Nöjd helg :)

Oj vilken helg! =)

 Tack igen, Warin för skjutsen till och från veterinären i fredags! Marco har ingen FORL! Hurra!!!! Men tyvärr har han kronisk gingivit så han kommer alltid ha problem med tandköttet, hans mun kommer lukta illa mer eller mindre. Hans tänderna är jättefina sa veterinären. De är bra och sitter fast som det ska. Om Marco blir sämre eller har ont i munnen så kanske kan man överväga tandoperation men de vill helst undvika göra en stort ingrepp. De har rensat bort tandsten också så nu har Marco fina tänder så länge. =)
 Han var såååå trött i fredags lille stackarn bara sov och sov i min famn.
 Jag och Warin bestämde spontant ta vinkväll jag vill ju tacka henne för all hjälp så drack vi vin och godis, pratade om allt. Marco började bli pigg senare på kvällen. Nästa dan var han sig själv. =)

 
 Warin tog foto med sin mobil. Marco var verkligen trött, dumma narkos! ;)
 
 Igår har jag och Warin sett några filmer, och spelat tvspel Portal. Sen började hon må sämre. Sent på kvällen hade hon verkligen ingen ork att åka hem så hon fick sova en natt till, istället imorse väckte jag henne tidigt så åkte hon hem och smsade mig därefter hon har nog fått influensa. ARGHHH hoppas inte jag blir smittad! Jag är en levande influensa-magnet! Vill inte bli sjuk igen! 

 Idag har jag städat lite med sambo, diskat och tog itu med balkongen. Dumma jag som glömde fota före bilden hur det såg ut!!! Idioti!!! Jag som älskar före - och efterbild! Nåväl.
Men jag får visa med gamla bilder hur det såg ut ungefär. 

   Så här ser gamla balkonggolv ut, med blå matta.

 
  Blå matta slängde vi. Adjö, tack för 7-8 år nåt så! :P 


    
 Har lagt lite nytt på golvet. =) 

 
 
 Matte, minsann det är nåt nytt under mina tassar! 

 
 
 Kolla på mig, matte. Jag är så fin! Jag ska med på utställning den 5:e juni, bäst att öva på se fin ut! 
 
 
Båda jag och sambo är nöjda med balkongen. Såja ja, nu har man fixat nåt fint härhemma. :) 

 Idag fyller min kära lillasyster 29 år. GRATTIS NINA! ♥ 

 Nu ska jag njuta av helgen - det som finns kvar. :) Imorgon måndag, ny arbetsvecka.

 Ha en skön söndag!


Min lille Marco

Godmorgon!

 Idag ska Marco till veterinären, ska vara där och lämna honom mellan kl 8.15-8.30 och sen hämta honom förmodligen på e.m.

 Han ska sövas ned, röngtas och några ( eller alla) tänder ska tas bort. Bero främst på röntgen hur illa det är. Min lille stackars Marcoplutten! Han har haft problem med tänder sedan han var unge. Jobbigt.
Två tänder har redan tagits bort som satt löst för 1-2 år sedan nåt. Då fick han diagnos Plasmacellsgingvit.
 Men just nu vet vi inte säkert så röntgen ska visa sen om han har FORL eller inte. Hoppas inte!

 Han har fastat sedan igår kväll 16.30 var hans sista mat och nu är han hungrig, jobbig och krävande. :) Mjau mjau = mat mat! 
Tack snälla Warin som ställer upp igen som min lilla chaffis och skjutsar oss till djurkliniken, det är bara högst 10 min med bilen dit. Om man ska ta buss tar det typ en timma! Löjligt va? Jag har ingen tillgång till eget bil än men hoppas en dag, så slipper jag be och böna. :)  Hehe! Tack söta Warin! 

 Usch idag blir jobbig dag för mig och Marco. Jag kommer oroa mig på jobbet hur det går för honom. Hur han mår när jag hämtar honom? Tänk om han vaknar aldrig upp ur sövningen? Tänk om helgen räcker inte att han blir bättre måste jag vara hemma på må och tis? Hur ska jag ge honom mat om han vägrar äta pga har ont? Om han blir dålig måste jag fara till Strömholm djursjukhus under helgen. Djurkliniken här i Örebro är stängt på kvällar/helger.

  Lugn, Frida, lugn. En sak i taget... 

 
 Marco med sin låååånga morrhår! 

 Tova Sol mår bra men hennes mage krånglar fortfarande trots Flortiflora. :(
Vill först koncentera mig på Marco tills han är bra och sig själv då kan jag andas ut, sen hej gumman. Vad sägs om gaskroskopi? Jag misstänker mest ( och hoppas) det är bara nån form av foderallergi. Ja får se hur det blir. 
 
 Alltid nåt med mina katter! <3 Hoppas snart är de bra och glada gärna i flera år framåt! =D

 Urk det blir lång dag idag...... 

 Kram // Blödig matte
 
 
 

Zeke

Hipp hurra hurra hurra hurra Foster's Porsche Carrera eller man ropar efter; Zeke. :) Han fyller 2 år idag eller ska man säga 14 år i hundår? :)

 

 
 Zekes första sommar. 

 
 Jag och Zeke i vintras

 
 Grattis Zeke på födelsedag! Puss från din Gudmor! <3 (Bilden togs i påskas.)

Katters besök hos veterinär....

Hejhå!

 Jag får skriva lite snabb uppdatering innan jag ska sova. :)

 Igår har katter varit hos veterinären, TACK snälla Warin som ställde upp o körde mig dit samt hem. :) 
Må jag har körkort men har ingen tillgång till en bil ha ha!!!! 

 Så här ser mina katters hälsa just nu;

 Tova Sol allt är normalt, bara hon är så aktsam för sin bakdel när veterinären skulle kolla hennes analsäckarna. Hon blev flyförbannad och fräste. Stackarn... Hon har också ryggproblem kvar, antarligen pålagring det tillhör åldern. Hon ska ju bli 12 år i juli.
 Vi har pratat lite om hennes mage problem, hon har sällan bra mage. Så nu får jag använda igen Flortiflora som förut blandat i hennes mat morgon och kväll tills paketet tar slut. Sen får vi se hur det blir. Om problemet kvarstår måste hon kanske opereras. :(
Men jag tänker först kanske hellre ta gastroskopi först / röngta magen innan man blir tvungen skära henne.
 Hennes rumpa / analsäckarna såg bra ut, allt övrigt sett bra. Har tagit blodprov för sköldkörtelvärden som var lite aning förhöjd för några månader sedan. Nu är värden normala igen. :) Skönt, en problem mindre! ;)

Innan vi skulle åka till veterinären, bråkade Marco. Han totalvägrar gå in i transportsburen som jag brukar ha till bilen, en hård plast bur. Han bråkade hemskt, det var likadant förra gången. SUCK. Sen valde han hellre gå in i canvasbur. Den är mycket större och han brukar sova i härhemma. Okej, in med dig. Misstänker den hårda buren har för liten ingång pga gallerdörr är i vägen. Canvas är större han kan promenera in utan kännas lite trångt liksom. Ja får se hur blir nästa gång, om han är lika snäll att gå in i canvasburen eller bråkig. :)

 Hos veterinären har man kollat honom, hans framben som han har klämt sig olyckligt i måndags då jag skulle ta t-shirts ur byrån och stängde lådan - i samma ögonblick hade Marco hoppat i luften för att tänka landa på lådan och snoka i mina kläder men jag har knuffat lådan så den automatiskt rullar tillbaka, så det slutade med han blev rejäl fastklämd och hängde där. Tur jag stod nära så jag reagerade direkt! Lyfte honom och tog loss hans framben. Han haltade stackarn... så jag var lite orolig ifall det skulle förekomma nån spricka i benet så igår när veterinären kollade var allt normalt. Skönt. Han hade slutat halta också, men man vet ju aldrig. Katter är duktiga på att dölja smärta. Inte lätt det! =) Marco är glad som vore det har aldrig hänt.
 Hans tänder är värre såg jag och veterinären. Han tycker Marco ska ha återbesök och undersökas tänderna noga. Han ska sövas, röngtas och kanske ta bort tänderna som behövs. Veterinären sa man vet inte riktigt diagnosen om Marco egentligen har Plasmacellsgingivit eller kanhända han lider av FORL. Man får svar på röntgen. Agria ersätter naturligtvis inte om Marco har FORL. Suck, fast jag betalar hans försäkring + tandförsäkring. Nähä.. Om det visar sig FORL så hjälper de inte. ( De flesta försäkringsbolaget är likadana när det gäller FORL) jag förstår inte. Det börjar bli vanligt kanske därför de vill avstå? Om en katt har FORL så är enda botmedel; ta bort tänderna. Och att ta bort tänderna är dyrt.

 Till er som undrar vad skillnad mellan Plasmacellsgingivit och FORL;

 Plasmacellsgingivit = En kronisk tandköttsinflammation. Finns ingen botmedel mot det heller, men det löser sig med regelbundet tandborstning och tugga på t.ex rå kött eller tuggben. Man får ha regelbundet besök hos veterinären så följer man lätt upp hur illa tandköttet är, eller förbättring också. Hur får man diagnos? Jo de brukar ta ett bit tandkött och undersökas så kan man ge diagnosen.

 FORL = Det är det värsta en katt kan få, det gör ont I tänderna. Varje tugga är smärtsamt för katten. Det vanligast är de som lider FORL har lärt sig tugga på annat sätt eller svälja bitar hel. Har hänt vissa katter har blivit med alla tänder och mår mycket bättre. En katt med FORL får man räkna med dyr behandling = tandoperation eller ta bort de värsta drabbade tänderna.
 FORL får man diagnos enbart via röntgen. Att bedöma med blotta öga fungerar inte.

 Marco har alltid haft problem med tänderna sedan han var unge, vi har varit hos veterinären flera gånger pga hans dåliga tänder, dåliga andedräkt och ögoninflammation. 

 HOPPAS han hinner bli bra för han är anmäld till NERK kattutställning 5 juni. Hjälp!!!! Ja får se vad som händer. :)

 Ja nu har jag mailat till dem och bokat en tid, får se om jag får svar snart. Vill fixa hans tänder innan rötmånaden kommer samt i juni månad har jag otrolig mycket att göra ( sommarvikarie)  så klokt att sätta igång så snart som möjligt. Samt håller jag självklart ett öga på drottningen hur hennes mage fungerar.

 Ja nu har jag rapporterat klart. =)

 Imorgon jobbar jag till kl tre, skönt. Sen jobba även på lördag. Alltid nåt. Hehe! 

 Ha det bra! <3

 

RSS 2.0