Lill-tomaten Evy

 
Hej!
 
 Oj det har varit full fläkt hemma med tösan och allt! =)
 
Nu har hon fått ett namn och ett persontecken!
Hennes tillstalnamn blir EVY. Det betyder liv. Och så hette min mormor det också, som gick bort 2009.
 Hennes andra nam blir Inger och Gerd. Det känns verkligen bra! Persontecken är "liv" men det räcker bra med bara en hand.
 
 Hon äter, bajsar, skriker, sover, suger på fingrarna och tittar med sin stora ögon på allt. Sötnos!
 
Igår har jag varit på kvinnokliniken tidigt på morgonen 7.30 på akuten för jag misstänkte att jag har brusit upp några stygn därnere då jag blev ihopsytt efter jag födde Evy. De kollade upp och sa det stämmer men det var bara själva hud och liten öppet, ingen fara alls. Det kommer självläka men självklart kan ta längre tid upp till 2 månader liksom. Man får ha tålamod! =) De tyckte iallafall det var bra jag är uppmärksam med det.
 Annars allt OK med mig. Skönt! Hem och så vilade vi ut oss. Kl tre på em fick vi hembesök av BVC sköterska och tolk hit. Lite lyx med hembesök! Marco vill charma ordentligt och snokade i BVC sköterskans väska, han hittade nån glitter och började leka med. Alla skrattade. Jag fick heja honom och tog fram hans favorit musleksak så glömde han genast den där roliga glittiga saken! BusMarco!
 
Ja Evy mår bra hon går upp i vikt. Vi pratade lite om amningen, förlossningen och lite annat också. Ska träffa henne igen 4 april då ska man mäta och väga Evy. Spännande!
 
Evys mormor kommer idag med skötbordet - äntligen! Vi byter blöjor på matbordet hahaha! Lite fantasi ska man ju ha. Eller hur!
 
 
Den allra sista gravid bild på mig! Söndag 17/3 då jag hade vattenavgång.
 
 
 
 Ha det bra folks! =)

Sliten vecka! Hehe!

Hej!
 
 Oj vilken vecka! I måndags kom lilla tösa ut till vida världen, och vi nyblivna föräldrar är självklart glada men ock slitna! Hihi. Hög med disk väntar i köket. Båda jag och maken låtsas som det rent och fint där! HAHA!
Äsch det kommer gå bra. Vi är ju ovana helt enkelt! Jag har träningsvärk i båda armar från början, är ju inte van hålla en bebis så mycket men nu börjar mina armmuskler vakna till liv och jobbar. Så nu känns det bättre. =)
 
 
Trött tös efter amningen!
 
Imorgon får vi hembesök av en sköterska som ska titta till barnet om allt OK. Vikt och så. Hoppas hon har gått upp lite! <3
 
 Katterna är snälla och tålamodiga härhemma. De är helt underbara! Känns hemskt att jag inte hade mycket tid att gosa och ge dom uppmärksamhet men snart snart så... då blir det bättre.
 
Idag är det exakt en vecka sedan då vattnet gick! Och tösans navelstump håller på snart närsomhelst trilla av. Blir skönt! Vi tycker jobbiga att man måste vara försiktiga med den lilla grej på magen. Den sitter fortfarande men kanske idag går den av?
 
  
Tösans lilla naveklump som sitter envist kvar! Och till höger äter jag morgon och kväll, en vidrig medicin som heter Inolaxol - den gör så att jag inte får förstoppning i magen. Men den medicin är hemsk! Tur att man kan blanda lite med fil och sen snabbt svälja ner rubbet! Hihi! Jag äter även Paraffinemulsion och den tycker jag är gott! Barnmorskor på BB sa det var inte många som säger paraffinemulsion är gott! *S*
 
Nu ska jag äta lite och sen försöka diska lite innan lillan vaknar och amma igen. Därefter hoppas jag på jag får lite tupplur på e.m/kväll då orkar jag med nattens äventyr. Hon är piggast då! =)
 
  Kram från oss kaos familj! <3
 
 
 
 
 

Lilla tösa!

Hej!
 
 Jag och lilla tösa är hemma från BB. Tänker bara skriva kort här att vi mår bra. Förlossning och allt annat får jag skriva senare.
Fick en dotter 18/3 kl 14.44, 48 cm lång och 2960 gram, världens finaste tomat! <3
 
 Jag fick sån som kallas sfinkerruptur - så de vill se till jag klarar mig själv med att göra det vanliga; kissa och bajsa. Det är självklart man kan göra eller hur? Men efter operationen kunde jag inte ens göra det enklaste sak i världen! Som om jag har glömt hur man gör. Till slut funkar det igen. PUH! =)
 Tösan har inte fått namn ännu mår bra, har bara lite lite aning gulsot så vi ska ha återbesök BB imorgon och kolla hennes gulsot-värde. Hoppas det visar sig bättre.
 
 Skönt vara hemma! Men samt lite nervöst! Första natt ensamma, inga vänliga barnmorskor som kommer in när man ringer på röda knappen eller allt är så färdig framme saker som behöver som mat och medicin. Lite lyx på BB. =)  Vi kommer nog landa in i nya rutin, det gäller bara att lära oss!
 
 
Jag och Lill-tomaten som kallas numera för mest tösen eller tösan tills hon fått ett namn!
 
 Ha det bra!

Solig söndag

Hej!
 
 Idag har det varit kanon väder hela dagen, härligt! =)
 
 Igår var det trevligt i Strängnäs. Vi åkte hem lite sent än vi har tänkt oss. Systersonen fick sin arm ur led, så min make körde dom till sjukhuset och fick vänta tre timmar tills en läkare som rättade till armen på 2 röda sekunder! Klart! Det är inte hans första skada, han har haft armen ur led tre gånger nu sammanlagt. Och risken finns det kan hända igen framöver. En liten trist olycka igår med grabben men han är 3 år och pigg så allting är nog glömt idag! Hihi!!!!! Skoj att träffa min storsyster efter många år! Vi skrev lite lappar till varandra. Hon bor numera Nykvarn, inte värst långt från Strängnäs.
 Det var verkligen kul dag igår, förutom lilla olyckan med busungen men han är glad idag har min syster rapporterat mig. Så allt är som vanligt!
 
 Tova Sol har spytt en fin pöl imorse som jag trampade på. Tack raringen! =)
 
 Ha en skön söndag!!!
 
 

Lite bil utflykt

Hej!
 
Ja, igår har jag varit hos MVC kl 8 på morgonen. GÄSP!!! Fick inte äta eller dricka nåt efter tolv på natten, för jag gav blodprov. Har haft jobbig klåda på händerna och fötterna, så de vill ta blodprov för att kolla vad som orsakar till det, om nu de kan upptäcka det förståss. De gav in prover för gallsyror nåt... Fattar inget men vi ska ändå träffa på onsdag så kommer tolken med då blir det lättare att förklara. Igår var det bara blodprov sen gav medicin utskrivet sen var det allt. Min barnmorska var snäll som klämde in mig en kort tid tidigt på morgonen så jag kan inte precis klaga. Hon är cool och bra! =) Har fått medicin Legigan utskrivet, som jag ska äta innan jag sover eftersom jag kliar mest på nätter. Igår la jag mig och somnade. Självklart glömde jag bort det!!!! Dumma jag! Men ikväll då jäklar.... så får man se om det hjälper.
 
Ja - idag ska vi ta ett hustitt lite utanför Örebro. Min make vill så gärna titta på just det huset. Ja okej okej. Sen efter hustitt och maken blir nöjd då åker vi till Strängnäs för att fira systerdotters och syrrans sambos födelsedagar = två flugor i en smäll. Pappa ska dit, även storsystern som jag träffade sist -98/99!! Blir kul träffa syrran. Pappa träffade jag sist på min bröllop i somras. =) Kul att se dom.
 Tack snälla Räkan som ställer upp och ger katter mat ikväll, jag som frågade henne in i sista minuten! KANON! Då behöver jag och maken inte ha dålig samvete när vi skyndar oss hemåt. =)
 
 Soffan är underbar! Vi var verkligen utless på att sitta i fåtöljer två månader! HAHA!
 
 
Tova Sol har testat soffan. Ger bra betyg. Hennes motivering: Det är härlig att klösa på! Jaså, ska man inte göra det? Fnys!
 
Nu har Marco lärt sig klösa på mattor, undrar vem har lärt honom? Tova Sol!!!!!!! *S*
Tova Sol ser äldre nu på bilderna, hon har fått lite vitt päls runt ögonen. Det är bara såå charmigt! ❤ Hon ska ju bli 14 år till sommar.
 
 Ha en härlig lördag!!!!!
 
 
Bjuder lite på lördagkul! =)

Soffan har anlänt!

Hello!
 
 I lördags såg man på Melodifestivalen final på SVT Play. Måste ge applåder till tolkarna som gjorde bra jobb!!! Även applåder till Loreen som sjöng tillsammans med elever från Adolf Fredriks musikskola och så elever från Manillaskolan! Coolt! Synd man inte kan rösta på dom!  =)
 
 Idag har äntligen soffan kommit! JAAA!!!! =)
 Två gubbar bar upp soffan och monterat klart allt på bara 10-15 min! Wow! Ovan se att soffan är lite mindre än våra gamla som var en hörnsoffa.
 
 
Ursäkta röran. Men ni ser nu soffan iallafall! TADAA!!!! Det är en bäddsoffa. under "tvåsits" göms det en madrass. Man drar ut den och upp med madrassen så att två personer kan sova i.
 
 
Marco undersökte soffan och kände efter. Kul soffa! Man kan klöööösa ju! Som en stor klösträd! WOW!
 
 Tova Sol har inte sett soffan ännu men ikväll ska hon nog spana in nya möbeln.
Igår har man varit hos kära Neta och vovvar. Mysigt! Man passade på och göra gravidgips som en kul minne! Tack Neta att du gjorde grovjobbet! Det blev kanonbra! =D
 
 
 
Först blev man virad i plastfolie sen gipsad på! Kul! Det tog inte så lång tid heller.
 
 Snart ska jag o maken åka till USÖ, till hörseltekniker för att diskutera med en tekniker om barnskrik-hjälpmedel det blev väl nåt struligt som vanligt. Jaja! Hoppas vi kommer fram till nån lösning.
 
 
Marco somnade skönt i sån ställning, jag kommer aldrig förstå mig på honom hur kan det vara skönt?
 

Han har råkat ut för liten olycka nyligen med nya soffan. Tur att det inte slutade illa. Min make tog ut extrabädden för att testa. Marco har passat på smugit under soffan. Sen stängde Tommy in honom då han stoppade undan madrassen vilket Marco blev klämd. Kunde inte alls komma ut! Tur att vi upptäckte hans tassar som viftade efter nån öppning han kunde komma ut! Maken min fick ta ut madrassen igen så Marco kunde åla sig ut helt oskadd men däremot lite smutsig! PUH! Det kan sluta illa!
 
 Ha det bra!
 
 

Lite nytt...

Hejhå!
 
Ja veckan har snart passerat. Nu är det söndagkväll men ute är fortfarande ljust - underbart måste jag säga! Vi går mot ljusare tider. Skönt! =)
 
 I måndags väntade jag förväntansfullt på soffan men de kom aldrig. Jag ringde och kollade, det visade sig de hade problem med leverans, så soffan har inte kommit till deras lager än. De lovar höra av sig så fort soffan har kommit. De sa det kan ta upp till 2 veckor. Suck suck! Snacka om jag blev helt besviken!
MEN i fredags fick jag och maken meddelande - att soffan ska komma nu på tisdag! YES! De ska komma mellan 9-11 på fm och bära upp soffan även montera upp den. Jag behöver inte ens lyfta min lilla finger för att hjälpa till. Bara titta på karlar som får stånka, svära och meka ihop. =)
 
Sen har man varit en sväng till MVC i tisdags på vanliga kontroll. Jag fick vikarie barnmorska eftersom min BM hade ledigt. Jag mötte två tolkar i väntrummet. Jag sa " ehh brukar det inte vara en?" sen AHA ena var en tolkelev. Ja inga problem sa jag. Sen mötte jag min vik. BM och det visade sig också att hon hade också en BM-elev med sig. Hahaha hur ofta händer det? Vi blev plötsligt 5 personer i litet rum! *Fniss!* Lite kul det där. Kontroller såg bra ut. Skönt! Båda jag och Lill-tomaten mår finfint.
 
 Dagen därpå alltså onsdag for jag till USÖ och tur att jag hade bokat tolk själv i förväg för det visade sig idiot till läkaren har inte bokat tolk igen. Skitdåligt! Jag fick träffa honom och en annan barnmorska, vi gjorde ultraljudet. Jag såg ingenting hur Lill-tomaten såg ut, allt var en röra. Öhhh?? Där.. revben! Sen öhh...??? Där är huvudet... sen öhhh...? Medans barnmorskan sa "ja knät där... benet... du kan mäta det där och där... bra..." medans jag försökte tyda själv.. Hur såg man fan det var knäet?! Hehehehe! De var väl vana, inte jag! De har kollat röntgenbilder på bäckenbotten som jag har gjort för ett par veckor tidigare och nu har man kollat barnet via ultraljudet hur stort h*n är ungefär. De kommer fram till jag kan ha normal förlossning det är på gränsen och barnet är inte heller så stor. Ca 2,8 kg. Ja OK! Då vet vi, till sist hur det blir med mig.
 
Ja i fredags har jag irrat litet på stan med en vän, skönt ha lite sällskap. Äntligen gick jag till frissan och klippte mig - de klippte bara bort slitna håret det var ingen speciellt märkvärdigt. Men skönt iallafall! Sen till apoteket. min älskade Levaxin tog slut. Därefter till banken. Min bankkort var mycket supersliten! Skojar inte, ibland kunde man inte avläsa kortet när jag försökte dra kortet i mataffären. Man fick kämpa lite tills det funkar. Men det visar sig att de har skickat en ny bankkort redan på väg till mig! Jaså? Vad bra då! Men tyvärr i fel efternamn det innebär jag måste ändå dit snart igen och be om en ny med rätt efternamn. Ja det är alltid något.... =)
 
Igår har jag och maken besökt till slut fotografen och ordnat bröllopsboken från våran bröllop i somras! Snacka om vi drööööööjde med det så länge! Hahahaha! Men nu är det iallafall på gång! Fotografen tippar att allt blir klart nog om ett par veckor. Han tittade på min mage. "Hoppas vi hinner, du sa 3 veckor tills barnet kommer?" Hihihi. Ja det ordnar sig alltid!
 
 Nu har man uppdaterat litet vad som har hänt här veckan! Mycket att läsa va? Hehehehe.
 Idag har jag latat mig, sett en hyrfilm "ParaNorman" och sen spelat lite WII med min make. Just nu är maken hos sin kompis, förmodligen ser de på film eller spela tvspel som vanligt. =)
 
 Ha en skön söndag, allihopa! 
 
 
 

Internationella kvinnodagen

Hej!
 
Idag är det Girl Power's day!!! Yeah!!! =)
 
Skickar in bild, det säger mycket, och passande till dagens ära!
 
 
 
 
 
Visst kvinnor kan fixa larvband! Hehe!
 
Ha det bra!

Solig söndag

Hejhej!
 
 Vilken härlig söndag! Känns som våren är här. Uuuunderbaaart!!! =)
Jag och min make åkte till Eskilstuna för att ta ett titt på en barnvagn, som vi fick tips av makes föräldrar - min svärföräldrar alltså. En knallröd fin barnvagn som används inte mycket.
Vi tog titt och kände lite, provkörde. Allt såg bra ut då köpte vi den. Ja, nu är jäkla barnvagn klart!!!! Härligt!
 
   
Vår nya (beg.) barnvagn! Tommy måste alltid forska detaljer på varje pryl vi köper hem. Hihi! Marco vill leka bebis!
 
  Fick av svärföräldrar, jättegulligt! Ja helt perfekt för Lill-tomaten ha på sig när vi åker hem från BB!
Lustigt nog var att imorse drömde jag om att jag var i Grönland och tog ett bild på två isbjörnar! Så när svärmor visade upp dräkten tänkte jag genast på min dröm! Hehe!
 
 
För att lugna ner era nyfikna funderingar hur min mage ser ut nu - TADAA!!! Här är jag och Lill-tomaten, vecka 37! Fotot togs i onsdags 27/2.
 
 Imorgon kommer soffan. YES!!!!!! Är utless på att sitta fåtölj här! =D
 
 Ha en mysig söndag! ♥

Äntligen mars!

Hello hello!
 
 Jag är på jobbet nu, allra sista dag för året tjohoo!!! Sen mammaledig till nästa år. Det känns...konstigt!
Har sjukanmält mig här veckan, tisdag till torsdag eftersom slemproppen har gått i fredags gjorde min make lite nervös så han tyckte väl jag ska stanna hemma. Okej okej. Jag jobbade i måndags sen hemma tre dagar, rätt skönt måste jag säga. Lite långtråkigt kan det bli. Men jag försökte vila iallafall min trötta rygg och fötter. 
 Idag blir det kort arbetsdag sen hem! =)
 
 Jajamän, nu är det mars! Våren är inte långt borta! =)
Exakt om:
3 dagar kommer äntligen soffan! Längtar!
4 dagar är det dags till MVC som vanligt.
5 dagar ska jag till USÖ och träffa läkaren, då får man veta om jag ska föda fram barnet eller blir det ett planerat kejsarsnitt.
13 dagar är min prövotid på körkort över efter två år prövotid! JIPPI!!
24 dagar tills Netas lilla vovve, drottning Rosa fyller hela 1 år!
25 dagar är det BF för Lill-tomaten!
29 dagar till Påskafton.
30 dagar är det min födelsedag!
 
 Vilken månad va?
 Hihi!!!!
 
 Ha det bra!
 
 

RSS 2.0