Sommarvärmen är här!

Hej i sommarvärmen!
 
Idag har man åkt en sväng hos BVC. Evy har blivit mätt, vägd och gullat av några barnmorskor. =)
Nu är hon 61,5 cm lång och väger 6365 gram samt hennes söta huvud 41 cm. Hon bara växer, min lilla tösa! Nästa besök hos BVC blir 21 aug, då får hon sprutorna igen stackarn,
 
Det har varit riktigt varmt igår och idag - jag njuter! YES! Sommar!!!!!!!
 
 
Evy - full fokus på leksaken!
 
 Evy leker bra i värmen, hon äter bra och sover något bättre! Imponerad! Hon sov idag hela f.m. Jag satt nästan där och rullade med tummarna... När ska hon vakna....? Fniss!
 
 
   

Myror i kroppen, alla leksaker måste undersökas och smakas! Mums! ( eller inte?) T-shirtsen som ni ser, hade jag använt då jag var liten. Hej kära 80-talet! =)
 
 Imorgon kommer Evys morfar och hälsar på! Vad roligt! Första gången Evy får träffa sin moffa. Det blir trevligt! Fikabröd måste handlas imorgon innan han kommer hit från Göteborg! =)
 
Avundsjuk Marco. Vill också leka. Babygymmet ser bara så rolig ut! Hörru lill-matte... leker du färdig snart?
 
Nu ska jag hoppa i sängen och sova. Evy har somnat nyss. Det är klokt om jag gör det samma sak, då orkar man imorgon med mer bus.
 
 God afton!
 
 
 
 
 

ÖAFTÖ

Helloj!
 
Förra veckan fick man en härlig besök, tre grabbar från Härnösand som Evy fick charma ordentligt, när de har väl åkt slocknade hon av utmattning! Tror nog hon hade jätteroligt! =) Tack för besöket och presenterna, Lars, Johan och Edmund! Ni är mycket välkomna hälsa på igen när ni är i Örebro!!!
 
I torsdags kom härlig bästa vän från Stockholm, nämligen Sara!
Vi hade trevligt som helst! Hon for hem i måndags - snyft. Jag fortsätter med min projekt 'Övertalning Att Flytta Till Örebro' fniss!!! Om ni vill komma med i ÖAFTÖ klubben får ni ansöka till mig. Haha!
 
 
Glad Sara!
 

Evy vill inte vara sämst! Visst kan hon vara glad! =) Vi tre var ute på balkongen i fredags nästan halva dagen! Härligt! På kvällen började det bli lite kyligt så fick man byta på Evy till varmare kläder.
 
 Vi satt ute länge, fram till 21.30 tror jag! WOW! Lägger in jättefina bilder då vi satt ute i balkongen, alla bilder togs av bästa Sara... ( och hennes mobil tar finare bilder dessutom!)
 
 
         
 
...och så en trött Marco i sommarvärmen...
 
 
 
 I fredags har Tova Sol varit hos veterinären, de tog blodprover. Njur - och levervärden är bra. Hon har ingen diabetes. Strumavärden är bra, det är på 18,2. Hon ska ha återbesök hos veterinär den 29 juli för tandstenborttagning och urinprov. Under tiden ska hon äta Specefic kost som är snäll mot magen och avmaskats sen får vi se om magen blir bättre. Tova Sol har redan visat vad hon tyckte om specialfodret - TVI FY BLÄ! Precis som jag misstänkte det. En drottning med järnvilja! =)
 
  
Journkliniken i fredags. Det uppskattas inte av drottningen, som ni själv ser... Hennes sura blickar går inte missa! Hihi!
 
I lördags gick jag, maken, Evy och Sara lite på Open Art runt Örebro. Vi hann inte med allt.
 
 
 
 
Liten paus från Open Art - prinsessan måste ha mat. Ingen prinsessatårta blev det men hon var nöjd med lite bröstmjölk hihi.
 
I söndags har vi åkt till Spiragården. Vi irrade fel, Sara var ingen vidare bra på visa vägen dit. Med GPS, sök efter adressen och lite humm AHA och några omvägar hittade vi till slut dit! Tänk! Hur skulle vi klara oss utan mobil?!? Evy har somnat gott i bilen när vi irrade halva Glanshammar.
 
Zzz.... när är vi framme?
 
I Spiragården fick jag o Evy fågelbajs på oss. Tur man har packat ned extrakläder. Sen har man tittat lite på Gotlandskaniner, katter, svensk myskankor och ca 20 st får. Mysigt!

Stor TACK för helgen, Sara! Kom hit snart igen!!!! Flytta hit vetja!
 
I måndags har jag o Evy besökt gudmor Neta o hennes hundar. Igår besökte vi Warin hos hennes föräldrars hus ute på landet och beundra lite runt. De har renoverat lite inom - och utomhus! Kul! Katter Tom och Arnold var osäkra på Evy, de bestämde sig klokt hålla avstånd från mini-människan. Gulligt.
 
Ja SÅ idag är det hemma och softa som gäller. Skönt! På torsdag ska hon till BVC. Spännande!
 
 Ha det bra!
 
 
 
 
 
 

Ett År...

Hej i solvärmen!

Idag har jag, maken, Evy o Sara besökt Spiragården. En trevlig utflykt. =)
Ja... idag är det exakt ett år sedan jag gjorde gravidtest och det visade sig positiv! Sen cyklade jag till jobbet o tänkte hela tiden på om jag var verkligen gravid eller ljög testet? ( jag gjorde en till test 2 dagar efter och det visade lika stark positiv) Så samma kväll hade jag lovat Neta vi skulle fira min semester har börjat. Men då kunde jag inte dricka alkohol så jag köpte alkoholfritt. Neta fattade ju direkt! Henne kan man inte lura! Hihi!Ja... exakt ett år sedan... nu har jag prinsessan här! Min finaste Evy!

Ha en härlig lördag!


Marco Ruffy, 5 år

Hoyah!
 
 Idag fyller knäppisen, clownen, matglad Marco 5 år!
 
 
Alldeles nyinflyttad, nyduschad Marco. Mars 2009 ( hans exakta ålder vet vi aldrig han blev hittad ute på gatan)
 
Marco, sommar 2013 - en riktig soffpotatis!
 
5 år - men ändå i Marcos sinne tror han fortfarande han är 1 år. Lekfull, knäpp, rolig och klumpig! =)
Han har börjat sakta acceptera ha Lill-matte härhemma. Tova Sol var snabb med att acceptera en bebis hemma hon har luktat, gnidit sin huvud mot Evys huvud eller fötter. Marco höll sig avstånd. Nu har han sakta närmat sig, sovit bredvid mig när jag ammar Evy. Luktat lite på Evy när hon satt i babysittern. Tidigare höll han typ 2 meter avstånd och låtsas som ingenting. Stackarn!!! En känslig kille Marco.
Han är mycket bra på att hoppa nu jämfört med han var ung då kunde han knappast hoppa upp till matbordet smidigt. Dumma höftdysplasi som han har, men att han var envis och vågade fortsätta hoppa trots han har krockat, ramlat och skadat sig som såg ut göra ont men han tog allt bra. Nu idag hoppar han jättebra. Det är sällan man ser honom ramla då är det mest för han missar avståndet. =)
 Min lillbuse! Hoppas han och Evy kommer bra överens småningom och finna roligt att leka tillsammans! =)
 
 Puss på nosen!
 
 
 
 

Evys bilresa

Tjoho!
 
 Igår har man åkt en sväng till Evys faster och firat hennes födelsedag - som egentligen är imorgon men då jobbar hon - så det blev lite firande igår istället! =)
 
 Evy var lite sur först bilresan till Vingåker. Tur för henne ha mamma bredvid och fick roa henne massor. Hehe! Halva vägen böjade hon bli trött och sov lite.
   Mmm... tummen är gott!
 
 Där åt vi jordgubbstårta, mums! Pratade lite, fikade och Evy blev ordentligt gosad av sin faster/gudmor ordentligt. =) Evy fick några nya kläder i stl 68. Jättefina o söta. Man vill nästan sätta dom direkt på Evy men tyvärr är de lite för stora än. Evy har stl 56 fortfarande men tror snaaaart testar vi 62 och se om det passar henne. Vissa kläder i stl 56 börjar bli trånga. Evy bara växer! Sötnos!
 
 På hemvägen sov hon ganska fort när hon har speglat sig själv klart och smakat på filten så bestämde hon sig att sova! Sov hela vägen, nästan framme vaknade hon själv.
 
  
Zzz... Skönt, på väg hem!
 
 Evys faster Nina sa hela tiden: " ÅÅ vad Evy är så glad... så snäll... luktar jättegott! Inte lukt från nån spya som de flesta bebisar."
Hehehe! Kul se Nina gosa med Evy, även hennes hundar var rätt coola. Dennis, bischon friese, älskar barn så han vill hela tiden lukta på Evy och la sig på ryggen - redo för att bli klappad på magen! Schäfern Isa var inte imponerad över Evy. Isa luktade lite sen jaha aha. Gäsp! =)
 Väl hemma var jag rätt trött så maken var snäll som tog hand om Evy. Jag la mig först, känns jättekonstigt! Jag var van att sova när Evy somnat. Tommy höll på natta henne. Jag vaknade av bebislarmet. Ibland vaknar Evy liten stund och somnar igen. Men då sprang Tommy in och sa " sov du, jag tar Evy." WOW! Jag slocknade och vaknade kl 3 inatt och tänkte " Va, har Evy somnat? Vad är klockan?" Hehehehee! =) Såg att alla sov. Jag smög o kollade Evy sen gick jag på toan och därefter somnade jag igen.
 
 
2013-07-07, Örebro - Vingåker - Örebro. =)
 
Ha det bra!
 
 

Tova Sol 14 år

Hej hej!
 
 I fredags fyllde Drottningen... Krutgumman... Kontrollfreak Tova Sol hela 14 år! Hipp hipp hurra hurra!
 För henne tyckte det var en helt vanlig dag som alla dagar. =)
 
 
Tova Sol, sommar 2006 - nyinflyttad hos mig!
 
Tova Sol, nyss taget bild, sommar 2013!
 
Jag har henne i 7 år! Halva av hennes liv! Under dessa åren hann man med massa veterinärbesök;
Idmärkning, tandstenborttagning några gånger, chippat henne (idmärkning blev inte bra), ögonundersökning o bekräftat hon har gråstarr, nedsatt njurar en period och så i höstas fick hon struma som vi kämpade tillsammans. Hon blev mycket bättre, men nu är hon sämre igen.
Dålig mage, tappat lite i vikt och dricker mer vatten. Det blir ännu en tur till veterinär nu på fredag. Håll tummarna det är OK med drottningen!
Jobbigt med äldre djur när de blir sjuka eller dåliga. Usch! Svårt låta bli oroa sig ibland! Min lilla älskling!!!
 
 Puss på nosen!
 
 
 

Håll fötterna!

Hej hå i sommarvärmen!
 
 Härligt härligt att sommar är här! Jag tänker absolut inte gnälla över värmen, flugor och ja massor annat! *Njuter!*
 
 Dagarna går, och Evy bara äter, växer, leker, sover, och äter igen. =) Hon har utvecklats mer och mer, det är så roligt att se på! Katter är det som vanligt. De äter, sover, busar och tigger lite gott speciellt Tova Sol, lilla tiggarmästare! =)
 
 Idag har man varit hos sjukgymnastik för min del, jag har problem med handled-sena det försvårar att lyfta Evy. Nu har man kollat och det är tumme-sena som dummar sig, så jag ska träna handen så senan sitter rätt av sig själv. Om det inte blir bättre inom några veckor ska jag ringa till vårdcentralen o be om träffa en läkare. Men vi tror nog det blir bättre av sig självt. Hoppas! Tur min make jobbar sista dag imorgon sen har han fyra veckor semester så han kan hjälpa mig med Evy om senan bråkar.
 
Inatt vaknade jag halv tre. Öhh ehh? Vi börjar bli rätt bortskämda med att Evy sover hela nätter, oftast! Så inatt gick mina ögon i kors. Mötte en glad Evy med sprängfylld blöja med piss. Okej okej. Bytte blöja, då blev Evy förbannad. Hon tyckte mamma har missförstått det hela. Äta ska det vara, inte blöjbyte dumma mamma! Men tur det gick över fort. =) Sen ammade vi till kl 3. Så började Evy se trött ut. Jajamän, mot sängen och la henne. Sen la jag mig och surfade lite i mobilen, väntan på om Evy börjar gnälla. Tystnad. Okej bra, då sov jag. Hade svårt somna om. Sen vaknade jag kl 4, kollade hur Evy hade det. Jag mötte världens piggaste Evy i sin säng. Hon hade under en timme sparkat bort täcke, ålat sig till mitten av sängen och nästan snurrat det också! Alltså med andra ord; hon sov inte! Jag fixade mjölkersättning. Efter 110 ml slocknade hon. Jag kunde knappast rapa henne. Hon sov tungt. Så sov jag o dottern halv fem imorse! Sen vaknade jag o maken kl halv nio. Åt frukost. Väckte Evy, ammade och for till vårdcentralen pga sjukgymnastik kl 10.
Jag är ganska slö idag hihi.
 
  
Evy igår kväll - full koll på sina egna fötter! =)
 
Nu på söndag ska vi kanske åka till Vingåker. Evys första utflykt o bilfärd - åka från Örebro! För att fira svägerska, hon fyller år på tisdag men på söndag firar vi eftersom hon jobbar under vardagar.
 
 Ha det bra!
 
 
 

RSS 2.0