Utmaning dag 41

Ja nu kommer den sista utmaning efter 41 långa dagar det betyder lite över en månad! Va? Redan! :)

 Dagens utmaning: Dagens outfit (bild)

 Jag har tagit lite bilder på mig nyss. 

 
 Jag & Marco

 
 Jag och Marco igen, nu det här gången med självutlösare och blixt. Tyvärr var Marco mer intresserad över annat än att bli fotad. :)


 
Ja nu ser ni en trött matte med pigg katt. Hehehe!
 Ska snart hoppa i sängen för min del. Ja nu får jag tacka mig för 41 dagars utmaning. Därefter blir det vanlig blogg med som vanligt massor rapport om mina katter!!! ;)

  Krampuss!

Utmaning dag 40

Helloj!

 Dax för ny utmaning; Vem skulle jag vilja byta liv med för en dag och varför?

 Oj ja.. Hmm... Jag tror jag vill byta en dag med min sambo, varför? Jo jag vill förstå hur min stilig karl egentligen funkar.  Och självklart en mans kropp måste man självklart testas? ;) Hehe! Imorgon blir det allra sista utmaning. Egentligen idag skulle det ha varit sista men jag var borta hela dan igår hos bästa Neta med Zboys och Warin.... Kom hem sent så enda jag gjorde var nästan direkt till sängen. ;) Borta är bra men hemma är bäst! Mmm mina mysiga katter!

 Idag tog Tova Sols specialkost slut, jag har nu gett henne vanlig foder blandat med Flortiflora. Håller tummarna att hennes mage är OK!


Utmaning dag 39

Dagens utmaning; Min bästa vän


 Min bästa vän, sambo, älskare, muskelknutte,  mannen som jag vill gifta mig med är nämligen Tommy! :) 

 Sen har jag såklart några finaste, härligaste, bästaste vänner av toppkvalite som jag älskar jättemycket ni vet vem jag menar! ♥ ♥ =)

 
 Älskar er mycket, min sambo och bästaste vänner! 


 
 
 

Utmaning dag 38


 Ja som vanligt är det utmaning: Roliga djurminne

 Ja nu till nån kul minne med djur. 

 1. Förut när jag var yngre hade mamma skaffat sig en katt, Sixten. 
Det var en helg och jag var husvakt då, min mamma var bortrest nåt och mina systrar var hos sina pappor. Det var sommar så altandörren stod öppet. Sixten sprang in och uppförde sig konstigt. Jaha ja, han hade bjudit hem en svart katt Sara ( som är grannens katt). Hon gick genast till Sixtens matskål och åt upp allt. Vad gjorde Sixten? Den modiga lejonet gömde sig under en stol och glodde på henne. Hur kunde hon ta hans mat?! Mycket modig... :) Jag fick bära ut henne. Sixten klagade genast att hans mat var slut. ;) 


2. Tova Sol brukar älska sova på soffans ryggstöd. Och när väl hon sover djupt brukar hon börja glida sakta tills hon ramlar ner på soffan, vaknar kvickt och försöker se omkring vems fel som fick henne trilla ned. Om jag satt bredvid, så kunde hon blänga på mig. Vaddå? Jag har inte ens rört henne men hon trodde jag har gjort nåt. Om hon är ensam i rummet jag såg från annan rum kan hon kolla omkring sen jaha, lägga tillbaka på ryggstödet småsur för då vet hon att det var hon själv som gjorde det! Haha!

 3.  När jag var yngre hade pappa tagit hem en schäfer som bodde hos pappa i ett år innan han skulle fortsätta utbilda sig till en polishund. Ceasar hette hunden minns jag. Så en morgon bad pappa mig ge Ceasar mat eftersom ingen kunde göra den morgon. Ah okej, jag tog maten och la i hans matskål, la senare på golvet och sa kommando; varsågod.
Men det problem är att jag kan inte prata, och Ceasar kan inte kommando på teckenspråk så jag fick kämpa LÄNGE med ordet varsågod. Han satt och dreglade massor men väntar trogen på det där kommando han ska få. Jäklar... Jag gav matskålen till hans nos. Han vägade äta. Jag har till och med försökt puffa Ceasar så han skulle gå till matskålen och äta men nej. Jäkla lydnadshund! Efter 15-20 minuter lyckas jag få ut tydligen en kommando för då flög Ceasar över sin matskål och åt som galen. Senare sa jag till pappa att jag vill inte ge hunden frukost mer, okej sa han. :) Jag slapp undan. Hihi!

4. Jag minns en sommar då Nilla var valp. Neta sa " jag måste på toa" så försvann hon. Jag öppnade dörren till Netas lilla trädgård ifall Nilla vill också kissa, en valp kan verkligen kissa mycket! :) Så försvann Nilla därute bra bra. Men då dök hon upp ganska fort med nåt i munnen jag hann inte se riktigt vad, har hon tagit nåt? Jag fick springa till vardagsrummet där stod Nilla ganska stolt med en stor växt i munnen som hon slet hårt från jorden eftersom all rötter och jord följde med in! Massor jord rann på golvet. Jag försökte hålla mig lugn och tänkte ta växten från hennes mun. Nillas svans rörde på sig hon tyckte det var roligt. Då skakade hon på huvudet " döda byte" då svätte blomsterjord ÖVERALLT i vardagsrummet jag sa neeej, tog växten ur hennes mun och sen slängde den. Nilla vill genast leka. Nej sa jag och tog fram dammsugaren. Neta kom ut från toaletten. " Vad hände?" frågade hon när hon såg all röran och jag dammsög. " Hur länge har jag varit i toan? Jag bara kissade!" ;) Hehehehehe!!!!!!!!!!!!!

 Ja det var några st djurminnen. Djuren är verkligen härliga! :)


 Lite annat;

 Igår har jag varit hos sjukgymnastik, där knölen jag har på ryggen är bara en muskelknut. Helt ofarligt. Sen min rygg misstänker man jag har inflammation, ska ha återbesök sjujgymnastiken 7 mars och kollar hur det har gått. Hoppas min rygg har bättrat sig till dess.


Utmaning dag 37


 Dagens utmaning kommer här....: Min senaste biobesök


 Jag älskar gå på bio men tyvärr går jag dit inte så ofta nu på sista tiden hoppas det ska bli förbättring snart! :)
 Sist jag var på bio var kanske en-två månader sedan tillsammans med min sambo, Neta och hennes bror T vi fyra såg på " Harry Potter och dödsrelikerna del 1."
 Jag har läst alla HP böcker så jag vet hur det slutar men blir intressant se del 2 som kommer ut till sommar. Skoj!
Ja det var det med utmaningen! ;)
 Lite annat:

 Jag ska till sjukgymnastik snart på morgonen och kolla min rygg samt ryggknöl ifall sjukgymnastiken vet? I många år har jag alltid haft knäpp rygg, det gör jämt ont varje morgon jag vaknar. Men de 3 sista dagar var det värre jag kan knappt knyta mina skor utan jag måste sitta på golvet och sätta mig på skorna. I natt hade jag svårt att sova för min rygg värkte som attan! Suck... Jäkla rygg!

 Katterna mår bara bra, men tyvärr har Tova Sols mage återfått sin gamla problem som tidigare men hon springer inte till lådan ofta iallafall. Alltid nåt bakslag. Men hoppas snart hennes mage blir bättre annars får jag kontakta veterinären om hennes kost igen.Utmaning dag 36

Dagens utmaning: Mina dåliga ovanor

 Ojoj hahaha ja alla har sina ovanor! Bra eller dåliga får man avgöra själv! :)

 Mina ovanor;

 - Inte stresstålig, om jag blir stressad är jag på dålig humör
 - Ibland alltför snäll
 - Jag tål inte nåt öppet lucka eller lådor alla ska vara stängda tycker jag
 - Olika bestick... om man har olika sorts bestick kan man ta två likadana? Ha två olika på varsin hand liksom...stör mig! Kanske en tvångstanke? *S*
 
 Hmm kan inte komma på fler? Kanske jag har flera utan jag vet om det själv? :) 

 

 Lite annat;

 Nu ska jag bege mig till vårdcentralen, får se vad de säger om min hälsa. Tror inte de kommer hitta nåt fel, men min ryggknöl får kollas upp om jag får träffa en läkare ja? Det som är frågan...

 Ha det en bra dag! :)

Utmaning dag 35

Oj oj... bara 6 utmaningar kvar sen är man klar! Va? Redan? :)

 Ok här kommer dagens utmaning; Min idol och varför


 Oj min idol och varför?? Måste jag välja en! Hmm...

Det blir väl min mamma. Varför? Jag är en morgris helt enkelt, nej skojar bara. Jag har bra relation till min mamma, eftersom min pappa har gift sig med en knasig fru som såg till pappa fick inte ha kontakt med sina döttrar längre, alltså mig och min lillasyster. När jag var liten var jag pappas flicka.
Så det blir automatiskt jag har nu bara mamma vända mig till. 
Tack mamma att du finns! ♥


 Lite annat;

 Min rethostan är kvar grr och jag ska ringa veterinären snart och kolla hur göra med Tova Sols kost eftersom hon har kräkts i tre dagar. Jag känner Tova Sol, hon saknar sin gamla mat. Jag tror nog det är kanske dags återvända till hennes efterlängtade köttbitar i sås. ;)
 Men jag måste kolla först med veterinären.  
Marco mår bra han är glad att ögonsalva-behandlingen är över! :)

Utmaning dag 34

Tjohoo ny utmaning; Vad är mitt sug på nu?


 Ja inte svårt..... BLI FRISK!!!!!!!


 Sen är jag sugen på skaffa tredje katt. Hi hi!

 Men vilka ska vi ta?

 - Corinsh Rex
 - Devon Rex
 - Oriental
 - Burma
 
 Hahaha! Men övertala min sambo jobbar jag på än...  Får se vad som händer? Just nu är Tommy nog mindre sugen eftersom imorse bet Marco Tommys fot hårt så det började blöda. 
 Det är en av Marcos beteendestörning vi vet inte vad Marco vill eller tänker. Han biter mig ibland mest på min knäskål - obehagligt plats! Men han har inte gjort så hårt bett på mig som han gjorde tydligt på Tommy. 

 Ja en av vanlig tecken om en kattunge skiljs från kattmamman och ev. syskon för tidigt. Därav beteendestörning, Marco har en svagt sådan men inte dock farligt. Får se hur det funkar om Marco får en kattkompis. Hoppas han lär sig mycket av båda Tova Sol och den nya! :)


Lite annat:
 Min hälsa går upp o ner men hoppas snart bättre. Jag ska försöka äta frukost snart och håll tummarna att jag behåller maten! Jag hostar fortfarande men inte lika illa längre, det lutar iallafall på rätt väg mot tillfriskandet!

  

Utmaning dag 33

Nu till 33:e utmaning! 
 
 Dagens utmaning är; Den här månaden


 Ja här feb-månad...

* 18 feb har jag namnsdag Frida som betyder den sköna.
* Min farfar ( död) och pappa fyller år här månad
* Alla hjärtans dag
* Ingen skottår
* Mina vänner Karro, Jessy och fler bekanta fyller år här månad

 Ja det är nog allt jag kan komma på om februari. 

 


 Lite annat;

 Fortfarande krasslig. Hostan var hemskt igår så idag har jag ont i bröstkorgen jobbigt. Det gör ont när jag hostar.
Har fortfarande svårt att äta, har inte ätit mycket. När fort jag äter nåt så får jag illamående direkt då måste jag ligga i soffan och sova typ en timma för att kunna behålla maten. Suuuck!
 Idag är det sista dag för Marco få ögonsalvan, det blir skönt! :) Ikväll allra sista gång sen FÄRDIGT! Har gett honom ögonsalva två gånger om dan i 10 dagar. :)
Tova Sols specialdiet mot hennes dåliga mage har gjort bra framsteg! :) Jag ska maila veterinären sen och fråga hur behandlingen ska fortsätta efteråt.
Tova Sol äter bra, springer mindre till lådor. Hon bajsar 1-2 gånger om dan. Skööönt vilken skillnad jämfört med förut då hon bajsar gärna 4-5 gånger om dan! 
 Nu verkar det se ut som varje bajs är det korvar - det betyder hennes mage blir långsamt återställd. Halleluja! :)
  Härligt att mina katter är bättre, hoppas JAG också!!!! ;)

Utmaning dag 32

Dagens utmaning; Detta ångrar jag att jag inte tog körkort tidigare! :)
Men nu pluggar jag och övningskör, hoppas snart får jag körkort i min hand! 

 
Jag med min sambos solglasögon, sommar 2010 ( då vi övningskörde lite men just den tillfälle gick han in ICA  och handlade redbull till oss så tog jag kortet på mig hihi.)

Utmaning dag 31

Oj nu är det bara 10 dagar kvar tills man är klar med utmaningen. Vad fort det går! :)

 Dagens utmaning: Min tro

Tja ja.. min tro? Jag är inte religiös men ändå deltar jag ibland med dövkyrkan. Jag respekterar folk vad de tror på eller hur djupa religiösa de är. Så länge man respekterar varandra går det bra. Det roliga är att man umgås med folk, prata lite och göra nåt än sitta hemma.
Jag har lite svår tycka om Jehovas vittne eftersom de ringer på dörrar och tigger folk bli medlem i deras kyrka. Det där känns inte bra. Jag respekterar deras tro ja men att de måste gå omkring o ringa på dörrar, det är nog nåt löfte de måste göra i kyrkan där på viset känns ja... inte trevligt.  De kan vara trevliga och accepterar nej från mig men det finns vissa som står och envisar prata om hur bra det är. Nej betyder nej. 

 Min tro är att man ska tro på sig själv - det kommer ordna sig. :) 
 Jag tror också OM det ska finnas Gud som sitter där på molnen och välkomnar oss, kommer Han se ut vad vi vill han ska se ut. Det betyder alla sorts religion är välkomna, atiester, djuren ja alla! Kanske Gud är till och med en kvinna? Vem vet? :) 

 Viktigast är man ska respektera varandra. Då tror jag det skulle inte ha varit mycket oroligheter i världen, kanske till och med mindre krig i historiaböcker? ;)  
Lite annat;
 Jag mår fortfarande dåligt... dumma influensa. Har febern kvar... jobbigt! :( 
Min sambo kommer hem idag hoppas inte jag smittar honom!
 
 
 
 

Utmaning dag 30

Dagens utmaning; Mitt motto

 Jag brukar skriva olika motto;

- Om du vill se regnbågen får du stå ut med regnet
- Riktiga vänner behöver man ingen spegel
- Soft, det fixar sig ( det säger jag ofta på jobbet.)
- Tomater är mitt liv!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)
Suck, hemma idag. Sjuk. Jag som var sjuk en månad sedan och nu IGEN! Grrrr..... har jag inga immunförsvar eller? Är de slut? *sucka*
 Vill beställa en hög nya tack. Vet ni vart man kan beställa? :)

 Kram!


Utmaning dag 29

Ett foto på mig från förra året och ett från nu, hur har jag förändrats?


 Jösses! Vilken utmaning! Får se om jag hittar ett foto på mig. :)

 
 Jag 14 feb 2010, i Varbergaskogen på promenad. Sara tog kortet.

 
Nytaget bild för några minuter sedan. Lilla Ego.

 Inte mycket skillnad, ett år är ju kort tid. Jag vet bara jag behöver klippa mig snart! Hi hi!


Utmaning dag 28

Sport

 Välkommen till sportkanal " Utmaning dag 28" och Frida leder med 100 poäng.... nej jag skojar. :)

 Jag är inte någon stort sportfan som min lillebror. Visst har jag sett lite sport på OS, VM o så... det beror mest på min humör tror jag. Förr när jag var yngre brukade jag hänga med hockey VM. Men jag har missat mycket så nu äsch... :) 

 Jag tränar inte det har ni nog räknat ut på egen hand. *S* Om jag måste träna är simning är nog den mest passande för mig. Ingen bollsport/ frisbee för mig. Jag är rädd för flygande bollar eller föremål mot mig. Tro mig jag är verkligen usel spelare! :) 
Stryketräna skulle nog behövas jag är klen men jag vägrar gå bland alla muskelknuttar och välja ut nån tortyrmaskin sen ställa till en scen och en ambulans blir tvungen hämta mig. Glööööm det!'
 Spinning vet jag inte om det är roligt, flesta inomhuscyklar är för stora för mig jag har korta ben. Jag vill kunna sitta bra medans man cyklar men det funkar tyvärr inte i min fall. 
 Promenad är också bra. Jag gillar promenera. :) Jogga gör jag ibland när jag har brått till bussen. Räknas det?  

 Jag gillar åka slalom/ pulka på vinter. På sommar simma gärna i sjön om det är inte alltför kallt. Cykla lite Hemfjärden Runt ( 4 mil) när det är bra cykelväder. :) Det är iallafall nåt jag tycker om! Hi hi! 
 
 
 Hundpromenad är bra det också! Neta tog fotot. ;)


  
 
 

Utmaning dag 27

Favoritböcker


 Yes utmaning är perfekt i min smak!

Jag har mååånga favoritböcker. Först och främst Sagan om Isfolket av Margit Sandemo. Det är en serie på 47 böcker. Har läst dom tre gånger de är bara så bra!!!
 Neta - rekommerar dig att läsa den! Inte alls svårt att läsa. :) 

   Åh lille Heike! ♥

 
 Sen har jag nästan alla Nora Roberts böcker hemma, bara de äldre är svårt att hitta. De är också bra hur kom det sig jag började läsa? Jo jag fick en bok av Neta o hennes mamma i julklapp Falskt skönhet. Jag tänkte öhh jaha ja...? Hade tråkig jul så jag började läsa och blev fast! Har läst den några gånger. :) 

   Den första av många många Nora Roberts böcker som jag har i hyllan hemma. :)

 Sen älskar jag även Marian Keyes böcker man känner igen humor och lite sarkasm vilket är typiskt mig. Härligt att läsa. Min favoritbok av henne är Oväntat semester och massor andra... Jag har alla hennes böcker hemma.
  Här har jag såklart i hyllan hemma! 

 Jag tre bokhyllor fulla av böcker så det kan bli lång lista här av mina favoriter! *S* 

 Twilight sagan är underbar! Mycket bättre än filmer! 
 Harry Potter - Bra böcker! Lätt att läsa, roligare än filmer.
 Stephanie, prisjägaren skrivet av Janet Evanovich är skojiga! 
 Matildas sista vals skrivet av Tamara McKinley  

 Oj det finns många men min hjärna står still... samt måste jag fixa till mig innan jag åker till jobbet.... :) Jag får uppdatera bloggen på kvällen om jag kommer på fler bra böcker! ♥
 
 Bilder tog jag från Google.
 

Utmaning dag 26

Det här drömde jag imorse var helt knäppt. 
 
 Jag drömde först en tjej, som var Tova Sols förra ägare hade ett stort födelsedagsfest och ville att jag ska hålla tal om henne. Öh? Borde det inte ta annan som står henne nära?
Sen höll jag ett enkelt tal så alla applåderade sen var de plötsligt mina jobbkompisar istället och festade. Jag smet ut för de bara pratade jag hörde ju inget så jag blev ensam. Så jag gick ut och mötte istället några döva som jag känner de hade bråttom till bussen. En av min gammal klasskamrat från grundskolan sa " Herregud bussen åker tjugo i!" och jag såg att klockan VAR tjugo i, då har de missat bussen men de sprang ändå. Jag såg Sara, en av mina närmaste vänner komma. Jag blev glad och vill prata men hon hade fullt upp med släpa efter sig sin skitfull syster Sofia. Jag följde istället med dom hem till deras föräldrars hus. Sofia sov ruset ur sig jag och Sara pratade. Sen kom hennes mamma och undrade om jag villl följa med dom o åka ner till Skåne för att besöka hennes pappa. Visst sa jag förvånat. Jag trodde att Saras morföräldrar bor i Ungern? Jag åkte med dom ner o besökte en liten stuga men vi var ensamma. Saras mamma sa att hennes pappa heter Kévec´ nåt hon var noga med att tala om ´ska finnas med i namnet. Jag nickade. De hade en liten sliten tv när man startar den såg ut bildkvalitet var av broderiet.... xxxx överallt. Verkligen kass TV! 

 Sen vaknade jag, pga väckarklockan. Verkligen en knäppt dröm! ;)

Utmaning dag 25

Det här får mig att må bättre

 Nu dags för ny utmaning! 

 Man mår bättre av goda nyheter, nära fina vänner, familj, sambon och djuren gör nästan alltid man mår bättre!
 Mina två katter kan göra mig gråhårig ibland men jag mår bättre av dom. :) Varje morgon får jag mysig hälsning av Tova Sol och Marco, det finns inte bättre än såna morgonarna!

 Tomatmackor får mig må bättre länge leve tomater!

 När man har lyckat med nåt så mår man mycket bättre! T.ex jag fick äntligen fast jobb för två år sedan gissa hur glad jag blev! Jag får fast jobb på där jobbet jag älskar! :)

 En fin solig dag gör man mår bättre också t.ex idag är det soligt ute. Härligt!!!


Utmaning dag 24

Dag 24... God jul! Nejdå skojar bara. :)

Dagens utmaning; Det här upprör mig

 Oj vad svårt... Bero på vad jag blir upprörd över det finns småsaker eller stort, bero på min humör och allt. :)
Självklart upprör jag över sjuka folk som pedofil, mördare, våldtäktsmän osv. De är ju inte normala och så sen psykologavdelning kan inte ta in alla. Pengarbrist. Har de redan glömt bort vad som hände Anna Lindh? ;) 
 Om det händer nåt gör man åt det fort men efter några år glömmer man. Vi människor är tyvärr såna. Men mer typiskt politiker, de stirrar hellre i pengar än se på folkets värde.

 Jag får upprepa min upprörande sak som tidigare, om hemlösa katter! :) Om man har höjt katters värde minskar man hemlösningar och oseriösa uppfödare. T.ex man ska ha lag på idmärkning även på katter. Det finns redan lag på hundar.

 
 Bilden lånad av Google


Det är mycket vanligt MÅNGA som äger en honkatt och ååå vad fin hon är, vi måste ta en kull efter henne. Kolla in hennes fina lynne. När ungar är väl fött släpper de ut kattmamman som vanligt om hon är en utekatt och opsan blir hon påkörd. Det innebär mycket jobb att sköta kattungar som blir utan mamman. 
 Det är ägarnas fel. Det händer ofta.
 Huskatt = det betyder en katt som inte har stamtavla.
Mina två katter hemma är huskatter. :) De är det finaste jag vet! Nästa katt är jag sugen på att ha en stamtavla med. Raskatt. :D Spännande, om nu jag lyckas övertala min fine gullige sambo!

 Ni som har huskatt;
 - Kastrera! De mår bäst då.
- Idmärkera. ( Tatuering i örat)
- Vaccinerad
- Försäkring.

 Försäkring räddar ofta ekonomin om katter blir sjuka eller skadad. Jättebra att ha en försäkring det finns många olika bolag som man kan kolla o se vilken passar bäst.

 Om ni ska/ fundera köpa en  huskattkattunge se till då den är; vaccinerad x 2, avmaskad ( det är inte ett måste men flesta brukar göra det ändå), idmärkt och veterinärbesiktad innan försäljning. Man KAN kastrera kattungar men det är få som gör det. Det är bara bra att kastrera så ungt de läker bättre än äldre katter.
 Många oseriösa och oerfaren uppfödare skiter i det, vilket innebär man kan risk få hem en sjuk kattunge och mycket jobb framför sig och kostnad. De oseriösa uppfödarna inser om det går att sälja kommer de att fortsätta med problemet. De struntar i katters välmående och tycker det är slöseri att lägga ut pengar på idmärkera osv på sin kull, så varför stöjda dom? De bidrar till hemlösningar också. :(

  Jag ♥ katter!


 

Utmaning dag 23


Mina ambitioner

Det är visst dagens utmaning!


- Ha ett fast jobb           klart!
- Köpa ett hus
- Skaffa tredje katt       jag jobbar på att övertala min sambo ;)
- Skaffa körkort           jag kämpar men hoppas inom snart?!?
- Bilda familj
- Resa utomlands med min sambo / med mina vänner
- Köpa kattvagn!         jag behöver inte säga att Marco är tung va? Hehehe!
- Att mina katter blir sams en dag, det skulle vore underbart!

 Ja det var nog allt jag kunde komma på just nu. Lite seg på morgonen. :) Hehe!

 


Utmaning dag 22

Utmaning idag; Smeknamn du har och varför

 Ja alla kära barn har många namn.... :)

 Jag kallas ofta för Fridolfina allt började när jag var liten och min mamma kallade mig. Varför hon kallade mig just den namn vet jag inte riktigt....  Jag har liksom aldrig frågat, får väl göra det. Får väl fråga min mamma sen!

Min lillasysters pappa Tommy har smeknamn till oss tre barn. Holger ( jag) Hulda ( Nina) och Hilda ( Miriam) det brukar han skriva på alla julklappar varje år! :) 

Sen har jag fler smeknamn från kompisar. Fridolphina, Fridy, Apan, ängel, Tisdag mfl... 

 

   
 Jag i badet kanske 2-3 år gammal?

Utmaning dag 21

Dagens utmaning blir; Favoritfilm / TVserie

 Favoritfilm:

-  True Lies
- Stekta gröna tomater
- Kiss long goodnight
- 9-5
- Indiana Jones och den sista korståget 
- Knowing ( är besviken på slutet men annars stort sett bra film)
- Nyckeln till frihet
- Göta kanal 2
- Ice Age 
- Shrek
 


 Tvserie

- CSI
- Desperate housewives
- Navy CIS
- Fringe
- Vänner

 Tvserier som jag tittade på förut, sänds inte nu idag;

- McLeods döttrar ( har köpt alla serie på dvdbox)
- Dr Quinn
- Förhäxad
- Ugly Betty
- Dexter ( har köpt alla dvdbox och längtar säsong 4 ska komma ut på dvd)
- Lilla huset på prärien                              


       
 Bilder togs från Google


Utmaning dag 20

Utmaning nr 20, oj nu har man typ kommit halvvägs! :)

 Dagens utmaning blir; Det här saknar jag

 Ja man saknar massor saker....

 - Sommarlov, tänk er om man får ca 10 veckors ledighet på sommar skulle alla komma tillbaka jobbet pigga o glada? *S*

 - Mina farföräldrar och morföräldrar, alla husdjur jag hade haft som har gått vidare...

- Resa utomlands

- Bo ett hus ( som hoppas det händer snart! Hehe)

- Lika energifull som barn har... Var tappade jag dom när jag blir vuxen?

- Solglasögon och vattentät armbandsklocka. Det blir nog ett köp inom snart eftersom det behövs! :)

- Mina vänner som inte bor i Örebro då blir det automatiskt man ses så sällan!!!

- Min familj också, som inte bor här Örebro!


 Ja det finns massor av saknad och olika område... Det får räcka så länge! :) Nu äter jag frukost, sen kolla upp busstider. Ska till tandläkare kl 9.00. Uscha! De kommer begrips upptäcka ett hål som jag har samt säkert lite tandsten... Som vanligt. :)
 Tandtråd vad är det? *S*

 Kram!

Utmaning dag 19

Dagens utmaning: I min handväska just nu

 Ja utmaningen är ganska enkelt, jag använder INTE handväska. ;) Istället är jag beroende av fickor så man kan få plats med plånbok, nycklar, mobiler... De viktigaste! :)
 Handväska jo jag använder när det är fint tillfälle och råkar vara ficklös så... men det händer mycket sällan! =D

 Yeah, får se vad händer imorgon utmaning!
 
 Ha en skön söndag allihopa!

Utmaning dag 18

Ja ny utmaning igen! :)
 Dagens blir; Min favoritplats i Sverige

Ja favoritplats i Sverige?! Hmm... Jag bor ju i Örebro så trivs jag bra här. Men favoritplats finns i mitt hjärta är min barndomsstad Gnesta. Där växte jag upp tills jag var 17 och flyttade till Örebro för att plugga gymnasiet. Sen efter studenten blir jag automatiskt kvar här. :) 

  En typiskt utsikt över Gnesta! :)
( Bilden togs från Google. )


Utmaning dag 17

Jajamän nu är det utmaning dag 17: Vem vill jag dela mitt liv med/ser en framtid med?

 Ja den fråga är ganska lätt för min del. Jag har redan en underbar sambo Tommy! ;) Sen delar jag gärna mitt liv och framtid med mina finaste vänner o mina katter! <3 
  Det är mycket bättre än vara ensam! =)

              
Min sambo Tommy, min närmaste vänner; Sara, Neta, Karro, Jessy och sen mina kattbebisar Tova Sol och Marco Ruffy!
Jag älskar också Netas hundar och Karros katter men det blir för många att lägga in här ha ha! :P


Utmaning dag 16

Dagens utmaning blir...... Ett foto på något som gör dig lycklig (bild)

 Ja hmm, svårt!!! :)

 Jag blir lycklig om jag lyckas fota BRA bilder, är inte så duktig precis.... :)
Hehe!!!

  
 Jag väljer den bild. När jag hade Tova Sol i min ägo var det svååårt få ta ett bild på henne när hon gäspade. Jag har misslyckats måånga gånger. Det här var enda och säkert sista bästa gäsp-bild på Tova Sol! :) Jag är lycklig jajamän! <3

 Men det ÄR svårt välja ut ett foto som gör en lycklig... Det finns många!!! ;)

Utmaning dag 15

Dagens utmaning: Mitt favoritplagg

 Ja min favorit... Jag har många favoriter! Svårt att välja just EN! Men nåja jag väljer den för jag tänker på den just nu. Hi hi. En svart mjukbyxa, som är superskön. Jag brukar ha på mig när jag kommit hem från jobbet. Ahhh... Eller besöka min kompis uppe på berget och ha den på mig när vi har myskväll med film o vin. :) 
 Min sambo har sytt 'Frida' på min byxrumpa. Han vill testa då sin nya ( inte nu längre) symaskin och jag tog fram min favorit och sa skriv nåt. Det blev så. :)


Utmaning dag 14

Nu är det utmaning nummer 14. Oj då har man pågått i två veckor! :D 
 Idag blir det; Någon favoritkaruseller från Liseberg/Gröna Lund (bild)

 Jag älskar åka nöjesparker och karuseller!!! De flesta gillar jag, men det finns såklart några som faller inte in i min smak.  
 MEN det fanns en som var min absolut favorit i Liseberg, tyvärr sålde de den till Tyskland med motivering; Den tar in för mycket ström!!! GRRRR... Nämligen min högsta älskade HANGOVER! Nåja... Liseberg får tydligen elräkning som vi 'vanliga folk'.... *S* 

 Favoriter från Liseberg:  Balder. Åktid; 128 sekunder

  
Älskade Lisebergbana måste såklart vara med på listan! Oj banan gjordes 1987! Såklart är den en klassisk, ett måste att åka när man är i Liseberg!


 Kanonen, en riktigt skruvat resa! Rätt kul om man gillar mild huvudskakning. Den har verkligen rivstart; 0...75 km/h på 2 sek

 
Nog om Liseberg det finns MÅNGA härliga karuseller där! Nu till Gröna Lund. =) 

 
Man får inte glömma åka Flygande mattan när man är på Grönan! Den gjordes 1983! :) Såklart en av klassisker!

 
 Älskade underbara Jetline! Den blå berg o dalbana måste man ju åka när man är inne på Gröna Lund! :) Man får åka 800 meter lång resa i 90 km/h med fina utsikter över Stockholm om man hinner? *S*

 
 Glöm inte åka lite musiksväng på Pop-Expressen! Den är bara för härlig! Mycket snurr blir det! Ni som får lätt åksjuka så undvik den. Den gjordes 1996, jag minns när den var ny åkte jag och min kompis mycket på den! :)

 
 Lustiga huset. Alla har väl testat den galna trappan upp? Om man fattar hur så är de busenkelt! Lustiga huset har sin charm självklart är den en av favoriter! Det finns ingen hus som den! Den byggdes 1917! Sen renoveringen (tror jag) 1987. Därmed är Lustiga huset en av äldsta som finns på Grönan!

 
Såja nu har jag valt några bilder från Liseberg o Gröna Lund. Jag VILL lägga in massor men men... alla karuseller är SKOJIGA! :)
 Nu är man smått sugen åka dit! Ha ha! 

 Alla bilder togs från Google!

 Ha det bra! ;)


RSS 2.0