Katter i fokus!

Hejhej!
 
På sista tiden har man babblat bara om min lilla prinsessa Evy! Dags att ändra fokus på katter nu! =)
 
 
Undrar nyfiket om ni kan utskilja vem som vem? Hihi! Det borde inte vara svårt eller hur?
 
Med Marco mår han jättebra, hans födelsedag närmar sig, den 8 juli blir han 5 år! Jisses vad tiden går fort!
Tova Sol går det upp och ner. Lite jobbigt med en gammal katt - vissa dagar mår hon jättebra och glad och sen vissa dagar bajsar hon på vårat säng.
 Tova Sol är lite mager men hon är pigg i maten och dricker bättre vatten. Huvudsaken hon äter o dricker samt går i lådan som det ska till 99 procent! =)
Hon ska nog till veterinären småningom för att kolla upp hennes hälsa. Varför hon bajsar vårt säng? Demens? Struman som spökar igen? Eller nåt annat? Få se! Lilla drottning fyller år snart hon med, den 5 juli blir hon hela 14 år!
 

Jag & Tova Sol kopplade av ute på balkongen för några dagar sedan. Mysigt!
 
 
Min lilla krutgumma!

Tova Sol har lärt sig på morgonen - när Evy skriker, vet Tova Sol det blir snart mat! ( Efter jag har ammat Evy brukar jag servera katter frukost! Hehe!) Vi börjar sakta få in våra rutin härhemma. Katterna har accepterat de har en lill-matte. =)
 
 Ha det bra!

Hej 80 talet!

 
     
 
 
Evy bär kläder från 80 talet då hennes mamma, alltså lilla jag hade använt dom! =)
 

5445 gram kärlek!

Hejhå!
 
Nu har man firat midsommar klart - vår midsommar var alldeles lugnt! Vi valde vara hemma med katter och åt gott. Min make tog en öl till middag och jag valde alkoholfritt vin Chapel Hill. Gott gott! =)  Evy busade, åt, sov som hon skulle.
 
I tisdags har man varit hos BVC. Nu är prinsessan 57,5 cm lång och väger 5445 gram. Hon fick även två st sprutor. Självklart blev hon inte glad men det gick fort över sen var hon som vanligt igen. Jag som var beredd på storgråt och dramatik från en liten dramaqueen så jag blev förvånad! Hihi! Tänk, nu är hon tre månader gammal!
Hon börjar kunna greppa saker. SÅ det gäller se upp håret, har hänt ett par gånger hon greppade mitt hår. Aj aj!!! Släpp! Evys min såg ut ungefär "va?"  Släpp släpp.. ajajajaj.. sen har hon mina hårstrån i hennes lilla lilla näve. Puh! =) Så jag får ha hästsvans tills jag har tid och ork gå till frissan.
 
I onsdags var det mitt tur åka till doktorn. Till SMVC (specialmödravården) de kallar alltid alla patienter som har fött barn och drabbas av sfinkterruptur, för att kolla hur gått med läkningen. Läkaren säger min är färdigläkt bara den lilla sårflik som jag har problem med - om det inte visar någon förbättring inom tre månader måste jag uppsöka Kvinnokliniken så de ska försöka pensla ihop såret eller klippa bort mer hud bero på hur det ser ut. Nu ber jag en tyst bön; snälla läk nu den här gången!!! Jag har umgåtts för mycket med gynstolen så jag tycker det räcker nu tills det är dags för cellprov. =)
Under tiden jag var hos läkaren har Evys snälla gudmor varit barnvakt kort stund utanför i väntrummet. Efter SMVC åkte vi hem till gudmodern och umgicks, samt hälsa på hundarna igen. Evy älskar Rosa! Hunden är jätterolig att se på, inte undra på eftersom Rosa är en harlekin så hon har skojiga fläckar som Evy kan sitta och studera! ;)
 
 
Evy, gudmor Neta, och Rosa
 
 Ungefär om en månad blir det dop för Evy! Skönt få det översökat sen, då kan vi ta lugnt. Först bröllopet, sen graviditeten, Evys nedkomst och nu dopet. =)  Självklart aldrig helt riktigt lugnt när man har en envis pigg unge!
 
  Hahaha, pappa är rolig!
 
 
Prinsessan softade på min knä för några dagar sedan. Söt body hon har, fick av sin andra gudmor som är min svägerska. Om ni har svårt se riktigt vad det är nåt - en känd saga om troll av John Bauer tror jag.
 
Min make längtar hårt efter semestern, som börjar vecka 28. =)
 
 
Jaha ja, ibland kan man hitta prinsessan så här på morgonen, allt där gjorde hon alldeles själv! Jag brukar fråga henne " sov du verkligen bra?" =)
 
 Kram från oss!
 

Lite babbel

 
Hej hå!
 
 Snart närmar sig för Evys första sprutor om ett par veckor. GULP! Hoppas hon mår bra efteråt. =)
 
 Igår har man åkt en sväng hos Evys gudmor. Vi åt tacos, Evy får hålla sig till bröstmjölk och mjölkersättning! Hihi!
 
 
Min finaste Evy!
 
I onsdags har man promenerat hem till en vän så Evy kan beundra sin pojkvän L igen! =)
 Men barnvagnen... Evy har aldrig varit förtjust i att ligga den så jag fick bära henne halva vägen tills jag gjorde ny försök få henne ligga i barnvagnen. Halva vägen blev det skrik och gråt, men när väl man kom fram somnade hon! Det är såååå typiskt! =)
 
  
Zzzz.... vaddå framme?
 
 Men hon sover sällan länge i vagnen så hon vaknade upp efter ca 5 min när hon märkt barnvagnen har stannat.  Det var trevligt hos vännen. Skönt få komma ut lite ibland! Ja det var min vecka. Nu är det en ny vecka, hoppas på onsdag kan vi komma på sista babymassagekurs! Förra onsdag blev det inget eftersom Evy sov, hon sov ingenting hela tisdag! Vaken från kl 9 till ca 20.30. Så hon var helt trött. Jag valde missa kursen. =)
 
 Ja dags för amningen nu! Ha det bra!
 
 
 
 
 
 
 

Evy och bebbar!

Hello!
 
Nu har Evy gått och blivit kär i en söt pojke som är en månad äldre än hon själv!
 
 
Evy flirtar för fullt. Grabben L spelar nog lite svårfångad? =) Evy i svart/vita ränder body om ni undrar vem som är vem. Omöjligt få bra bild, båda var aldrig stilla en ögonblick! Hehe!
 
 
Kusiner Yngve och Evy! ( Det är gammal bild på Yngve, för nu idag är han 18 månader gammal men hans mamma gjorde ihop två bilder i samma ålder alltså båda 2 månader gammal.) Kul se och jämföra båda sötnosar! =D
 
 Yeah, ska amma Evy nu och försöker natta henne.
 
 Ha skön helg!
 
 

Sommarkatter - tänk noga innan man skaffar en katt!

 
En påminnelse till folk som skaffar sommarkatter; idmärkera och kastrera era utekatter! Jag förstår inte på hur folk tror katter klarar sig när man lämnar dom och sticker? NEJ det gör de tyvärr inte! Man ska aldrig sticka o lämna katten/katter kvar.

 Vill man inte ha katter - så LÅT BLI! Helt enkelt.
 
Katter är enda tamdjur som släpps ute. Ingen andra tamdjur släpper man ut det i fria, som kaniner, marsviner, kossor, hästar, hundar...Varför är det OK med just katter? Låg status? =(
 
 

Bilden säger mer än tusen ord

Bilden togs av Sara. Där haklapp fick Evy av Tommys moster. Det säger mycket eller hur? ♥

Nappen eller tummen?

Hejhej!
 
 När Evy föddes såg jag direkt hon har en stort sugbehov. Hon vill bara suga och suga sig till sömns så jag hade ofta ont i bröstvårtorna. Hon ammar inte alltid utan börja snutta också. Gaaah!
Har kämpat få henne förstå nappen funkar också, det gick ganska OK i början men sen var hon inte alls intresserad av nappen. Bara när man går ut med barnvagnen eller i bilstolen då accepterar hon nappen lite aning bättre.. Mina bröst fick vila ibland, skönt. 

 För ett par veckor sedan har hon upptäckt något bättre än dumma napp, nämligen tummen! Nappar har vi inte använt på länge nu.
 
 
Zzzz... Tummen är gott! Där lilla fläcken på Evys kläder, ehum... jag råkade tappa lite blåbärspaj. Jag åt samtidigt jag ammade henne, inte alls smart gjort. Fniss!
 
Hoppas det går lätt få henne sluta med tummen sen när hon blir lite större. GULP! Eftersom jag hade himla svårt sluta med det. Håller tummarna hon är duktigare än vad jag var! =)
 
 Ha det bra!
 
 
 

Prinsessan

Hej hå!
 
Nu har sommaren äntligen landat, och hoppas det blir många soliga dagar! =)
 
 Ja Evy lilla prinsessa bara äter och växer! Den 18 juni får hon sina första sprutor. GULP! Sen 19 juni ska jag till Specialmödravården vad nu jag ska göra där vet jag inte men jag gissar uppföljning efter sfinkterrupturen. Jag har suttit rätt ofta gynstolen - mitt rekord här året! Puh! =)
 
Annars är allt bra, jag o Evy har varit på babymassage första gången i onsdags. Evy gillade det! Hon skrattade hela tiden, tills vi var klara då var hon missnöjd. Ska dit igen nu på onsdag och få se om hon gillar lika mycket som förra gången. Spännande! Lite skönt för mig komma ut o göra lite roligt också.
 
 Vi har skaffat hem babygym, den blev populär, inte bara Evy gillade det utan fler andra. Bilden säger mycket här;
 
   Kö till babygym....
  Tjohoo! Lekdags! Marco tror väl han är en bebis också.
 
 Även alla leksaker som tillhör Evy anser Marco det tillhör honom, ibland försvinner leksaker plötsligt då vet jag direkt vem är boven bakom dramat! =)
Tova Sol är inte intresserad av babygym, hon har gått där och luktat, pillat lite på leksaker men var inte himla imponerad. Hon vill hellre ligga på min knä och gosa men tyvärr är knäet ofta upptagen pga Evy och amningen. Sorry, gumman! Tova Sol ligger ofta bredvid och väntar tålamodig för att se om hon har nån chans ligga på min knä men ibland får hon sucka och vända sig till husse istället och ligga där.
 
 Nu har värsta stormen ebbat ut - de flesta släkt, vänner och familjer har besökt hit och träffat Evy. Mindre tjat i mobilen nu " när får vi träffa Evy?" hehehe!
 
 En av bästa köp jag har gjort, är en sjal som man kan bära Evy. Inte svårt att fixa sjalen och sen stoppa ner prinsessan. Vi har gått till ICA några gånger. Men nackdelen är att sjalen gör man blir jättevarmt, ibland kan Evy börja gnälla. Så det gäller handla snabbt!
 
   Första gången vi använder sjalen. Evy var lite tveksam till det men nu idag funkar det finfint. Hon tycker det är kul att se runt än ligga i barnvagnen. Ibland somnar hon på min bröst. Mysigt!
 
 Jag o Tommy börjar planera Evys dop, det blir nog nån gång i juli.
 
 Evys framsteg: Nu kan hon börja greppa, men inte riktigt hålla i saker än, det är på väg! =)
 
Katterna mår finfint de är glada vi har balkongsdörren ofta öppet så de får springa ut o ta en nypa frisk luft samtidigt spionera på grannar! Härligt att sommar är här! =)
 
 Finaste sötaste prinsessa Evy!
 
Foto togs av Evys gudmor Neta då vi besökte henne och hundarna den 25/5.
 
 Nu tar min make MIN bil och åker iväg - han har varit superduktig och tappat bort tagg, en liten skit föremål som man kan öppna till garaget med. Så hans bil Harry sitter inlåst i garaget och gissa vem som får fixa en ny tagg? Jo JAG! Imorgon måste jag o Evy till hyresvärden. Ja se karlar! Hehe!
 
 Ha en skön söndag! Tänk! Det är juni nu och SOMMAR! Yeah!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0