Marco Ruffy - vår lille clown -


Fd Sigge, precis kommit hem till oss. Nybadad. Bytte till namnet Marco Ruffy!

Hej hej!

Idag, exakt för 1 år sedan hade jag och sambo åkt upp till Uddevalla och hämtat en liten mager sötnos som hette från början Sigge. Jag är inte förtjust i namnet. Bytte samma kväll till Marco. Han lystrar till namnet nästan direkt. Toppen! Min sambo föreslog andranamnet Ruffy. Så blev det Marco Ruffy.

Minns i början hade han jättedålig mage, han bajsade flera gånger om dan. Magen kraschade liksom eftersom han åt annat foder hos oss. Efter ett par månaders tålamod och lite morotspure blandat med maten hjälpte till så blev han mycket bättre i magen halleluja! =)
Han var olydig också, vi fick träna honom inte gå på diskbänken när vi skulle fixa kattmat. Fick ta ner honom hundra gånger. Nu idag gör han bara en försök sen ger upp. Vilken skillnad det!


Han var besatt i mat han söker mat på nätterna har vält ner sambos flingor och kalasade på det. Han fick sprängd rund mage när jag fann honom. Jäklar... ringde panik till min god vän som är duktig med katter vad göööra???? Hon sa lugn, han kommer nog vara på dålig humör pga ont i mage och kräks nog småningom. Om inte - så får jag kontakta veterinären.
OK. På e.m spydde han upp mycket flingor. Vilken minne!

Han var smal när vi hämtade honom man kunde känna ryggkotor. Han vägde ca 3 kg då på bilden däruppe. Nybadad eftersom han bajsade duktigt på hemresan från Uddevalla och sov PÅ bajshögen. Toknisse! Ha ha!

Han älskade bita på allt och alla, med tålamod och träning vet han nu idag det är förbjudet bita på oss. Ibland försöker han när han vill bestämma/ är tjurig så biter han mjukt för att markera sin åsikt. =)

Vi har pendlat flera gånger till veterinären med honom, han hittade ju hemlös ute på gatan som liten unge, hans bakgrund vet vi ju ingenting om. Så vi försökte fastställa hans ålder. Sen har han problem med ögonen några gånger och har fått diagnos Plasmacellsgingivit det är en kronisk tandköttssjukdom tyvärr finns det ingen botmedel mot sjukdomet utan vi får försöka borsta hans tänder och se till han tuggar på nåt hårt. Det har gått upp och ner med hans tänder, redan två tänder tagits bort.Vacker Marco, fotat början av mars 2010.


Han växte och växte. Lärde sig några tricks:
Sitt
Ner
Marco (inkallning)
Apport
Mat
Ta ( då vet han får ta godiset från mig)
Kom/Hoppa ( hoppa upp  på min knä)

Han hade varit på sin första utställning 100131 i Örebro, fick bra kritik och hamnade 3:e plats av 5 st hankatter i Huskattgruppen. Jag var stolt över honom! =)


Nytaget bild 100328, på fönsterbrädan.

Jag är så GLAD vi har honom. Han är busig, charmig, knäpp och litar 120% på mig och husse.
Han är lite blyg mot nya folk har jag märkt men inte så farligt. =) Han älskar fram av alla leksaker är en liten vit leksakmus som han kan leka flera timmar med, apporterar och ja... den är mycket ful och sliten. Har köpt flera nya men han föredrar den gamla välanvänd leksakmusen...urk!

En sak som har inte hänt mycket på ett år är mellan Tova Sol och Marco. Tova Sol vill ju ta det lugnt o hälsa på honom, lär känna honom för hon är ibland nyfiken men hon är försiktig av sig. Marco visar dålig respekt över henne tyvärr. Han struntar helt i hennes varningar och hoppar alltid på henne. Han vill hälsa OCH leka på samma gång. Det funkar inte.
Vi får ta tillbaka från ruta 1 och de får lära känna varandra sakta, sen släpper jag Marco korta stunder. Ökar sen längre stunder. Marco är impulsiv inte fel på det men Tova Sol uppskattar inte det. Jag ÄR sugen skaffa en lekkamrat till Marco, en busig katt ungefär i samma ålder som de två kan uppskatta av varandra istället än reta Tova Sol.

Men min sambo säger nej. Han säger kanske vi kan ha tredje katt om vi flyttar till ett hus småningom när han har ett fast jobb och jag har lyckats få körkort så... :)

Så länge hoppas vi på det kommer bli bättre relation mellan dom två, det kan lång tid men jag ger inte upp!


Marco Ruffy <3      Nytaget bild också.

Idag väger han mellan 5,5 - 6 kg tung kille. Till sommar fyller han 2 år. Han växer snart klart man kan se otrolig skillnad från han kom hit.
Min mysigaste pojke - hoppas en dag kommer han överens med Tova Sol och tänderna blir bättre. Att han lever många många år med oss!  =D

Puss på nosen!  // Matte & husse & Tova Sol!Vinter till vår

Hej hej!

Vad värst dålig jag är på att uppdatera min blogg. *host harkel*
På tre månader hade det hänt lite. =)


Marco Ruffy har varit på sin första kattutställning i Örebro 31 januari 2010! Han fick bra kritik och kom 3e plats i huskattgruppen.

Annars hade jag hunnit blivit sjuk flera gånger under dessa månader. Suck. Förkyld igen och igen. Nu är jag sjuk såklart IGEN! Influensan hade flyttat hos mig i torsdags och jag var dålig hela helgen. Idag börjar jag känna mig bättre o bättre. Skönt måste jag säga! Nu ska jag hålla mig frisk resten av året hoppas jag. =)


Jag och Sara hade hunnit tagit vinterpromenaden nån gång i feb när det var fint väder. Kallt men vackert ute i snöiga landskapet. Gick runt Varbergaskogen.

Jag kan inte fatta, snart är det ett år sedan jag hämtade hem Marco ( den 28 mars 2009) tiden hade verkligen rusat snabbt. Tova Sol och Marco är tyvärr fortfarande inte överens med varandra men jag ger inte upp.


Mysige Marco kan verkligen softa!


Min övningskörning hade gått sakta framåt. Jag har nu fattat hur man växlar. Nu är det trafikregler som får min huvud börja snurra. Huvudled, högerregeln osv. Jag missar ibland skyltar och öh hur fort får man köra här vägen nu då? 50? 70? Hjälp!!! Måste läsa mer i böcker också så det sitter i skallen men ibland känns som det glider bort när jag är bakom ratten. POFF! Typ... Tur man har en tålamodig trafiklärare. Och min sambo också när vi övningskör härhemma omkring. Inte van att köra i min sambos bil den är ju volvo kombi. Större än trafikskolans lilla golf som jag älskar att köra i. Lätt o smidig. Volvon är seg! Ha ha! Min sambo fick påminna mig ibland att bilen är stor när jag svänger. Javisstja.... Jag lär mig! Har också lärt mig hur man tankar bilen vad krångligt det ser ut. Ändå tycker min sambo det är busenkelt. Jag hoppas innerligt tyst att jag kommer tanka hans bil med rätt bensin när jag får låna bilen... om jag får körkort först förståss! Hi hi!


För Marco är livet bekymmerlöst. Han lider inte med matte när det gäller övningskörning o allt. Bara han får mat och lite bus är det toppen!

Jag är sugen på att utställa Marco flera gånger, det ska nog bli igen till sommar i Örebro, början av juni. Uppsala mitten av juni men jag tror kanske jag får avstå Uppsala pga det är samma vecka min käre mor fyller 50. Risken finns det blir samma helg vi firar då.


Mysigaste underbaraste och envisa drottning Tova Sol i vårsolen. <3

Båda katter har varit hos veterinär för några veckor sedan igen för tänderna.
Tova Sol fick lite tandsten som de lätt tog bort samt hon blev chippad nu eftersom hennes örontatuering är oläsbart. Chip är inte så dyrt som jag först trodde. 180 kr. Sen hade man tagit lite blodprov o kollat hennes njurvärde. I höstas upptäckte man ju Tova Sol har lite hög njurvärde och äter specialfoder mot det. Nu idag är värdet normalt! =D Vad skönt! Hon kommer att alltid äta med specialfodret och lite blötmat också förståss.

Marcos tänder har varit upp och ner han har ju kronisk tandsjukdom Plasmacellsgingivit. De tog bort även tandsten på honom sen lite blodprov alla värde är bra och han bär ingen virus. Härligt! Tyvärr hade hans ögonproblem kommit tillbaka som han hade förra året. Så det blev en vecka med ögonsalva två gånger om dan i båda ögon. Var han samarbetsvillig tror ni? NEJ! Det blev typ en brottning hi hi. Skönt att jag har en underbar sambo som hjälpte till. =) Nu ser hans ögon bra ut.


Snygga bilder på Marco!


Ja det var nog allt jag kan komma på vad som hade hänt hitills. :) Härligt att våren börjar komma - ljusare ute och varmare. Underbart! Bara några veckor kvar till påsk! Samt min födelsedag också, då blir jag 30!


Soliga hälsningar // Matte & katterna


RSS 2.0