Utmaning, Ålandresan och X9461

Hej! Vad jag hade tänkt skriva här om Ålandresan och min katt, men ops, blev utmanad av Carro. Så jag tar det först innan jag glömmer bort det. =) *korttidsminne* Hi hi.


* Först regler, sen fakta/vanor.
   * Bloggaren skriver ner åtta fakta/vanor om sig själv. 
   * Den som blivit tagged/utmanad skriver en egen bloggpost om
   sina åtta vanor/fakta & skriver in dessa regler.
   * I slutet av blogger väljer du ut åtta personer som du utmanar &
   skriver deras namn. Glöm inte att lämna en kommentar i deras 
   bloggar så att dom vet att dom blivit utmanade & bör läsa din
   blogg.


 

  1. Jag dreglar ofta när jag sover
  2. Äter varje morgon 4 st mackor med tomater. Det är en MÅSTE.
  3. Svag för choklad. Äter varje dag. Det är också en MÅSTE
  4. Jag är kortast av hela min släkt om det är intressant att veta
  5. Har humor
  6.. Pratkvarn. Det ligger i gener... *skyller på mamma*
  7.  Hälften finsk
  8.  Är moster till 6 systerbarn... så länge ja...

 Utmanar till host harkel... Svårt! Alla verkar ju bli utmanad redan!!! Äsch... =)

 
 ÅLANDRESAN var jättekul, jag och min vän Neta åkte i söndags med buss till Stockholm, sen kom ombord på båten runt 17.15. Jag hade ljugit hela resan till båten att vi ska ha C-hytt. Sen fick vi hyttnycklar tänkte jag "fan hon kommer att fråga varför det står A..." men hon frågade inte. Hon SÅG på sin nyckel men tänkte inte på direkt... Så när vi kom in till hytt 6030 så reagerade hon.
- Men det blev nåt fel...
FNISS!!!  Jag lyckades behärska mig. Var rädd att hon skulle genomskåda mig. Neta känner ju mig VÄL!
 Sen var vi en sväng hos taxfree o handlade. PUH.. Det var inte sååå mycket folk som jag trodde. Ingen långa köer. Skönt ju! På kvällen bytte vi till oss nåt fint och började dricka.

 image156
  Jag älskar den bilden! V L = Viking Line!

 
Neta hade fotat som galning - det blev sammanlagt 266 bilder när vi var hemma i Örebro. Hon ville inte missa nån gyllene tillfälle, verkligen inte!

  
 Ehhum, när man blir onykter så säger man vad man säger om alkohol då....

 
image159
  Jättevackert bild Neta tog! Bästa fotograf på hela båten! =)

 
 
  Livet är ibland orättvist! Resan led mot sin slut. Stockholms dumma hamn närmade sig. *Suck* Bussresan till Örebro, sen var det hela roliga över.

 
image162

  Neta och hennes spelande! =) Hon hade vunnit, förlorat, vunnit i löpande band. =) Jag hade spelat liiite, fega jag.

 
Tack för allt, Neta. Resan var jävla KUL med dig. Hoppas nästa gång blir det längre bort, till Tallinn eller Riga!

 

 Igår, den stora dagen som jag hade varit nervös inför. Karro kom och hämtade mig. Jag lyckades stoppa min katt in i buren SJÄLV vad stolt man blir över det! *YES* Sen var det raka vägen till djurkliniken. Vi kom halvtimma för tidigt. Karro tyckte det var lite dumt. Men jag ville ju vara säkert och allt. *visslar*
 Och det visade sig att det var KLOKT av mig komma tidigt. Det var nästan folktomt därinne och jag fick en veterinär efter 2 minuters väntetid. Wow. 
 Hon blev undersökt, sen ville jag chipmärka henne. Veterinären frågade varför? Hon tycker man ska idmärka katter för det syns bättre att de är ägd. Och hon berättar att det är ovanligt i Örebro som chipmärker sina katter, tll och med poliser har inte avläsare-apparaten.
 Va? Så jag uppfattade av veterinärens skrivande att de katter som går med chipmärkning kollas inte upp? Så de dömdes som vildkatter/hemlösa och oturen att gå vägen till avlivningen???
 Jag suckade och tog idmärkning. Så passar man på o kolla hennes tandsten för hon börjar lukta ur munnen så man tar två flugor i en smäll.
 Vaccering.
 Väntade 30 minuter sen fick jag möta en groggy Tova Sol i transportbur. Min älskade flicka!!! Betalade kalaset på 850 kr, jag hade trott det skulle vara mer. Ja, ni kan vara tyst nu, Karro och Neta. Jag överdriver alltid. =)
 Fick även friskintyg så nu har jag fixat klart försäkring till min lilla kattdam. Igår när vi var hemma ville hon inte alls vila. Ramlade hela tiden, snubblade och gick dit och hit. Orolig. Till slut tog jag henne och la på min säng, släckte lampan, ner med persinner och sa "sov nu!" duktiga Tova Sol sov i 30-40 min sen var hon på benen igen och groggade runt men blev bättre. Idag är hon sig själv men hon hatar den gröna gegga som sitter kvar i örat, så att hon vägrar peta eller röra på örat. *fniss* 
 Nu är hon idmärkt med X9461.

 Snart ska jag få besök av Netas bror, han - min hjälte ska hjälpa mig och ge min dator rejäl spark. Hoppas att datorn blir bra sen. Suck.. Min dator ÄR gammal, köpte den -01. Då jag bodde i Rosta efter studenten minns jag. =)

  Ha en trevlig onsdag, folk! =)

   KRAM

 

Alingsåsresan

Heeej!

 Ja nu är man hemma från Alingsås. Tack Jessy för allt!  Det var verkligen trevligt, vi bodde på landet, hon har lägenhet inne i Alingsås-stan ja men på somrarna brukar hon och familjen tillbringa stora delen på landet, högt upp hos kära mormor och hennes bjässe till hund. De har en till lilla stuga som Jessy, hennes mor och lillebror som bor där. Mycket hemmatrevligt. De hade renoverat till jättefint! Sist jag besökte där för 2-3 år sedan så var lilla stugan stökigt och höll på att renovera. Nu var det mycket bättre! Bra jobbat! Hade gått runt lite på Alingsås stan, så jag hade köpt lite saker hem. Två nya dvd filmer "Magdagaskar" och "Spirited Away" båda är tecknat filmer. Samt lite saker hi hi.

 Självklart har jag tagit lite bilder, det blir bara på djur. *ehum...*

  
  Jessicas mormors hund, sankt bernhardshund, korthårig. Olivia heter hon och är 9 år gammal. Mycket kelsjuk gumma som uppskattar verkligen av all klapp och kel, man vill bara ha MER!

 
 
  Jessica och familjens hund, Kim, 11 år gammal. Blandras mellan silver kungspudel och schäfer

 
image155
  Jessicas små älsklingar! Poppe till vänster, 3 år gammal huskatt. Maxi till höger snart 4 år gammal, också en huskatt. Båda två tillhör verkligen till tungviktklassen, sa jag till Jessy när jag lyfte dom. *S*

 
 

 Vackra Maxi som jag tycker är rätt kusligt lik min kompis Warins katt Pelle! Till höger är det stilige Poppe som lade sig under sängen där jag låg och sov. Sötisar!

 
image148
  Maxi ute på spaning. Allt är så skooojigt på landet. Man måste kolla runt och smaka på gräset.

 
image147
  Poppe vill absolut visa sin snygga sida. Och kanske försöker han övertala sin matte " ni måååste köpa ny klösbräda snaaart. Kolla hääär hur jag klöser!"

 
Idag åker jag hem, satt på tåget och läste nu halvvägs i en bok som är verkligen bra. "Matildas sista vals" av Tamara McKinley.
  Ska fortsätta läsa klart den ikväll. =)

 Nu ska jag mysa med Tova Sol. 

  Ha det gott! =)

Nervös!

Hej hoppsan

Nu har jag sutitt i 45 min, stirrat blint på texttelefons skärm. På 45 minuter har jag hunnit ätit upp min frukost som består av 4 heliga tomatmackor och en glas vatten.
Under tiden hade Tova Sol hunnit legat bekvämt på min knä och gosat...
Under 45 min.. ja ni fattar...
Så sen fick jag kontakt med djurklinik - halleluja!

Har nu bokat tid för att ta seniorkontroll på lilla drottning. Om allt är bra. =) Och chippa henne, samt vaccineras ska tas fram. Hoppas hon har ingen sprutfobi.
Jag är nervös, hoppas det går bra! =) Jag vet att jag har dröjt på det länge men nu är det iallafall fixat. Datum och tid är spikat! Bättre sent än aldrig. *nickar bestämt*

Stackars ovetande lilla dam promenerar runt här och vill ha uppmärksamhet. Hon anar ingenting vad jag har för planer för henne på nästa tisdag. *mohahaha*
Lite maktkänsla här. Hi hi.

Imorgon ska jag väl åka ner till Alingsås och gör livet surt för Jessy, nää tror jag väl inte? Hon och jag kommer nog sitta och skvallra nätter lång. Kommer nog hem igen till Örebro på tors eller fredag. Sen hemma och pustar ut, sen på söndag åker jag iväg med Neta med Viking Line. Hoppas vädret är fint då. =)


Tova Sol på bushumör

Nu ska jag spana in på SJ hemsida och humma vilken tågtider jag ska ta. Tänker verkligen ta direkt.-tåg så jag slipper stöna över tågbyte och lämna min sköna sittplats. *Lat*
Kommer ABSOLUT sakna Tova Sol och min sambo medan jag är i Alingsås. Är inte van att lämna min katt så länge, oftast högst en dygn.

TACK, Warin att du kör oss till vetten nästa vecka, men hoppas det går bra. Eftersom jag har fått tid kl 15 och lilla förare ska jobba kl 17. Håller tummarna att hon hinner till jobbet. I värsta fall får jag åka buss med min sjungande katt hem. Inte precis jag är pigg över. Ha ha. Hon skriker och gnäller enligt min syrra som fick höra henne i bilen. Inte alls jamande utan hon skrek och ville komma ut från buren. Stackarn... Tur att jag är döv men i bussen .- hallå 40 st glor på mig.
- Jag har inte fisit, jag lovar! Jaså ni syftar på min katt? Ähh hon låtsas att hon äter upp er. *visslar*

Nä nu ska jag väl diska och bädda sängen, leker lite med drottningen här som har lite långtråkigt. Samt kolla upp tågtider.


Puss puss på dig, min lilla flicka!

Idag är det måndag. SKOLSTART för de flesta barn. Och jag.... jag har fortfarande det där magiska ord - SEMESTER.
Livet är underbart! Förutom när det regnar...

R.I.P TissNiss och Tekla


Tova Sol - min privat benvärmare

Hejhopp på er!

Igår har jag hälsat på min syrra och träffat hennes valp Mini, som har verkligen vuxit till sig, han börjar likna mer en schäfer än en liten fluff nalle-hund. Sen drog vi till norr på en fest hos syrrans kompisar, hade trevligt där!
Idag hade vi softat framför TV och rastat Mini, sett på filmer. Jag hade nu sett sammanlagt 3 st filmer. Kom hem nyss och fick veta tråkig nyhet. =(
Varför kan inte vissa folk köra försiktigt när man är i villområde/ på landet när man vet det kryllar med djur och barn på vägarna? *suck*

image138
R.I.P TissNiss, min kusin katt - han blev bara 7 månader gammal. Påkörd för några veckor sedan.

image141
R.I.P Tekla, hon som är korthårig och satt närmast till kameran. Blev påkörd för lite mer än en timma sedan. Den bild är lite speciellt, eftersom det är båda två kull-syskon och hade inte sett varandra på 6 år! Pelle satt längst upp. Tekla blev 7 år gammal.

Det är verkligen skit när nån djur dör... Tänker på er, kusin H och Warin!

image137
Svårt att ta bild på 3 katter samtidigt ska Gudarna veta! Alla tre pojkar är Warins ögonstenar. Till vänster ser ni Pelle, 7 år. Trim, 12 år i mitten som djupdök i matskålen och till slut till höger lite mörk bild på ministingen Titus 2år.

NU önskar jag och lilla drottning Tova Sol er en TREVLIG HELG! Hoppas att solen tittar fram då!

Roliga bilder och tråkiga rapport

Heej.

Nu är jag här igen med mera bilder att uppdatera. Spännande??? =)

Ute ösregnar det som fanken. Just nu verkar det ha lugnat ner sig, skönt jag som ska in till stan och träffa en god vän kl 16.00. Då vill jag absolut inte se ut som en dränkt katt. Hi hi!

BILDER BILDER - vad ni har väntat efter va???? ( Erkänn det och njut!)

image114
Tova Sols första besök hos min sambo, numera bor vi där nu!!! Vi var där före jul -06. Hon gick runt och spanade samt gick hon precis förbi Tommys akvariet där fanns det inga fiskar längre. Man kunde nästan se Tova Sol vilja säga " Det var inte jag som tog fiskar, jag LOVAR!"Nu bor vi alla tre tillsammans. =)

Min vän Neta o jag var i Ånnaboda feb-07. Vi var på en kurs.


Min sambos lillasyster Ninas valp, Bischon Frise hur nu rasen stavas, vid namnet Dennis. Han var hemsk tjurig när han fick tomteluva på sig. *S* Sött! Nu är han lite över ett år gammal.


Vad söt man kan bli?!? Tova Sol fick fnatt! Sen glömde hon ta in tungan. *PUSS*


Hm? Vad är det för lustig grej inne i buren? Går det att äta? ( Min syrra skaffade sig möss i våras, och Tova Sol blev intresserad i en kvart sen tyckte hon att möss var inte roliga när man inte kunde nå dom. Därefter struntade hon i dom, visst gick hon då och då på nätter och kollade vad de höll på när de väsnas så. Annars var hon duktig som inte satt och stirrade hårt på buren som jag var rädd i början det skulle bli så....)

image132

En riktig soldykare! Tova Sol hade toppen sommar, med badande sol över sig medans matte hade bara jobbat och slitit arslet ur sig. Men NU har matte lilla semester och gör allt för Drottningen av Mellringe ska må bra! =)

Ja mera bilder kommer nog imorgon. *S*

Kraam // från oss två som undrar var solen är just nu?

Semester rapport och BILDBOOOMB!

 HEJSVEJS!

 
Jag har nu som heter S-E-M-E-S-T-E-R!!! *dansa cancan på bordet* Jag har semester, semester SEMESTER!
 Alltså njuter jag för fullo!

 Under semester, min tredje dag har det varit lugnt. Jag hade bara hållit på och packat upp de flesta flyttlådor, nu har jag avverkat 3 st. Skönt. Inte så mycket kvar, mest papperarbete kvar som jag avskyr. *S*
 Har nog ironiskt klivit upp varje dag mellan kl 8-9. Öh? Bara bra... arbetskada kanske?
 
 Igår har min sambo visat lilla mig hur man laddar in bilder från mobilen. SÅ alldeles nyss har lilla jag suttit och laddat ner bilderna från min kära skitdåliga mobil, den skitiga SonyEricsson z800i. VILL HA NY!!!
 Håll i er nu, det blev sammanlagt 350 bilder! Hur fan får alla plats i min mobil. WOW...
 Ingen ide att lägga ner 350 st bilder på en gång härinne, ni kommer att få migrän av det så jag plockar fram några bästa så länge...Det finns flera dagar som jag kan blogga så ny bild varje gång bra va? *tittar slugt på er* HOPPAS jag då att ni väntar ivrigt på nästa blogg av lilla mig. Hi hi.

  NU till bilderna, ni vet en bild säger tusen ord? Bra, då slipper jag skriva en massa. *semesterlat*

 image116 Tova Sol myser!

 
image122
  Visst har hon sköna sovstil?

 

 Min lillasyrrans hund, han heter Mini och född 061222.

 
image118
 Min katt i min smak! Ligger lutande coolt på en bok. Min favoritförfattare syns tydligt. Nora Roberts! Tova Sol vet minsann att jag har bra smak när det gäller böcker. *S*

 
   
 Vackra Tova Sol med morgonsol över sig. Jag tog kort kl 7-8 på feb-mars morgon 2007! =)

 
image133
         Drottning Tova Sol av Mellringe. Bilden togs juni-juli 2007


 
Mera bilder kommer jag lovar. Just nu är jag super hungrig. Ska röra ihop nåt ätbart. =)
 Håll utkik efter mera bilder, kanske imorgon?

 Kram // Hunger matte

 

Längtan!

Hej hå i sommarregnet.

 Här rullar det bara... Under hela sommarn hade jag bara jobbat det var ju lika bra när man har sett hur vädret var...
  NU är det bara 2 jobbdagar kvar och sen har jag.... S-E-M-E-S-T-E-R!!!  Fan vad skönt det ska kännas!

 På lördag ska jag ta en sväng till Sjögesta med kära vän Waringumsan.
Annars lugnt. Har lite planer men få se om jag hinner med allt under mina ynkla 3 semesterveckor.
 
 * Besöka min vän i Alingsås
 * Besöka kära mamma i Gnesta
 * Besöka min vän i Leksand

 MEN en av dom ska bli AV - en resa ute i sjöss. * Ler hemlighetsfullt*  Om två veckor ungefär... Längtar...

 Resten av semester kommer jag nog koppla av, ägna mig åt Tova Sol, fixa lite saker och ting härhemma... Det blir nog skönt också. Inte tänka på jobbet och allt. Blä. Undvika att besöka dit! *S* Kommer inte ens i närheten!

 Hoppas man blir nåt av med klassträffen, kära MPD7 flock.
 Neta - vi ska minsann planera va!?!  =)

 Ha fortsätt skön sommar - de som finns kvar...

    image68 
 Tova Sol - drottning härhemma
 Jag - hennes tjänare

 

RSS 2.0