Lite mjukost räddar dagen! :)

Helloj!

Nu har de två sista dagar Tova Sol skött sig bra. Inga missöde hemma bara lite hårboll på sängen. Äsch det där kan man jag leva med! :)
Misstänker kanske kanhända räkor är boven bakom dramat med hennes magstrul. Under midsommarhelgen hade jag utfodrat lite räkor till katter mest också för att kunna smuggla medicin till Tova Sol. Nu är det slut med räkor! Bara bra, då har jag mer räkor till mig själv hihi!!! Via kattforumet gav en medlem mig tips mjukost. Så man har köpt mjukost med skinksmak. Såja testade förrigår och OJ vad snabbt det gick! Tova Sol älskar osten! Medicinen märkte hon nog inte av, bara att slukade upp allt och vill ha mer. Skönt!
 Hoppas mjukosten räddar helgen för då ska jag ju åka på kryssning lördag till söndag, då vill jag göra lätt som möjligt för min fästman ge henne medicin.

 Istället har en problem dykt upp, suck! Tova Sols ena ögonlock svullnat upp och pälsen tunnats bort så att huden såg lite svedd. Jag gissar på solsvedd men kanhända vara annat. Hon älskar ligga och sola. Hud ovanpå ögon och ögonlock är ju känsliga. Ska rådfråga veterinären senare idag om det kan vara solsvedd? Kanske köpa någon bra salva mot det. Hoppas det är bara solsvedd... inget annat! Min lilla bebbe! Snälla inte fler problem nu!

 Har kollat upp med Agria. De säger ja de täcker jodbehandlingen! Skönt, då vet jag om det sker småningom jodbehandling för Tova Sol!

 Marco mår finemang om ni undrar hur med lill-buse! :)

 Med mig är det som vanligt. Jobbar för fullo. Har semester om 3 veckor. Gissa hur mycket jag längtar dit?! :) Semester vecka 29-32 för min del. Härligt! Hoppas hoppas vädret blir kanon då. Mina två tidigare semester har det bestått 90% av regn! Har inte ens badat i sjön på två-tre år! GRRR!

 Trevlig helg!
 

Kräk och bajs

Halloj!

 Igår kom jag hem från jobbet möts jag underbar välkomst; Tova Sol har spytt hårboll på sängen på min sida och bajsat på min fästmans sida av sängen. Hon hade duktigt skrynklat ihop allt så det blev till en röra!
Jag och min fästman har lagt duschdraperi över sängen, lättare att skölja av och tvätta än tvätta våra lakan + täcke igen och igen. Sen var det inte klar. Hon har spytt mera på golvet i sovrummet. Jag fick torka upp allt det tog mig en bra stund tills det var över. Bajslukten satt kvar, shitsame! Jag började bli på dålig humör, värre blev jag när Tova Sol vägrade samarbeta för att äta upp sin medicin!
Fick kämpa ett bra tag med henne. Hon spottade ut. 4 st piller fick jag slängas. Femte försök med femte piller inlindrat i en bit ost så svalde hon rubbet! Halleluja!
 Jag gissar hon känner av sig jag var inte på bra humör. Suck suck! Gav katter kvällsmat som vanligt sen kunde jag koppla av klockan var då halv åtta på kvällen! Det blev inte mycket att göra innan man gick o la sig.

 Imorse vaknade jag, ännu en ny hårboll på sängen, på min fästmans sida. Han jobbar ju annan ort så han kommer bara hem på helger.
Okej jag föredrar Tova Sol kräks upp hårboll än kiss/bajs på sängen! :) Hårbollen är lätt att ta bort och luktar inte mycket efter sig heller.

 Det visar sig det kan vara en del av biverkningar medicinen hon äter gör så man kräks mer. Toppen! Hoppas 3 juli då vi ska till veterinären ser alla värden bra ut då kan Tova Sol få jodbehandlingen. Då slipper vi medicin och deras dumma biverkningar!
 Har läst lite på vad jodbehandlingen innebär. Jäklar! Om det blir behandlingen snart, då ska Tova Sol läggas in ca EN VECKA! Hon får jod via kanyl in i blodet. :( 
Inte undra på behandlingen är dyrt, lätt upp till 10 000 kr typ. 

 Kopierat text från Blå Stjärnans djursjukhus hemsida;

 Det tredje alternativet är behandling med radioaktivt jod. Vi har sedan flera år på Blå Stjärnan med god framgång behandlat katter med hypertyreos, med radioaktivt jod. Behandlingen är en engångsdos med radioaktivt jod, som sker intravenöst (direkt i blodet via en kanyl) eller subkutant (under huden). Jodet tas sedan upp framför allt i de sjuka (tumöromvandlade) cellerna i sköldkörteln, där de sedan pga strålningen förstör cellerna. Katten behöver sedan inga fler behandlingar och man har i mer än 95 % av fallen botat katten från sin tumörsjukdom med en enda injektion. Katten får vara kvar hos oss på Blå Stjärnan i fem dagar efter behandlingen (till följd av säkerhetsföreskrifter avseende strålning) och skall sedan första veckan hemma, hållas inomhus med vissa enklare förhållningsregler. Efter dessa två veckor är dock allting klart och katten kan hanteras och leva som vanligt. Det förekommer i princip inga biverkningar med behandlingen. Dock har några katter rapporterats kunna bli lite hesa i några veckor efter behandlingen. Man kontrollerar 4-6 veckor efter behandlingen med blodprov att sköldkörtelnivån har sjunkit och att man har lyckats med behandlingen.

 
Men jag vet inte vart Tova Sol ska hamna, om nu hon ska behandlas - tror förmodligen Strömholm Djursjukhus? Får se vad som händer! Min lilla bebis!!! 

 Ska snart cykla hem, ska bara fixa snabbt småsaker här på kontoret sen hem och håller tummarna att Tova Sol har inte bajsat på sängen. Annars får jag skrubba som vanligt. Ge henne medicin, kvällsmat till katter och jag äter något snabbt själv sen cykla in till stan igen och se på bio med Räkan. Vi ska se på Ice Age 4! :) 

 Ha en skön onsdag! Kram!

 


 

Midsommar!

Tjoho!

 Skönt med en dags ledighet i fredags, precis det man behöver ibland! :) Jag trodde hela tiden jag skulle jobba imorgon, att det är söndag idag! Nej nej det är bara lördag! ;)

 Igår firade jag och min gubbe midsommar för oss själva. Vi hade inga planer så vi beslöt vara hemma och koppla av vilket var toppen! På e.m föreslog Tommy vi skulle åka o sola oss lite grann? Han tipsade en strand som han hade badat förra året som var bra. OK varför inte? Han minns inte vad stället hette. Ja ni vet karlar..!

  
Resan till namnlösa stället!

 Sen när vi kom fram kände jag genast stället! Jaaa, det var årtal sedan sist jag var där! Jag och Neta har badat där förut när hon bodde i Latorp, inte långt från sjön! :) 

 
Lögardammen!

 Vi solade för de mesta. Det har kommit bara 4 personer o snabbdoppat sen åkte iväg. Det var mest vi ensamma där. Jag vadade lite. Såg många grodynglar sen några snok i vattnet. Tur för Tommy att jag är tuff brud, inte hoppa i hans famn om jag råkar se en orm! Hihi!
Sen blev vi hungriga och åkte hem, det var ändå dags för att ge katter mat och Tova Sol skulle få sin medicin också.

 
Midsommarmat! Lax, färska potatis, hollandiesås, citron och sallad! Även senapsill är med, Tommy vill så gärna ha sill till midsommar. Det blev jättegott! Mumma!

   
Vi bara frossade ååå vi blev så himla mätta så att vi inte orkade ens tänka på efterrätt förrän nästan vid midnatt då åt vi pannacotta med blåbär/hallon. :) 
 
Vi tog även en nubbe, Tommy fick ett flaska tysk vodka gratis då han jobbade och la golv i torsdags hos en tysk familj. De var så nöjda med Tommys arbete så att de gav honom en flaska vodka! :) Den smakade inte dumt. 

 Idag har jag städat lite runt härhemma medans min gubbe är hos en kompis. Sen hann jag även njuta av solens värmen ute på balkongen o läste lite innan regnet kom. Nu öser det för fullo därute! 


 Tova Sol mår bättre o bättre, hon är piggare, gladare och går inte lika ofta till lådan. Hennes mage är stabilare. Idag busade hon med att springa runt med en leksakmus i munnen. Man blir bara så glad se henne!
 Behöver jag berätta att hon har gjort sönder en till leksakmus? Det måste vara anabola streoider i hennes medicin! Haha!!!!!

 Ha fortsätt en skön midsommarhelg, allihopa! 

 

 


Klotteri klotteri :)


Hurra, snart har du semester, kompis! Två veckor!!! Hoppas du kommer till Örebro en sväng då?!? :)
Förresten krya på dig - hoppas dumma streptokocker släpper snart! Tova Sol åt medicin duktigt, igår genomskådade hon min knep men tur att jag låtsades som ingenting och gav henne ny rå bit kött. Hon svalde rubbet! PUH! :)
 Nu har jag tagit fram några räkor från frysen in till kylskåpet, så hon kan få lite gott under midsommar - självklart med medicin insmugglad i vissa! Ha ha!!! Det gäller att vara listig! ;) 
Allt bra med Marco. För några dagar sedan råkade jag trampa på hans svans. Usch, jag skrek och han klöste på mitt ben, han ville jag skulle flytta på min fot! Usch fick dåligt samvete. Tack och lov att han blev inte skadad och tror ni han har glömt olyckan? JA! Han satt samma plats 5 minuter senare...!
 Ingen en geni, men så go är han! Har tillit mot oss. Han vet det var bara en olycka. Äsch! 
Däremot om man råkar trampa på Tova Sol ser man inte henne på 3 dagar typ! De är verkligen olika, mina pälsklingar! ;) 

 Nu ska jag hoppa i sängs o sova. Skönt ha en avkortad arbetsdag imorgon, sen är man ledig på fredag, midsommarafton!
 Har ingen aning vad ska göra - har inte planerat något. Ja, det ordnar sig! :) 

 Ha det bra!


Älskade piller! :)

Hoho!

 Det har gått bra att ge Tova Sol medicin! Stolt över henne! Fast det är borde MIG jag ska vara stolt över, att ha överlistat henne äta upp sina piller! :) Smugglar dessa i rått kött och sen ge henne innan hon ska få sin kvällsmat, då brukar hon vara hungrig så det bör inte vara svårt att lura henne!
 Det har gått snart en vecka med medicinen, tycker för mig det ser inte mycket skillnad men däremot hennes mage är mycket bättre! Hon bajsar inte lika ofta. Och de kommer ut glada korvar! Jaaa!!!! Hoppas det kommer förbli så! :) 
 Men en sak undrar jag vad det innehåller i hennes medicin? Hon har gjort sönder en leksak för några dagar sedan! Anabola steroider? Fast det står Felimazole på burken men jag är lite tveksam? :)

 Det sjuka är piller innehåller lite gift och massor farligheter tydligen, för när fort man har vidrört rosa pillren och gett Tova Sol måste man tvätta händerna DIREKT. Om man är t.ex gravid måste man ha plasthandskar, se upp med hennes bajs efteråt man måste tvätta händerna... ( men herregud, finns det folk som inte tvättar händer när de har rengjort kattlådor? URK!)  det stod massor varningar o varningar i bipacksedeln. Jäkla små texter det också, jag läste fel rad flera gånger! HAHAHA! 

 Har köpt medicin till mig själv idag. Mina ögon ploppade nästan imorse, bara tre tabletter kvar! 
Jag och Tova Sol knaprar i piller - man kan säga " sån matte, sån katt!" 

 
Kram, folks!!
 
 


Diagnos och utflykt

Tjohoo!

 Igår har man tagit med världens suraste katt till veterinären. Tack Warin att du ställde upp och skjutsade oss, gjorde oss sällskap och körde hem! :)
Jag har redan skrivit Tova Sols hälsorapport hur hon hade haft på sista dagarna. Och tycker hon borde kollas upp. Vi bestämde att börja med ta blodprover för att se på lever, njur och sköldkörtelvärden. Javisst sa jag, kör på! Med lite bråk, fräs och svett från min håll lyckas vi klämma ut lite blod från Tova Sol. Flämt! :)
 Efter nästan 2 timmars väntetid på provsvaren kom de äntligen. Lever och njurvärden såg bra ut men sköldkörteln ligger påt tok högt 101,2. Normala ska vara mellan 15-45 om nu jag minns rätt.
  Så hon har struma. Det innebär medicin som heter Felimazole 2,5 mg i tre veckor och ska komma återbesök 3 juli för att ta ny blodprov så ser vi hur medicinen har fungerat. Jag ska ge henne en tablett om dan.
 Vi tar det försiktigt för hennes värde är tok högt nu så att man kan inte se riktigt hur egentligen det är med lever och njurar därför de kan ge fel blodsvar för kroppen är i "högvarv" därför tar vi det lugnt. 
 
 Idag har jag lyckats lura henne i piller. GULP - hoppas det kommer bra att ge henne medicin framöver! :)

 Nästa veterinärbesök ska vi kolla värden som sagt, och om medicinen hjälper. Lever och njurar ser bra ut så kommer hon alltid medicineras mot struma därför föreslår man en jodbehandling ( jag vet inte hur det går ut på men ska kolla mer om det snart!) och det kan hjälpas så katten kan bli frisk och medicin behövs inte mera. Men sån behandling kan kosta ca 10 000 kronor. Tur att man har försäkring! De vill jag ska kolla upp med Agria om de täcker jodbehandling utifall det behövs.

 Vi tar en dag i sänder! Hoppas nu att medicinen hjälper! :)

 
Vaddå piller? Sa ni något om piller? Vem ska äta det? Marco? Inte jag väl?! Ni ser väl jag mår bra! Eller hur?!

 Jag hade ledigt idag, så jag gjorde olika ärenden och passade på ta liten egen utflykt med min gubbe ut till Kalkbrottsutsikten. Intressant historia man fick läsa där om de hade haft kalkbrott-fabrik som lades ner 1973. De har den kända liftbanor som sträcks från nära Julita till Köping om jag såg kartan rätt, ca 4 mil att fraktas med kalkstenar och annat! En enda korg kan väga mer än 1 ton! 


   
1. Utsikten till fabriken där de fraktas bort stenar med lift! 2. Kalkbrottet. 3 och 4. Någon hade härlig fantasi som målade korgar med glatt färger! :) Härligt! 

  
Min fästman poserade vid en kalksten! =) Vi borde lära oss göra egna utflykter ibland, vi är dåliga på det!!!!

 
 Ja lite kärlek kan den korg få efter flera års slit? ;) 

 Ja nu är det kväll och dax för mig hoppa i sängen! Det har varit lång och intressant dag idag! Nöjd! Dessutom nöjdare få Tova Sol sin medicin ikväll. Håller tummarna det går bra också imorgon kväll.

 Ha det bra, folks! :)
 

Nackspärr och bajsfest

Hejhå!

 Oj veckan har gått fort! I onsdags var det nationaldag, skönt med en dag ledighet. :) Gjorde inget speciellt, förutom jag gick runt hemma med blå/gul t-shirts. Hihi! Dessutom min syster fyllde år också på själva nationaldag. GRATTIS, lillasyrran! Även Warins katt Titus fyllde år han med, nu är han 7 år. :) 6 juni är visst en populär dag?

Förra vecka har jag legat hemma sjuk i dumma influensa. Trist! Kom till jobbet i måndags, gaah skönt men som välkomst har jag massor arbetsuppgifter att fixas. Självklart! :)
 Här veckan har jag fått nackspärr, vet inte hur det kom sig men ont gör det. Det sitter än, ibland har jag svårt att vrida huvudet. Bläh! Hoppas det släpper snart. Vaknade igår morse kl 5 av att nacken gjorde så ont.
En tecken på att jag börjar bli gammal? *ASG*

 Marco mår bra, han är lika knäpp som vanligt! Imorse lekte han länge med en liten träbit. Hur kan det vara himla roligt vet jag inte men bra att han gillade det. :)
Tova Sol, min krutgumma är det däremot inte bra. :(
Hon har fått veterinärtid nu på tisdag halv två, det är första bästa lediga tid man kan ta hos hund- och kattkliniken i Bista. Hoppas helgen kommer gå bra, om hon blir sämre blir det väl raka vägen till Strömholm Djursjukhuset. 
 Hon har bajsat i våra säng flera gånger nu, även kissat där. Oftast på min fästmans täcke/sida. Min är orörd. Sen kräks hon upp hårboll eller vit slem nästan varje dag på golvet eller på sängen.
Så nu är min fästman ganska trött på katten det kan jag förstå. " Varför på min sida?! Jag har inte gjort nåt!" sa han. Jag förklarade det är inte nån krig mellan dom två utan helt enkelt mår Tova Sol inte bra.
En katt är en renlig djur, de föredrar hålla sig till kattlådan för där städar vi ju regelbundet. Om man kissar/bajsar utanför kan de ha ont eller mår inte bra för då har de förknippat lådan med ont - mycket vanlig tecken. Inte planera nån hämnd mot min fästman. :) 
 Hon mår allmänt bra. Dricker och äter normalt. Busar lite. Vi lekte lite imorse. Tvättar pälsen. Därför man blir lite förbryllad - vad är det som är fel? Min lilla gumma! 

 Imorgon är det dop för min fästmans brorson Yngve. Jag kanske kan inte åka med, jag hade glömt bort min sista lördagpass är imorgon innan sommaren! GAAH. Samt min katt mår inget vidare bra trots Tova Sol ser pigg ut, så tror det blir så jag stannar hemma utifall hon blir sämre. Samt vill nog inte Räkan heller tvätta bort bajs från lakan om olyckan kommer framme om nu hon ska vara kattvakt! Trist när det händer, men så är det ibland. 

 Håller tummarna att Tova Sol blir bra snart! 
Ha det bra, folks! Och grattis till ungdomarna som tar student idag! Tänk! Jag tog student för elva år sedan! :) 


 
 Tova Sol - som tycker så här om veterinärbesök på tisdag: BLÄH!
 

RSS 2.0