Solig vecka

Sommar hej!

 Vilken skön väder jag har haft hela vecka, härligt att cykla till jobbet och hemåt. :) Men imorgon blir det sämre och sen under helgen rena skitväder. Då är det mest passande hålla sig inomhus, läsa nån bra bok och mysa med katter... men nä det gör jag inte! Vad ska jag göra? Nämligen till Borås med mina galna o härliga vänner Zeta och Warin med hundar på hundutställning självklart. Zacco ska glänsa i ringen så är det så.
 Det innebär man får vara ute... ute... mera ute.. i regnet samt ev risk för åska. Jippi. :) Bättre tidpunkt finns inte, bara att klä på sig rätt och vara munter! Hoppas mest på vi slipper åska eller håller sig långt långt långt borta!
 Jag ska kanske vara handler åt Zacco bero på Zetas kära fot eller om hon har hittat en vänlig själ som ersättare som får springa med hunden. Annars bjuder jag på showen, hal gräs + regnstövlar + en stor hund = allt KAN hända! :P 
 
 
Ska jag utställa hunden till höger tror ni? Nej, det är till vänster! Hehe! Jag kommer säkert bli lite nervös men ska göra mitt bästa självklart, om nu jag ska springa i ringen med honom förståss. :) 

 Mera rapport kommer efter helgen så ni får veta hur det har gått. Hoppas Zacco får bra kritik och bra placering så hans matte blir skuttande glad på ena fot. :) 

 
 Nu till min älskade katter;  Tova Sol äter fortfarande medicin och hon är sur. Flagyl smakar inget vidare men vi kämpar på. En vecka kvar... sen får vi se hur hennes mage blir därefter. Så länge tycker jag det har gett reslutat men å andra sidan har hon ätit mindre pga medicin blandat med maten så hon vägrar äta duktigt. Lite knepigt men hon har bajsat bra, ingen lös eller så. Håller tummarna att det lutar mot rätt håll iallafall!
 
 Marco är lite fånig kul katt, hans personlighet är lite fegis egentligen samt göra ofta spontana saker som han upptäcker efteråt jaså det är inte bra typ. 
 Han är smårädd för dammsugaren när jag ska städa brukar han föredra sitta ute på balkongen och väntar, lyssnar tills jag stänger av dammsugaren då är han glad. Han kan gå förbi dammsugaren inga problem bara OM jag startar så är han borta igen. :)
 Sen är han rädd för plastpåsar - vet inte varför tror pga ljudet från prasseln när jag prasslar den och lägga in i sophinken. Då brukar han springa till sitt "säker ställe" som är nämligen mellan TV och soffan i vardagsrummet. Varför han just valt den plats som säkert plats vet jag inte heller hehe! Bara Marco själv vet.
 Men nu har han blivit rädd för en sak till som jag upptäckte för några dagar sedan. Jag har fyllt på is i istärning-påse ni vet, man kan köpa på ICA och så. 
 När det har blivit is så brukar jag prassla och kämpar klämma ut några is i glaset tror det där ljudet han tycker inte heller om. Han gömmer sig där också och väntar. Min lille knäppis! =) 
 
 MEN han är inte rädd att gå förbi vår fötter/ben så vi kan riskera snubbla, ramla över honom. Nähä det är helt lugnt. Har trampat hans tassar, svans, snubblat över honom 10.000 gånger men han är rädd för de som LÅTER lite aning hemskt. ;) Hehe! Kul se hans utveckling sedan han var liten tills många år framöver hur han reagerar, tycker om, tycker INTE om saker. 
Har haft honom sedan han var ca 5-6 månader gammal och nästa vecka fredag blir han hela 3 år gammal!
 Tova Sol fyller hela 12 år på nu tisdag! Självklart ska hon få lite gott utan medicin i. Hehe!

 Ha det bra!

 
  


Lugn midsommar

Hejhåå!

 Efter branden har man diskat massor från övre köksskåpen nästan över en vecka, nu är allt klart o rent! Brandrök/sot har lagt överallt i skåpet, pga röken har åkt in ventilen och sen in till vårat köksskåpet. Dåliga ventil här tyvärr! Har klagat många gånger till hyresvärden men inget händer. Vi kunde lukta hur ofta grannen under oss rökte och ja, hon rökte MYCKET. Men hon har inte varit hemma sedan branden, och förlåt men jag njuter av rökfria dagar!!!! Jag saknar inte henne men hoppas hon får flytta till ett hem med tillsyn eftersom hon bör inte bo själv... Hon har andra problem också som blev värre på sista tiden. Usch! Den 7 juli ska en tekniker komma till oss och fixa vår brandlarm. Bra bra! =) Nog om branden... 

 I onsdags har man åkt sväng till veterinären, börjar bli van vid här laget - alltid nåt med katter. 
Det är Tova Sols krångliga mage som är problemet hon har gått på diet för några månader sedan det hjälpte bara några dagar sen var problemet tillbaka, till och med Flortiflora inte ens hjälper. Veterinären är ganska säker på det är inte allergin han tror inflammation i tarmar. Hon ska äta medicin morgon och kväll i 2 veckor, medicin heter Flagyl och den gillar drottningen absolut inte! Jag kan förstå henne, medicin luktar mysko. Det är flytande medicin som jag blandar i hennes mat och sen be en stilla bön att hon äter iallafall lite så hon får åtminstone lite medicin i sig än inget. Att tvinga henne går verkligen inte speciellt jag är ensam hemma på vardagar. En nackdel när sambo jobbar i annan ort. Nåja man får göra bästa av det. Håller tummarna att medicinen hjälper iallafall. 

 Midsommar har varit jättelugnt härhemma, jag och sambo åt gott mat ute på balkongen med en öl. Sen spelade han mest tvspel och jag blandat mellan Facebook / läsa bok / diskar, städa lite... :) 
 Det har varit en riktig slapp helg det var verkligen skönt. Vi har hyrt en film " I spit on your grave" 
och sen såg vi på en film som vi har hemma " Ond aningar" med skådis Sandra Bullock. 
  
 Nu jobbar jag två veckor sen har jag äntligen SEMESTER! =) 10 arbetsdagar kvar...

 Ha det bra! 

 
 Sommarbild togs av min mobil, sommar 2010

 
 

Eldig måndag och solig torsdag!

Helloj!

 Ja vilken vecka får man säga!

 I måndags den 13 juni, vaknade jag som vanligt. Jaha ja, ännu ny jobbvecka. Jag klev upp 4.30 och duschade snabbt, gav katter frukost samt deras lådor rensade. Under tiden tyckte jag det luktade rök. Jaja, grannen under mig är en storrökare så ventil i huset vi bor är inte precis bra så det kan stinka in, mest i köket. Jobbigt och rätt irriterande ja!
 Men iallafall, jag suckade och fixade frukost till mig själv, de fyra heliga tomatmackor med en glas jos. Ställde dem i vardagsrummet och startade min laptop. Som alltid varje morgon jag gör innan jag ska till jobbet. Men just den morgon kollade jag ut genom vardagsrumsfönstret medans jag tog en tugga och märkte... det kom MYCKET rök från fönstret under mig. Vänta.... är det inte lite lite aning för mycket rök för en rökare? Jag ställde upp mig och tvekade. Brand? Jag väckte min sambo, sa att jag är osäker om det är brand? Jag har aldrig sett min stora starka karl kliva upp så snabbt från sängen på en nanosekund! Han kollade ut fönstret och sa " ja det är brand!" jag blev helt skakis men behöll ändå förnuftet kvar och sa till honom. " Okej du tar in Tova Sol, jag tar in Marco i buren!" så tog jag in Marco i buren han fattade inte. Sen fick jag jaga efter Tova Sol medans Tommy klädde på sig och sprang ut. Öhhh vart ska han? Äsch jag fick bråka med suraste drottning. KOM HIT! Sen kom Tommy tillbaka halleluja så vi fick samarbeta och fånga henne in i buren. Hon skrek av protest. Hon vill minsann vi skulle veta hon var inte nöjd med behandlingen.
 Så gick vi ut bara som vi var med tofflor och mobiler på oss så mötte vi brandmän, ambulansvårdare och polisen.  Det var grannen under oss som brann ( misstänker starkt sängrökning!!!) så jag gapade. Har liksom aldrig upplevt allt på så nära håll. Jag var skakis men visade inte utan gick ut. Jag och Tommy var beredda på vi skulle komma ut allra sist pga vi är ju döva och vår brandlarm är ur funktion pga en elfel så det har dröjt ett tag med att fixa den. Men VADDÅ... Vi var ut allra först ( förutom den drabbade storrökaren som for med ambulansen...) Vi satt ute i lusthuset som låg nära, bara 10 m härifrån med katter i burarna bredvid oss. Vi fick vänta snällt. Jag frågade Tommy varför försvann han förut? Jo han har sprungit upp till tredje våning och bankat på grannars dörrar, även grannen som bor mittemot oss. Vi bor på andra våningen. Jaså okej!
 Men alla grannar sprang inte ut, de kollade bara från balkongen och jaså.. oj en brand? 
 

 
 Kl var nästan 5.30 vi satt ute, jag småfrös samt fortfarande lite skakis. Tog bilden med mobilen. Det var nästa port till vänster som vi bor. 

 
Branden såg ut som varit under kontroll eftersom brandkåren packade lugnt ihop saker polisen kikade lite runt lägenheten. Jag frågade en polis om vi kunde komma in, han bad oss avvakta lite när jag sa vart vi bodde alltså precis ovanpå lägenheten. 
 
 
 Min nyvakna sambo med sin mobil på bordet. Buren till höger är Marcos. Jag har Tova Sols bur bredvid mig. 

 
 
 Oroliga katter - inte en vanlig morgon för dem alls!

 
Efter 10-15 minuter fick vi ett grönt ljus av polisen att vi fick komma in i vårat lägenhet. Det luktade rök vi fick vädra det gick snabbt över, röken drabbades mest i trapphuset och det luktar kvar fortfarande! 
 
 
 Klippt ur tidning Örebroar'n. 

 
Jag hoppas att kvinnan får flytta ut och ha bostad med tillsyn eftersom hon kan inte bo själv anser jag. Grannen som bor mittemot henne håller med, vi har pratat lite hon kan lite grann teckenspråk. Hon tyckte det var hemskt hon hörde när brandkåren bröt dörren osv. Usch! 

 Nåja nog om måndagmorgonen! 

 Istället till nåt roligare.... idag torsdag! =)  Jag fick ledigt från jobbet - skönt det uppskattas ibland! 
Så jag och min underbara & trogen klädrådgivare har varit på stan så jag har shoppat verkligen loss! Jag handlar kläder kanske hmm... varannan år, så när man måste handla då kör jag alltid massor så jag behöver inte göra alls på ett bra tag! =)

 
 Shoppat shoppat som satan!


 Snygg "rockjacka" som Neta sa att jag måste köpa utan tveka! Hahaha! Den är jäkla snygg!


 Två klänningar har jag hunnit köpa det med. :) Äntligen har jag lite fina kläder hemma. 

 TUSEN tack för hjälp, tips och all råd idag, min bästa klädrådgivare! =) Jag är jättenöjd!
 Jag ser fram emot börja använda dem! 
 Efter det våldsamma shoppning åt vi på grekisk restaurang, våra favoritrestaurang Efesos med goda grillspett och 5 olika såser att välja på och lite vin. Åååå, vad vi njöt! Ibland får man unna sig lite extra gott! =) Eller hur?

 Imorgon jobb, det är en föreläsning om barnkonventionen, sen äntligen helg!!! =)

 Ha det bra!!!  
 Glöm inte fixa er brandlarm, kolla om det behöver ny batterier....


 Grannen under oss... brandorsaken vet vi inte ännu men jag har stark misstanke iallafall; sängrökning. :(
 
 


Bra karma

Hejhå!

 
 I höstas har Warins katt Titus varit försvunnen i elva dagar. Man har sökt, satt upp efterlyst, annonserat i tidningar, ringt polisen, katthemmen o allt man kunde göra!
 Så när hon kom till mig på besök och vill kunna beklaga sig att Titus var fortfarande försvunnen, så satt hon i soffan högst 10-15 minuter tills hon fick sms av sin pappa; Titus har kommit hem! JIPPIE!!!! 
 Åh vad skönt!

 Så nu har det hänt igen men med hennes andra katt Pelle - det har åskat rejält för två dagar sedan så Pelle skulle gå hem men blev rädd och sprang panik mot fel håll, sen försvann han lite mer än en dygn. Warin har gått omkring och ropat, skakat med godis eftersom han måste finnas i närheten. Hon var nere och orolig, så jag besökte henne igår för att peppa upp henne, hjälpte även kolla lite runt bostadsområde ifall Pelle syntes till. Men nej.
 Efter 30 minuter jag har varit hemma hos Warin satt vi ute och då pekade jag och sa till henne; " Titta vem som kommer nu?!"
Pelle kom travande glatt hem! Helt välbehållen. 
 
 Visst har jag bra karma, säg? :)

 Men skönt nu har hon tre katter hemma! 

 
 Nu till mina katter; Kattvagnen är nu Marcos sovplats. Han älskar vagnen! Sover gärna i den, hur sött är det? :)
 Tova Sol äter något bättre nu jag blandar hennes kattfoder med lite rå köttfärs det gick hem! Skönt! Ska väga henne till helgen så får man se om hon har gått upp i vikt till hennes vanliga vikt 3,2-3,4 kg. Senaste jag vägde var det exakt 3 kg. 
 
 
 Har köpt ny leksak på kattutställningen. Marco gillar den. Tova Sol har busat med den hon också. Den leksak verkar mina katter ge två tassar uppe för! I den bilden lekte naturligtvis Marco! =) 

 
 
Ha det bra! =)


En topphelg!

Hejhå i sommarvärmen!

 Igår har man tävlat med Marco, NERK kattutställning. Självklart ska man inviga med kattvagnen genom att promenera från mitt hem till utställningen som tog en timma. Tur man har en snäll kompis som gjorde mig sällskap vid tanke på det har hänt mycket i Örebro så man inte vågar gå ut själv längre. Trist!
 Men iallafall, Marco tog kattvagn-resan bra dit och hemåt. Duktig kille!
 Kattutställningen var ovanligt lugnt igår, inte så många som var där, även folk var lite - tror många vill hellre kanske till sjön och ta årets första dopp än att åka in till stan? =)

 Sugen på framtida utställningar;

   2-3 juli , Stockholm, KKoJ kattklubb
 16-17 juli, Stockholm, JKK kattklubb
 20-21 aug, Linköping, LK kattklubb
 27-28 aug, Stockholm, CCC kattklubb
 17-18 sept, Eskilstuna, MSK kattklubb
 5-6 november, Stockholm, TCC kattklubb
 
2012, januari - NERK igen självklart. Slutet av januarimånaden brukar det ske. :) 

 Några bilder från utställningen...

   
 Jag tog tyvärr bilder med min mobilkamera vilket det blev inte så bra. :(
 Domaren i blått, Anneli Persson, kollade in Marco. Hon påstod att Marco hade fel färg (?) han ska inte vara svart/vit utan klassas som svartsmoke / vit. Hon kallade dit en annan domaren, kvinnan i vitt som fick kolla också, och sa ja det är svartsmoke. Mycket märkligt tycker jag. Nåja. :) 

 
Marco har varit duktig, visst var han lite orolig över miljön, ljudet och lukten men uppförde sig bra. Han var lugn, snäll ja han är lätt att hantera med. En genomsnäll kille! 

    
 Fina bilder togs av Räkan med hennes underbara systemkamera. Synd att hon hann inte fota när Marco tävlade. Fasen också! =) 


HP fick jag av en jättego tjej, som hjälpte och tolkade lite under Marcos bedömning av domaren, då hon berättade att domaren sa Marco ska klassas som svartsmoke. Hon hängde dit en sött rosett på min bur, då jag gick ut för att köpa lunch. Blev förvånad när jag kom tillbaka, vilken trevlig överraskning. På baksidan av rosetten skrev hon "GRATTIS till en vacker katt" man blir visst glad?!? =) TACK! 

Förrigår då det var fint väder satt jag ute och läste boken i solen, njöt av sommarvärmen. Irriterande över min långa lugg har jag fixat så min sambo kallade mig för Lilla My.

 
 Lilla My, sa Tommy. Men fan vad skönt man har håret uppe, måste boka tid hos frissan!

När jag läste boken " Svart ros" skrivet av Nora Roberts så fick Marco sin vanliga hyss, gissa vad han har gjort?!
 Lite bildbevis härnere;

  


 Ja min lille busfrö, Marco. ;) Visst är hans tassar så söta att se på?! 

 Jag avslutar bloggen med att skriva stor GRATTIS till Amie som utställdes igår i Norrköping! Nu är hon championat som sin mor Zafira! Grattis grattis till Amie och matte Maaria!!!! =)

 
 Tova Sol ska till veterinär den 22 juni, håller tummarna allt ser bra ut. Hennes mage är sämre, inte ens Flortiflora hjälper. :( 
 Hon äter inte bra heller, kanske bero på sommarvärmen? Vet inte, men självklart håller jag ett öga på min krutgumma. Hon väger nu exakt 3 kg, har vägt henne förrigår för att kunna se senare om hon har tappat mer i vikt eller inte. 

 Nu ska jag återgå till balkongen och läsa vidare Nora Roberts trilogiböcker den sista delen " Röd lilja" och njuta. 

 Trevlig Nationalsdagen på er!
  GRATTIS lillasyster Miriam som fyller år idag. Hipp hipp hurra hurra!!!! <3

  Soliga kramar
 

 

 

 
 


RSS 2.0