Utställningen anmält!

Hejhej!

 Nyss har man anmält Marco till utställningen söndag den 4 mars! Lördagen är proppfull, så jag kan inte anmäla honom i två dagar. Synd! Får skylla mig själv som anmäler in i sista minuten! ;)
Hoppas mailen med anmälan är skickat nu, hotmailen har krånglat till. Suck! Håller tummarna att jag o Marco får komma med på söndagen!

 Imorgon blir det en sväng till polishuset och senare på kvällen blir det tvätt. Alltid nåt! =)
Nu ska jag hoppa i sängen och sova. Klockan är mycket.

 Godnatt, folks! ♥

Blogg med klös!

Tjena!

 Idag skriver jag enbart om katter. =) Höhö, vaddå inte ovanligt?

 Marco har fått ny hobby på sista tiden;

     
 Riva tapeter! När Tommy köpte lägenheten tror -03 renoverade han allt själv, tapeter i hallen blev inte så bra eftersom han och hans pappa använde för lite tapetlim så nu på sista tiden har de börja lossna här och där... Till Marcos stora förtjustning! Vad kan finnas bakom, må han tro? Nähä, bara en vägg fortfarande!

 Det är alltid nåt Marco ska hitta på, han älskar fortfarande pennor om man har en penna på bordet måste han genast pilla ner pennan på golvet. Därför har vi ofta pennor undangömda i lådorna. Har hänt vi hittade massor pennor under soffan. "Jaså det var de som vi letade efter!"  Vi har köpt nya pennor för de bara...försvinner. ;)
Även gillar han förstöra all kvitto som lämnar kvar på byrån så om man vill spara en kvitto måste den genast in i en låda! =)  Tur att Marco ser alltid gullig o glad ut så man kan inte bli arg på honom. Hihi!
Tova Sol har inga speciella hyss för sig, däremot älskar hon svettiga skor! Alltid när man kommer hem och tar av skorna måste hon gniiiida sin huvud mot skorna, ligga där och åla. ;) 

 
 Aha! Bevisbild! Nu kan Tova Sol inte förneka sin skomissbruk! 

 
 Hittade en kattidning Katt-liv som har olika lista vilka farliga blommor och växter för katter, tänker bra att skriva här!

 KRUKVÄXTER:

 GIFTIGA:  Liljeväxter t.ex släkterna Lilium och Hemerocallis, Julros, Kottepalm, Oleander, Änglatrumpet
 MINDRE GIFTIGA: Amaryllis, Azalea, Cyklamen, Hortensia, Korallbär
 IRRITERANDE VÄXTSAFT: Flitiga Lisa, Fredkalla, Gullranka, Julstjärna, Prickblad, Rosenkalla

 SNITTBLOMMOR:

 GIFTIGA: Liljor, t.ex släktena Lilium och Hemerocallis, Ginst, Liljekonvalj
 MINDRE GIFTIGA: Amaryllis, Anemon, Hyacint, Iris, Mistel, Påsklilja, Vallmo
 IRRITERANDE VÄXTSAFT: Kalla, Rosenkalla

 Symptom på om katten visar tecken på förgiftning;
 - påverkat allmäntillstånd
 - dräglar, kräks eller har diarre´

 Jag vet det finns även en hemsida med mer info om giftiga växter!.... Hittat den! ( Fick leta lite på internet, nu har jag lagt den till min favorit - bra att ha!) 

 http://www.junglespots.se/Engelsk%20sida/giftigav.htm Läste nyss ny nr av Katt-liv, nr 1 2012. YES!!!!

 
  Nu är det bara lagförslag, men hoppas lagen träder fram runt år 2014! Håller tummarna!!! 

 
 Mycket klös idag i bloggen. Nästa gång får jag skriva lite om mig... Hehe! ;) 

 Sköt om er!

 
 

Zeldafeber!

Tjappo!

Nu är man inne på vecka 3 av det nya året! =) 
På sistone har jag lirat Zelda rätt mycket, nu har det hänt massor roliga grejor därinne i spelet! Ibland när jag fastnar så ber jag min fästman vara med och hjälper till, han är en proffs på sånt. Sån samtal kan gå till... F = jag, och T = Tommy.
F = Hjälp mig! Jag vet inte hur jag kommer dit!
T = Har du provat gå där vägen? ( kollat zelda-karta)
F = Ja men vi kom därifrån förut, vi HAR varit där. Det går inte!!!
T = Nej vi kom från annat håll du tänker nog fel nu..
F = Jaså ( börjar bli sur och visar hur man tänkt sig, det visar sig ofta T har rätt!) Jaså ja... 

Jag har tydligen usel lokalsinne i tvspelet! Så illa är det?!? =) Hihi!!!

 Under helgen har man tagit ned jul ljusstakar från fönstrar, plockat ned lite julsaker så nu ser man fram emot våren och påsken! =) Har även hunnit med besöka ett par vänner under helgen, det var trevligt!

 Imorse har Tova Sol väckt oss, tur det annars skulle vi ha försovit oss! Tack, drottningen! =) 


Vår lilla väckarklocka! Går inte att stänga av förrän hon får sin frukost! ;) 

 Katter mår bra. Tova Sol har varit hemsk pigg på sista dagar, härligt att se. Hon busar mycket med sin leksak som är nu tydligen hennes favorit; lila bläckfisk! ;) 
Marco mår bra -  han har varit klok och inte vält ner fler blomkrukor! Hihihi!!! Hans favoritsyssla på sista tiden är... förnita alla kvittospappren! Ibland blir de till smulor. =) 

 Snart måste jag sätta igång med träningen igen! 
... och har fortfarande beslutångest ska jag anmäla Marco till en - eller två dagars utställningar? Så länge har tre vänner svarat på det.. Två vänner tycker man ska ta två dagars utställning och en vän tycker räcker gott o väl med en dag. Hmm hmm!!! Svååårt! Måste anmäla snart. GAAAH!!! 

 Ha det bra!
 
 
  

Dunder & brak

Hej!

 Snart dags att anmäla Marco till kattutställning, men jag har beslutångest som hoppas ni kan hjälpa mig? Ska jag anmäla honom bara en dag eller vara med på två dagars utställning?!? :P
Det är i Örebro, den 3-4 mars! Hmm hmm,,, en eller två dagar...? 
 
 Förrigår följde jag med lillasyster till polishuset och få hennes pass fixat, hennes gamla har gått ut. Så jag måste bevisa att hon är min hopplösa syster! Hehe! Efter besökte hon mig, vi åt lite och sen gav jag henne äntligen julklappar. Vi har inte firat julafton, hon var hos sin farfar o farmor o sin släktingar från fars sida. ( Vi har inte samma pappa.) Hon fick ett bok och så en dörrmatta där stod FRI ENTRE´ på. Passar bra, hon brukar vara ute på krog med sin flickvän eller kompisar, så hon borde veta att hemma hos sig är gratis! Hahaha! Lite humor måste man ju ha, eller hur?
 Sen spelade vi lite det nya Zelda spelet. Först såg min syster lite uttråkad men sen började hon vara med i spelet, även PROVAT. Hon var bättre än mig. Mina systrar är ofta duktigare än mig på tvspel! :P
Därefter gick hon hemåt, jag försökte kämpa vidare i dumma Zelda spelet http://www.nintendo.se/wii/spel/skyward-sword då jag hörde dunder och brak, fick syn på Marco - den lille ligisten hade vält enorm blomkrukan från byrån, allting föll ner på golvet. Jag klev upp från soffan och skrek " vad i helvete...!" Marco sprang snabbt till köket. Jag skrek för att de mest jag vill katter ska vara borta från rummet när de har vält ifall det går sönder glas, krukskärvor så de inte råkar trampa på.
 Att ha ett skadat tass är besvärligt att behandla o hålla rent, vid tanke på de går i kattlådan några gånger om dan osv. Bökigt värre! Hellre gasta och få dom ut ur rummet då kan jag städa. :) 
 Tack o lov krukan klarat sig, bara mest jord och all lerkulor som spred halva vardagsrummet. Dammsög dammsög, dammsög och sen torka torka o torka! Flämt, min rygg!
Marco låg under köksbordet o såg lite ledsen ut. Sen smög han till Tova Sol som låg i sovrummet, hon var nog inte dugg förvånad, han satt nära nätdörren och försökte se gullig ut. 
 Efter jag har städat klart sa jag till unge herrn det var lugnt nu. Allt bra igen. Vi lekte lite så blev han glad. Sen sov han bredvid mig medans jag fortsatte kämpa genom dumma spelet. Fast igen! Gaaah! Det är mycket tankenötter i, man måste lösa problemet för att komma vart. Kul spel. 

 Imorse vaknade jag av Tova Sol har borrat sin ansikte mot mitt hals och sov. Mysigt! =) 

 12 veckor kvar till Påsk! =)

 Ha det bra, folks! 

  Gaah längtar till värmare årstider!

 

Årets första inlägg! =)

Hejhå!

 God fortsättning!!!!

 Ja nyårsafton är redan över, och min semester slut. Här på jobbet och har en kort fikarast vilket är skönt! :)

 Här blir en kort årskrönika 2011 för min del...

  Lugn januari, feb månad. Mycket snö!

 Mars - JAAAA!!! Jag fick körkort! Dessutom fyllde jag år det förståss. :)

   Mmm... naturen blomstrade....


 Fick väl en rejäl solsting, köpt kattvagn och ny sele till Marco! ;) 

   Sommar... Tommy la nya plattor på vår balkong - blev snyggt! =) 


 Kattutställning som vanligt!  Örebro har man kattutställning två gånger om året, en gång på vintern och en på sommar. Tyvärr vann vi inget men hade det ändå trevligt! =) Marco tyckte hellre vara hemma och reta Tova Sol.

  Har aldrig maken sett till en dum bussförare som bestämde göra U-sväng på en vanlig gata och självklart satt den fast! Kunde inte åka framåt eller bakåt.... efter 20 minuter, med lååånga köer från alla håll fick två person hjälpa bussföraren komma loss! Fick de buss-körkort i flingorpaketet eller?!?

    Branden får man inte glömma heller i somras! 13 juni att vara exakt! Misstänkte sängrökning, och nu har grannen flyttat. Tror hon lär bo i någon form av bostad med tillsyn eftersom hon kan inte bo själv tycker vi. Fara för sig själv och andra.... 

 
  Förlovning 8/8-11! Var verkligen total överraskad och glad! =) 

    Sensommar... Var på Oset och fotat lite där o här tillsammans med min fästman och min mamma som var på besök i Örebro några dar. 
 
    Höst... med lite övertalning av min goda vän Sara följde jag med henne till Visuell Filmgala, hade jättetrevligt! Men däremot min klädsel var hemsk! Jag klädde på mig verkligen in i sista minuten!!!!!! GAAAH! Ful ful ful.... 

  Boda borg får man inte glömma heller! Hade jävla kul därinne, snacka om rejäla träningsvärk dagen efter. Ååå, längtar komma tillbaka dit o ge några banor en eller fler revansch! ;) 

  Bio, efterlängtade film Breaking Dawn, part 1. Bra filmat! Har läst Twilight böcker, självklart är böcker alltid bäst än filmer. Kul att se o jämföra.... 

 
 Jul och Nyår! 

 Ja så där ser min årskrönika 2011!

 Spännande o se vad 2012 har att bjuda på.

 Ha det bra, folks!

RSS 2.0