Veckans ris och ros =)

Hej hå!
 
 Lördag! Skönt, bara att koppla av. Jag försöker ha sovmorgon men vaknade pigg kl 7.30. Fnys! Men jag fick ta litet tupplur sen i soffan ca halvtimma tillsammans med Marco. Mysigt ju! =)
 
 I tisdags har man varit hos Föräldragruppen och pratat om förlossning, såg på en förlossningsfilm. Därefter drog vi till USÖ för att träffa läkaren och undersöka min bäckenbotten. Jajamänsan. Satt där och väntade. Ingen tolk? Humm...? Min barnmorska hade varit noga med att meddela dom att vi är döva. Då bör de ju veta!
Då kom läkaren och han glodde dumt på oss när vi förklarade att vi är döva. Nåväl! Sen trodde han att vi kunde avläsa hans läppar. Jag sa nej, papper och penna tack. Efter några minuters tjat vann vi, så fick läkaren tjura och hämta lite papper. *Suck* Han skrev samtidigt han kollade upp min journal på datorn och såg där stod det med fet stora bostäver DÖV. Läkaren vände mot oss och pekade på skärmen. Ja precis! Han har inte läst innan! (Eller struntat i.) Jag nickade bara. Inte min problem! Han skrev att han ska skicka remiss till röntgen, det kan ta upp till en månad för att få en tid. Sen var det klart. 5 minuter hos läkaren = slöseri max! Vad är det bra att vara där till för?!?! Jag blev rätt sur på allting. Min make är alltid snällare och artigare. *S* Läkaren såg hur sur jag var då vi skulle gå från rummet då erbjöd han sig helt plötsligt vi kan ta ett titt på utraljud på vårat Lill-tomaten om vi vill. Jag sa nej surt och stack! *S* Efteråt ångrar jag mig lite grann, det skulle ha varit roligt se bebisen men nåväl. =) Det är iallafall ca 8 veckor kvar tills vi får se Lill-Tomaten på riktigt!
Efter drog vi till hörselvården och beställt babyvakt. Där var det trevligare bemött! Hihi!
 
 Jag fick brev i torsdags - snabbt! Från USÖ, fått tid nu till röntgen för bäckenbotten 19 feb. Ja då får vi se hur det blir.
 
 Igår var jag på MVC som vanligt. Allt finfint med mig och Lill-tomaten. Magmåtten är nu 29,5 cm. Lite svårt att mäta för Lill-tomaten vägrade samarbeta utan hade plötsligt för sig att det var bra tillfälle sträcka ut sig! Fniss! Ska till MVC igen 8 feb. Varann vecka -  besök hos MVC blir det tills barnet är fött. Oj oj... det börjar visst hända saker! =)
Jag har köpt stödstrumpor - älskar dem! GAAAHH!! Skönt! Mina ben sväller upp efter en dag på jobbet och det är inte vackert syn! Har provat igår för första gången och det hjälper verkligen. WOW! Jag var först lite skeptisk mot dessa. Skulle det hjälpa?... Nu säger jag;  Åhh vad bra de är! =)
 
 
Ja, nog skrivet om min graviditetet, ni kanske är uttråkade redan! =) Nu önskar jag er en skön helg!!!!!!!

 Ha det bra, folks!
 
 
 

Lite helgskvaller

Hola!
 
 Helgen är slut, de roliga är slut. SNYFT! Min kära Stockholm-gästen har åkt hem igår kväll! Alltid trist att hon åker, har alltid försökt övertala henne flytta hit! *fniss* Tack för allt i helgen!!! =)
 
Snälla Tova Sol har värmt upp gästsängen medans vi väntade på hon skulle komma! Tova Sol gav luftmadrassen bra betyg.
 
 
I lördags jobbade jag ett par timmar, under tiden hade Hedergästen tagit kul bilder på Marcofjanten! Fniss!
 
  
Den sista bilden var skön! Man nästan tror Marco såg en spöke? Eller någon som går omkring naken hemma? Herrejisses!!!
 
 Under helgen har man hunnit varit på IKEA, MIO och EM för att kolla lite på möblerna. Har köpt hem en ny byrå - skönt! Byrån som vi har hemma hade pajat. Alla botten i lådor hade rasat ned. Nu är byrån nermonterat och ska slängas till återvinningen. Den nya har vi monterat upp igår. Det blev bra! =)
 
 
Skit i röran till vänster tack! Beundra byrån till höger. =) Hihi!
 
 Nu är det bara soffan som vi kollar efter - hörnsoffan som vi har är helt trasig. Jag är innerligt trött på det och min make har sagt rätt länge " ja men jag ska laga den." vilket blev aldrig gjort. Nu ska den slängas och köpa hem en ny. Sen gäller det att möblera lite om lägenheten, därefter blir det säkert snyggt och bra!
 
 Imorgon har jag ledigt från jobbet tjohoo! Ska till Föräldragruppen, vi ska prata lite om förlossning och se nog på en förlossningsfilm som min make blir nog inte glad över. HAHA!
Därefter ska vi till USÖ direkt till SMVC. De kollar upp mig om jag ska ha vanlig förlossning eller blir det planerat kejsarsnitt? Forsättning följer... *blink*
Därefter är det ingen ide att jobba, då är det bara fåtal timmar kvar tills man slutar. Därför lika bra ta ledigt!
 
 
Jag, vecka 31 ( snart 32 på onsdag!)
 
 
 WEEIII - kattutställningen närmar sig! Nästa helg då jäklar blir det kul! För mig ja, inte för Marco. Han vill hellre vara hemma och reta Tova Sol.
 
 Ha det bra, folks!
 
 
       
 Sant så sant!
 
 
 
 

Preggorapport! =)

Helloj!
 
 Ja min semester tog slut, i måndags började jag jobba igen. Semestern har varit hemskt lugnt. Varit hemma för de mesta. Har varit på vårdcentralen för att ge blodprov samt tandläkaren i fredags för att ta bort lite tandsten. Jag fick betala 200 kr. Inte så farligt! Skönt! Nästa tandläkarbesök blir det nån gång i maj 2014. =)
 
 I tisdags har man börjat med på en som heter "Föräldragruppen", det är en sorts kurs för blivande föräldrar. Vi ska träffas 4 tisdagmorgonar i rad fram till 5 feb. Hoppas det blir intressant, gruppen känns bra. Det finns ett döv par med, så vi är inte precis ensamma döva. Det är roligare då. =)
 
 Här på jobbet går allt bra, som vanligt drunknar jag i böckerna - det är bara bra. Så håller jag mig sysselsätt hela tiden då går tiden fort! Många kollegor börjar kommentera att min mage börjar synas mer och mer. Jag är nu inne i vecka 31. Sover sådär på nätterna, ibland bra... ibland inte bra... Bara att acceptera det. =)
 Hade ibland konstiga drömmar det också! Jisses...!!! För några dagar sedan drömde jag att jag hade schizofreni och när fort jag är i annan roll då är jag mycket mycket elak. Alla var rädda för mig osv. Jätteskum dröm! =)
 
 Nästa vecka börjar det hända massor grejer! Tisdag...  Då ska jag till USÖ, på Specialmödravården och bli undersökt om jag ska ha vanlig förlossning eller det blir ett planerat kejsarsnitt. Därefter ska jag och maken fixa babyskrik, eftersom vi är ju redan på USÖ så,... två flugor i en smäll! =)
 Sen på fredag ska jag till MVC igen, för vanliga kontroll med blodtryck, järn, osv.
 
 Nu helgen ska jag få ett fint besök från Stockholm - det blir jätteroligt! Samt behöver jag och maken hennes hjälp med att bära några saker till återvinningen. Maken kan inte lyfta allt själv, speciellt den trasiga hörnsoffan som ska äntligen till graven! Vi ska köpa ny soffa. Då är det toppen att vår hedergästen hjälper till lite. =) Jag kan inte lyfta alls något. Jo litet men sen aj aj ryggen hela dan. Jag tror inte maken vill höra min gnäll! Haha!
 
 Nähä nu ska jag återgå till jobbet! Rasten är slut! Ha det bra, folks!
 
 
 
Älskade Hedergästen som ska komma till oss nu helgen! Det blir skoj skoj! (Fotot togs vinter år 2011 tror jag?)
 
 

Marco är med!

Hello!
 
 Igår kväll chansade jag och mailade till NERK, en kattklubb här i Örebro och frågade om det finns kanske möjligt ett plats över till kattutställningen. Jaa, söndag 3 feb finns det. Så nu har man anmält Marco! Sen därefter föder jag och då har jag nog inte tid med utställningar ett tid framöver. Bebisen kommer ta all min tid! =)
 Passar på utställa honom i feb, sen tar vi lite paus. Det blir bra.
 
 Skönt nu har jag ledigt fram till 14 januari! NJUTER!!!
 
 
Foto: Räkan, utställning nån gång 2011 tror jag?

Jag: Yes, snart utställning igen!
Marco: Oh shit!

God fortsättning år 2013!

Hej hå!
 
Ja nu glider vi in år 2013! Nyårsafton har varit lugnt hemma med maken och katterna.
Först drog vi till Eurostop och handlade lite gott nyårsmiddag där mötte vi två andra döva par som jag har inte träffats på flera år. Kul! Småpratade litet om allt. Sen hem och fixade nyårsmiddagen. Mums! Därefter spelade jag lite The Sims 3 Årstider - en dataspel och Tommy kämpade vidare med sitt tvspel Hitman. Klockan tickade fram till 00.00. Jag var rätt trött men vill inte missa tolvslaget! Hihi! Skålade med alkoholfritt vin Chapel Hill tror jag det heter. Gott!! Sen när vi tittat lite på fyrverkerier från fönstrarna tyckte jag det var bra så, då la jag mig och somnade! =)
 
 
 
Skål! Jag och min nyårsdricka! =) Tova Sol låg på min knä. Mysigt!!!
 
 Jag har jobbat litet här veckan och nu har jag lunchrast. Sen jobba lite fram till jag slutar, därefter har jag en vecka ledigt!!! Tjohoo!!!! Jobbar igen 14 januari. Jag tänker minsann njuta! =) På måndag blir det en sväng till vårdcentralen igen för att ge blodprov - medicinkontroll som vanligt och nästa fredag blir det en besök hos tandläkare. Mindre kul. *muttrar* Jag har mycket tandsten enligt dom. Suck! Bara att ligga där och lida.
 
 Igår har man varit hos MVC och träffat en annan barnmorska eftersom min barnmorska har ledigt. Det blev att man mätte min mage, lyssnat på barnets hjärtslag, gett urinprov och lite blodprov och så blodtrycket. Allt ser bra ut! När barnmorskan skulle mäta min mage skulle hon först känna hur barnet låg. Jag trodde hela tiden huvudet var uppe och fötter nere men det visade sig Lill-tomaten har vänt sig. Det knölen jag kände var nämligen en fot! Vilken rejäl fot! Jag som trodde det var kanske huvudet eller så. =)  Måste nog ärvt efter sin pappa redan! HAHAHA!!!! Tommy kände efter och tyckte det var häftigt!
 Ja ny tid hos min vanliga barnmorska 24 januari. Då är jag i vecka 31! Oj oj det närmar sig! Just nu är jag inne på vecka 29.
 
 
 
Lite svårt att spela datorspel när Marco måste ligga där och se gullig ut! Puss puss på magen!

Jag har missat anmäla honom till kattutställning som ska pågå början av feb. Sur på mig själv! Nåväl jag får gå dit och titta och anklagar mig själv för min teflon-minne! Gråååt!
 Trevlig Helg!
 

RSS 2.0