Helgsnack!

Helloj!
 
 Äntligen helg!! Fast jag måste jobba idag, bara 2 timmar sen efter det kan jag säga: Äntligen helg! Hihi!
 
 Tova Sol har varit på UDS i 5 dagar, nu bor hon tillfälligt hos min mamma. Min make har kört bil till Uppsala och hämtat henne och sen kört till min mamma och lämnade katten. Fikade lite sen åkte han hem hit! Så jag låter honom ta sovmorgon idag! =) Han berättar att Tova Sol tar det bra hemma hos sin 'mormor.' Jag tror också hon tycker det är skönt slippa sjukhusmiljön! Inte kul att ligga där i en bur. Jag saknar henne! Håll ut, om 2 veckor får jag hämta hem henne! =) Stackars min make hade kört bil kl 11 tills kl ca 20.00 på kvällen! Jag önskar verkligen jag kan följa med men det får jag inte. Fick betala självrisk + lite tillägg för Tova Sol 3.700 kr, resten står Agria för! Härligt! Det är bra att försäkra sin husdjur!
 
 Med mig och tomatfröet mår bra. Jag börjar bli lite rund om magen, kan fortfarande sova på magen. Passa på och njuta tills jag kan inte det längre. Hihi! Den 24 okt blir det ultraljud!
 
 Förra lördag har man tittat på en beg. bil ska återkomma nästa vecka och provköra. Idag kan jag ju inte, för jag jobbar. Spännande blir det nog. =)
 
Under semester läste jag ut en bok - och det blev lite svårt att läsa ibland när Marco ville se söt ut. Boken heter Jagad av lögner, skrivet av Nora Roberts.
 
 
Zzzzz.... En av Nora Roberts bok..? Nej... se på mig, jag är sötare! Zzzz.....
 
Trevlig helg! =)
 

Lång resa

Hej hå!
 
 Idag har det varit lång dag. Igår också, det gick hyfsat bra att åka till min moster, tror halvvägs då kissade Tova Sol i buren men hon är en smart katt - så hon löste det själv med att krafsa ihop liten filt till en liten hög sen ligga på hårda burgolvet men det var iallafall rent! =)
 Hos moster var hon lite rädd, vi fick stänga in i gästrummet eftersom de har redan en katt Smilla - det kan bli bråk för det är ju Smillas hem så gäst-katten Tova Sol får stänga in i gästrummet. Men under natten när jag och maken sov var Tova Sol pigg och busade. Hoppade runt och lekte berättade min moster för oss imorse då hon låg och hörde. Hihi! Gulligt! Hon har även morrat åt egen spegelbild, i gästrummet var spegeln enorm nästan från golv till tak så hon fick syn på sig själv och morrade. Tur det inte höll så länge - hon tröttnade fort på det. =)
 
 Imorse var det lite brått till UDS, vi hann komma fram i tid! Vi behövde nästan inte vänta så lång tid tills vi mötte vår veterinär. Hon sa att hjärt-ultraljudet är bokat kl 9.20 så vi fick vänta lite mer än en timme. OK, vi satt och pratade, lekte lite med mobilen i väntrummet och såg hur djuren kom och gick....
När de gjorde ultraljudet på hjärtat var intressant att se på. De fick raka bort en bit päls på ena sida sen sätta på gel. Tova Sol gav massor ljud ( förmodligen svordomar som vi inte förstod något av) när de körde staven på hennes sida och kollade hjärtat. Hjärtat såg bra ut och fint = hon är godkänd för behandlingen! YES! Vi hade en vänlig kvinna som ställde som tolk, hon kan lite teckenspråk så hon vill gärna hjälpa oss. All personal på UDS är underbara och hjälpsamma mot oss. Jätteskönt! =) Sen var det dags de tog Tova Sol då började jag grina, fyfan! Kvinnan som var vår "tolk" började nästan göra samma sak! Hihi! Jag frågade nyfiket hur fungerade jodbehandlingen egentligen?! AHA! De ska ge henne ett spruta idag i nackskinnet, ca 1 ml radioaktiv jod. Det var allt! Men då börjar det = hon blir dåsig, trött, kanske vill inte äta, sur osv av behandlingen samt radioaktiv i sig som gör hon får inte möta någon annan typ. Men strålningen ebbar ut ganska fort i början därför får hon bli utskriven på fredag. Sen ebbar det ut sakta de sista kvar hos min mamma, då är hon färdig och redo komma hem hit! =)
Jag längtar redan hårt efter 13 oktober då får vi åka och hämta min lilla drottning!
  TACK Räkan för kattvakt åt Marco igår och idag! =)
 
 
Foto togs 14 aug - riktigt sött då Tova Sol valde en bekväm (?!) plats att softa på! =)
 
Nästa inlägg lovar jag det blir roligare än bara svammel kring om min katta Tova Sol! Hehe!
 
 God kväll!

Rampljus på Tova Sol!

Hello!
 
 Snart ska vi åka till min kära moster - först duscha och packa sen åker vi en snabb sväng till snälla kattvakten och lämna nyckeln så hon ska komma hit och mysa med Marco! =)
 
Hoppas Tova Sol är snäll under bilfärden som är på ca 1 tim och 30 min till mostern. Det blir hennes längsta bilfärd! Imorgon kommer jag nog grina när jag lämnar min bästa katta kvar hos UDS! Uscha! Min bebis! Har aldrig lämnat henne bort så länge!
 
 Nu har jag laddat bilder från mobilen till datorn - med tålamod - var det äntligen klar. Som jag sa tidigare inlägg; köp INTE, jag menar allvar - köp inte jäkla HTC! =)
 
 
Det var då allting började med Felimazole. Man märkte hur det blev rött runt ögonen. Jag tänkte; det går nog över!
 
 
 Inte nån förbättring det heller.... man ser pälsen börjar tunnats bort....
 
 
Det blev värre! Tror det hände då jag hade möhippa - kom hem och såg det dagen därpå ögat blev sämre. Fick åka till veterinären och fått ögonmedicin som lindrade lite men det hjälpte noll!
 
 
 Återbesök igen hos veterinären. Fick kortisonspruta och då började det läka! Skönt!
 
 
Fotade Tova Sol för ett par veckor sedan ungefär - som ni ser har pälsen växt ut! =)
 
 
 Idag var det nog bara svammel om min krutgumma Tova Sol! Det blir toooomt här utan henne i TRE veckor! Rena tortyr! Hoppas behandlingen hjälper! <3
 
 Mera bilder och roligare inlägg kommer småningom! ;) Kram!
 
 

Marco vs Iro

Hello!
 
Ikväll ger jag Tova Sol hennes sista medicin Felimazole sen ska jag dansa på köksbordet! Tjohooo! Det har varit jobbiga månader att tvinga henne äta medicin morgon och kväll - och det har blivit till en vana. Hon accepterar snällt att äta upp pillret det syns tydligt att hon gillar inte det heller. Och de ger också jävla biverkningar!
 
På lördag ska jag o min make åka och titta en bil till gissa vem? M-I-G! *pekar mot mig själv* Min svärmor har upptäckt en fin bil som hon tror det passar mig bra, och priset är inte tokigt heller. En beg. bil självklart jag är inte vidare skicklig bilförare än så det är klokt att köra en lite gammalt bil så jag inte grinar om jag råkar repa vid en stolpe när jag ska försöka parkera typ! =)  Jag fick nästan världens hysterisk utbrott när jag trodde jag repade Harry, min makes volvo - fotade skadan och skickade till honom. Han sa det var ingen farligt. Sen insåg vi att det var bara färgen som fastnade på bilen, inte en repa... Det är ju bra eller hur?! Hahaha!
 
 Söndag då åker vi till min moster! Blir nervöst, Tova Sols första längsta bilfärd! Sen lämna henne på måndag till Uppsala Djursjukhuset - snyft! Jag hoppas inte jag får en anfall och ångrar mig, stoppa in Tova Sol i buren och säger till maken " skynda, vi åker hem!" =)
 
 Imorse har jag varit hos vårdcentralen och gett lite blodprov - får säkert veta nästa vecka hur ser ut med min medicinvärde nu. Hoppas det ser bra ut för jag känner mig ganska OK! Nu är jag inne vecka 15! Oj oj... Om ungefär tre veckor blir det ultraljud tror jag. Spännande!
 
 Marco - med honom är det lika galet som vanligt. Han har lyckats starta självgående dammsugare som har fått namn Iro, två gånger! Igår kom jag hem och såg Iro har fastnat under soffan. Det var inte första gången. I lördags fick jag besök av Warin, vi satt i köket och pratade glatt då såg jag Iro komma då trodde jag att maken har kommit hem men kollade runt lägenheten, nähä? Då är Marco boven bakom dramat! Hehe! Knäppkatten! =)
 
 Ha det bra folks! =) Snart måste jag lägga in nya bilder eller hur?! Hihi!
 
 

Skön söndag

Helloj!
 
 Dax att uppdatera lite! :)
 
 Har fått brev från UDS, nu har Tova Sol äntligen ett nytt datum den 24e september. Hoppas det blir av, då ska jag o min make åka till min moster på söndag den 23:e och sova över eftersom hon bor bara ca 45 min från Uppsala och vi måste vara där i djursjukhuset kl 8 på måndag morgon! Det gäller vara lite smart. =) Tur att min snälla underbara moster ställer upp och ordnar ett rum till oss för en natt.
 Sen ska Tova Sol bo hos mamma efter behandlingen i två veckor - hoppas de två trivs bra med varandra. Min mamma har alltid tyckt Tova Sol är lite konstig. Hihi!!!! Sen HURRA då får jag träffa henne efter 3 veckors frånvaro. Komsi till matte PUSS PUSS PUSS!
 
 Marco mår fint, jag tänker smida en ond plan till honom, när väl Tova Sol är borta i tre veckor ska han ta en tur till veterinären och söva ner för att ta bort tandsten. Han har massor! Det är dax igen. Det hjälper mot hans sjukdom Plasmacellsgingivit må bra om man rensar bort tandsten då och då. Sist vi gjorde var nog snart två år sedan?  Hihi jag är OND!!!! =) Nää men blir skönt få det fixat!
 
 Med mig och tomatfröet mår vi bra, jag äter fortfarande Postafen, hoppas småningom slipper jag dessa tabletter! Fick brev i fredags av min barnmorska att jag måste börja äta järntabletter. Jippi, ännu mera tabletter att käka. Det slutar nog med jag blir tablettmissbrukare sen? =P  Först Levaxin två st tabletter på morgonen. Postafen en tablett efter frukosten, sen på kvällen tar en järntablett. Underbart va? =)
 Igår har jag äntligen köpt ett par mammabyxor, det går inte att använda mina vanliga byxor längre! Jag hade gått med hårsnodd fast runt knappen i ett par veckor. Tack Neta för du gjorde mig sällskap o jagade efter mammakläder, shit vad det är dåligt i stan det var svårt att hitta. Kanske får ta en tur till Marieberg nästa gång jag behöver köpa nåt, de kanske har mer där? Trist! Ändå Örebro stan gnäller mycket om att de förlorar kunder för alla åker till Marieberg - ja man kan börja undra varför? Zzz...
 
 Yeah, nu ska jag äta litet och väcka min make - han ska inte sova bort hela dan! Fniss, visst är jag en snäll fru?
 
 Ha det bra o njut av söndagen! =)
 
 

Uppdaterat lite om allt! :)

Hej folks!
 
 Oj vad det har uppdaterat en del nya funktion här på blogg.se så jag blev lite virrig. :) Hoppas det blir till bättre inte sämre! Jaha ja, semestern slut och hösten har anlänt hit! Igår fyllde min make 32 år! Hipp hipp hurra!!!
 
 Nu har vi något att berätta till er trogna bloggläsare.
 
 Jag och min make har fått hem en märklig sorts tomat, en liten förklaring följer med som står att tomaten blir mogen att plockas ut efter 9 månader vilket blir i mars 2013. Mycket mysko! Men vi önskar iallafall tomatfröet Karlinen välkommen!
 
 Om ni sitter och undrar öhhh? Lite tydligare med bild som säger allt:
 
 
Gravidtest 13 juli! Blev överraskad, jag hade väntat mig egentligen det skulle visas negativ! Men nä, det gav direkt mycket tydligt plus!
 
 
Så nojjig blev jag efter det första gravidtestet - tänk om det luras?!? Nej tog ännu ett test igen 15 juli för att övertyga mig att testet inte ljuger..... *S*
 
 Jag blev inskriven i MVC under min första semestervecka och tog blodprov eftersom jag äter medicin. Allt såg OK ut. Skönt!
Men sen på sista tiden hade jag mått illa fytusan! Sjukskrev mig från jobbet och tyckte synd om mig själv YNK! Äter medicin nu mot illamående som heter Postafen och det hjälper. Men jag mådde ändå uselt så man tog igen blodprov och såg att min Levaxinvärde har sjunkit ner, så nu har man höjt min medicin från vanliga trogna 100 mg som jag har ätit i många år till 125 mg. Ny blodprov om fyra veckor! Känner mig piggare. Tur att jag är inte rädd för nålar. Hihi!
Just nu är jag i inne vecka 12 och tomatfröet beräknas komma 18-19 mars 2013.
Jag har börjat jobba i måndags och det gick bra - tog det lugnt och satt för de mesta i kontoret, hade massor kontorarbete efter 6 veckors frånvaro! :)
 
Jag är tacksam att under bröllopet mådde jag rätt bra! Skönt!!!
 
 Ja hitills har det inte hänt mycket förutom Tova Sol skulle skickas till UDS imorgon blev inställt. Vi väntar på en ny datum. Pissigt men sånt händer. Hoppas nya datum då jävlar ska hon bli frisk!
 Hon ska ligga på UDS en vecka, sen till mamma i två veckor och bo där eftersom hon bär fortfarande strålning kvar i kroppen efter behandlingen vilket hon får inte vara samma lägenhet som jag som är gravid. Tur att min snälla mamma ställer upp. Efter tre veckors frånvaro blir det nog underbart hämta hem henne! Sen ny blodprov igen efter några veckor för att se om värden är bra. Hoppas det!
Marco mår bra och lika knäpp som vanligt. Han hade lyckats klättra högre upp på bokhyllor med sin klumpiga sätt som lär aldrig stå i kattböcker att en katt gör så! Han hoppade fel avstånd, sen hängde med framtassar på kanten och bakbenen som sprallade för glatta livet på bokhyllans hala vägg. Med någon kraft i frambenen lyckas han häva upp sin egen 5 kilos kropp över kanten och en av bakben letade ferbilt var är kanten? Där! JAAA! Nu är man uppe! Wow vilken vy över landskapet... menar lägenheten!
Sen när han skulle ner tror ni det gick smidigt? Nej, av alla kattböcker kommer han aldrig visas som en smidig perfekt katt landa som Tova Sol. Han hoppade ner, halkade och skyndade få tillbaka fot...tassfäste på byrån men gick inte bra så att han halkade ner på soffan och verkade ha skadat lätt på framtassen... ( som gick över fort tack och lov!)  Behöver jag inte säga han kommer aldrig bli en hoppstjärna? ;) Han är ändå min goa klumpige Marco!
 
 Igår har jag o maken åkt med Neta och hennes hund Rosa på hundutställning i Karlskoga. Vi hade tur med vädret! Härligt! Tyvärr tävlade Rosa inte vidare. Vi for hem till Neta, och hade liten födelsedagfika för födelsedagbarnet alltså min make, med kladdkaka, grädde och kaffe själv höll jag mig till mineralvatten. Nice! :)
 
Nä nu ska jag ner till tvättstugan! Ha en skön söndag! Kram!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0