så ledsamt när jag såg henne bära in en gammal strävhårig tax till ett rum där hunden skulle avlivas. Jag vill inte tänka på en dag kan det bli min tur med katter. Usch!!!
Lämnade Marco hos dom, hämtade honom ca 16.30 så fick de visa mig röntgenbilder på Marcos höfter.
Han har lindrig dysplasi eftersom hans höftledskulorna är missformat. Veterinären visade mig ett par bilder. Sen sa han att tänder såg OK ut, Marcos plasmacellsgingiviten är lindrigt också. Fick skrapa bort lite tandsten. Skönt!

 Så Marco kommer alltid vara klumpig i sin bakbensrörelser och kommer inte heller vara nån mästare på höghopp visst kan han hoppa men ibland kan hoppet bli fel och han ramlar ner. Han brukar försöka igen eller strunta i. =)
 Veterinären skrev att han tror inte heller Marcos höfter blir sämre med åren. 
 Såja ja, nu är det översökat och jag fick mitt svar bekräftat. Skönt. Bara Tova Sol kvar, hon ska snart ha vaccindags och seniorkontroll sen hoppas jag på jag slipper åka till djurkliniken på bra tag! Ha ha! :P 

 Kramelikram!

 
 MysMarco ( bilden är gammal, tog någon gång under våren 2010)

 


Regn och gnäll

Tjoa!!!

 Söderköping var trevligt, fin stad där synd att vädret var inte det bästa annars kunde vi ha promenerat vid ån och tittat på båtar, se omkring staden efter man har ätit glass på glassrestaurangen. Vi åt där sen åkte nästan direkt hem eftersom det regnade. Trist att vädret försämrats under min semester det känns som hösten kommer liksom. GRRR... Var lite besviken över vädret jag har inte ens badat sjön i år. Det var jättevarmt och soligt då jag jobbade. Sen började min semester så var jag sjuk. Därefter jag blev frisk var det skitväder till dess. :(  Tveksamt om det blir bättre väder de två sista semesterveckorna.

 Imorgon ska min lille pojke till veterinär, usch jag kommer bli nervös. Det gör jag alltid när jag tar med katter till veterinären. Marco ska höft/rygg röngtas pga han har konstig gåstil så dags att kolla upp. Sen passar man på kolla hans tänder när han är ändå nersövd. Han hatar om man ska kolla hans tänder för han vet det är nåt fel med tänderna. Ska passa på boka en tid åt Tova Sol när jag lämnar Marco imorgon för jag fick påminnelsebrev från dom att det är dags för Tova Sols årliga vaccin. =) Så jag vill ta samtidigt seniorkontroll på henne. Det brukar vi ha varje år i samband med vaccin. Sen hoppas jag det blir inga fler veterinärbesök på ett bra tag! =D

 På tisdag och torsdag ska jag till trafikskolan o ha körlektion, hoppas jag är inte allför ringrostig. Hi hi. Se upp därute på vägarna här kommer jag!

 Nä dags för mig sova. Ska upp tidigt imorgon och åka till djurkliniken med Marco o lämnar min bebis där hela dan. Usch det kommer kännas tomt härhemma.
 Är sugen på skaffa mig tredje katt en renrasig katt som jag kan utställa tillsammans med Marco. Samt han får en lekkamrat. :D Tova Sol är äldre så hon är inte rolig att leka med hon blir sur på honom när han är på bushumör.  Men min sambo säger nej. Ingen tredje katt förrän vi köper ett hus vilket kan dröja om några år! Hi hi.  Men att drömma är tillåtet! Hi hi!

 Kram! 

 
 Min tomatodling på balkongen. Längtar efter de blir mogna att plockas och ätas!!! =D

 


RSS 2.0