Utmaning dag 13

Dagens utmaning; Fredag den 13e, en tur eller otursdag?

 Godmorrn! Ja om jag anser fredag den 13:e är tur eller otursdag? Tja, främst är det en vanlig dag men såklart kan man vara lite skrockfull och hoppas på det inte händer nåt just den datum och dan! ;) Men annars brukar jag se det som en vanlig dag. Min barndomsvän T fyller år den 13:e maj. ;) 

 Ha det bra!


Utmaning dag 12

Utmaning dag 12, låt se vad det ska handla om... Mina husdjur ( bild) 

Dagens utmaning är inte svårt jag ska lägga in bilder på mina djur snart, nu ska jag bara snabbt berätta hur utställningen gått igår, ni som hejar på Marco är väl nyfikna?! ;)
 
 Utställning 29 januari 2011
 Veterinärbesiktningen gick bra jag mötte veterinären som arbetar på Hund och kattkliniken i Bista, Aram heter han ( egentligen hans namn är lång och kan inte ens stava det rätt heller så man kallar honom för Aram.) Han kände igen mig. Skoj! Han sa Marco såg bra ut men när han öppnade hans mun såg jag hur rött det är i tandköttet uscha... Dax för honom till veterinären för tandundersökning. Jobbigt med en kronisk problem det kan hålla på hela hans liv. Synd om Marco. Han är annars glad och allt men han gillar inte till veterinären då vet han direkt varför. ;)
 Ja nog om det. Sen tävlingen började nästan direkt! Åh jäklar, samma sak utställning januari 2010 exakt ett år sedan. Jag märker Marco presenterar sig sämre om man tävlar direkt. I somras började vi tävla efter lunchtid och han har då lugnat sig och vant vid miljön. Då visade han upp sig bättre. Grrr.... Nåja som domaren sa; Han blir säkert bättre om han deltar fler utställningar och bli van. Domaren såg Marco var lite stressad men inte dock farligt. Min bebbe! <3 Han hamnade på delad sista plats med en annan katt som jag är osäker över det är Turbo eller Gustav eller Molle. De ser lika ut!!! Hihi!  Alltså fick Marco 5:e plats. Det var 6 st hanar med i gruppen. Findus, Cesar, Marco, Gustav, Turbo och Molle. Cesar kom 2:a plats. Jag pratade en del med hans ägare vi hade buren nära. Hon var supertrevlig cool tant på 55 år. :) Sen Findus ägare har jag hunnit prata lite med, men hon jobbade som assistent också så hon flängde runt en del. Findus har buren nära Marco också. 

 
 Utställning igår, Marco och finsk domaren Kriistina Rautio.
 Bakom domaren är det röd-vit katt vid namn Cesar som kom 2:a plats.

Ja nog om utställningen, nu vet ni lite! =)

 Utmaning!

  
 Huskatt hona, Tova Sol, 11 år. 

 
 Huskatt hane, Marco Ruffy, 2 år. 

 Mer info om dom finns på min hemsida!
Jag är jäkla sugen på att skaffa mig tredje katt! *S* 

Utmaning dag 11


Idag är utmaning; Min favoritfödelsedag.

 Jaa svårt välja ut en favoritfödelsedag jag brukar ju fira min födelsedag, jag gillar lite firande och allt. Träffa vänner. Presenter älskar jag men det MÅSTE inte innebära presenter när jag bjuder vänner utan träffa dom och umgås det som är höjdpunkten. Lite lek och skämt är aldrig fel oavsett ålder... :) 

 Men jag kan komma på TVÅ härliga födelsedagfirandet ena då jag fyllt 25 år. 
 Jag har länge önskat mig en DVDspelare så jag kan äntligen köpa tecknat filmer. Många har redan DVD hemma medans jag rullar på min gamla VHS. *suck* 
 Jag trodde aldrig jag skulle få en sån i present absolut inte. Så jag hade kalas hemma hos Neta ( stämmer det?) då var alla lite konstiga och Neta knuffade mig på soffan sen sprang hon. Jag fattade allvar trögt varför kompisar stod där i halvring med kameror...  25 år och var inte snabbtänkt.... Jag skyller på alkohol kanske? Jag vet inte om jag har börjat dricka då. *S* 
 Så gav de mig present, lika trögfattad jag var öppnade jag och ehh.... såg på lådans omslag. DVD. Jag tänkte det var nog ett skämt, det finns annat intu. Sen öppnade jag intu och det VAR dvdspelare. Jag var sååå glad. Jag kunde inte sluta le hela kvällen ( och jag log verkligen i en vecka för där present!) 
Jag har fortfarande den i sovrummet och ja den funkar utmärkt! ;) 
  TACK vänner för presenten!!! :)

 Sen andra var då jag fyllt 30 förra året. Jag har önskat mig en laptop. Och massor andra önskningar också självklart men nr 1 var laptop. Jag var less på min stationär dator, den funkar bra men står i fel plats och tar mycket plats osv... Jobbigt.
 En liten minus med min födelsedag var att tolkar kunde inte komma, surt! Det kom ju några på min födelsedagfest som inte kan fullt teckenspråk. Tolkcentralen GRRR....
 Men nåjaväl, jag fick en laptop av papper och skrattade. ( Sara min goa vän som är konstnär också har gjort den.) Och om man tar ut cd ( av papper) innehöll det massor pengar! Det blev 4200 kr tror jag. WOW!!! Såklart köpte jag en RÖD laptop. Min favoritfärg! ;) 
 TACK vänner o släkt för presenten!!! Jag använder laptopen varje dag, som t.ex just nu när jag bloggar. Hi hi. 
Jättebra grej det här! <3


  Ja dagens utmaning är utfört. Nu ska jag packa ihop och göra ordning innan jag åker på kattutställning med Marco! Spännande! Hoppas veterinärbesiktningen går bra jag är bara nervös för hans dåliga tänder. Ifall de säger nåt. Mer info om utställningen kommer sen. :) 
 Har packat ner min nya kamera! Hoppas bilderna blir bra!!!! :) 

 Kram och ha en skön lördag ni!

 


Utmaning dag 10

Dag 10, som Kossans födelsedag vid tanke på datum 10. *S*

 Ja, låt oss se vad blir dagens utmaning: Vad är kärlek?

 Ja kärlek...  Det kan vara stort eller liten. Kärlek är underbart. 

 Jag har kärlek till för; Min sambo, mina underbara katter, mina närmaste finaste vänner, min familj o släkt, Zboys, Min kompis 3 katter, böcker, pussel, äta tomater, tacos, brodera, pussla, True Lies, choklad, vin, daggmaskar/sniglar/grodor ( jag är konstig jag vet), åka utomlands, Finlandkryssning, sol o värme.... MÅNGA!!!

 Kärlek kan göra man mår gott, eller göra ont och bli ledsen. Kärlek är en del av livet. :)

 Sommar 2010
Bilden togs av mobilen, därav dålig kvalitet samt åkte jag i bilen också. :)


Utmaning dag 9

Oj redan dag 9?!? Dagens utmaning blir; Mitt sovrum (bild)

 Ja nu har man tagit nyligen ett par bilder på mitt sovrum! Här får ni se.

  
 Som ni ser det består tre bokhyllor av böcker, serietidningar, pussel... Ja de är mina! ;) Min sambo har sina böcker i vardagsrummet. Han har inte så många som jag.  Bilder är klickbara! 

 
Jag längtar efter jag o sambo köper ett hus så ett rum kan vara ett bibliotek! Med mysig fåtölj, bra läslampa... Ahhh... *drömmer*
Såja nu är man klar! Ny utmaning imorgon! :) 
 

Utmaning dag 8

Dag 8; Ett ögonblick

 Ojoj vilken dagens utmaning. Ett ögonblick kan betyda massor! :) Jag har funderat lite sedan igår vad jag skulle välja till utmaning nr 8!

Jag jobbar på biblioteket som ni flesta vet, jag ansvarar även tidskrifter ett par gånger i veckan. Ibland fångar tidskrifter min intresse när jag bläddrade i dem... ( för att slänga reklambilagor osv.)
Då fångade min ögonblick och intresse genast på en sida. Det var hårt men bra exempel. Jag tog några bilder i min mobil.


 
Bilder är klickbara.

Bilder säger mycket eller hur? Det är tyvärr sant, varenda sommar varje år, samma problem!
På höst och vintrar blir katthemmen överfulla. Massor annonser på Blocket om kattungar till salu osv...
Det är en MYT att många tror man måste ta en kull på sin honkatt innan kastrering annars blir honan knäpp. Det är helt fel. Min drottning Tova Sol är kastrerad, hon har aldrig fött nån kull heller. Hon mår bra! :)

 Huskatt betyder en katt som inte har någon stamtavla. Det spelar ingen roll om man säger " jo men Gregs mamma är renrasig norsk skogkatt det sa uppfödaren." Ja, var är stamtavlan? Inte? OK då är din katt en fin huskatt.

 Ni har huskatt så ta er ansvar;
- Kastrera
- Idmärkera
- Försäkring
- Och helst inte utekatter men det finns folk som tycker det är OK, då vill jag främst katter ska både kastrerad OCH idmärkning när de ska släpps ut. Ca 40-45 katter blir påkörda varje dag.

 Det finns duktiga veterinärer idag som kan kastrera katter ung kanske redan 12 veckor. Men tyvärr flesta veterinärer har fortfarande kvar gamla skola, man ska kasterera hankatter när pungen har trillat ned. Honkatter när de är 1 år gammal. 

 Min Marco hittades hemlös ute. Ingen kattmamman eller syskon fanns i närheten. Han var kraftig undernärd. En tjej som hittade honom fick mata långsamt och såg till han blev frisk innan hon annonserade ut honom. Han var kastrerad tidigt kanske 4-5 månader gammal. Var idmärkt och vaccinerade när jag hämtade honom. Hur ofta ser man sånt?

 Ja jag vill bara dela av med min ögonblick. :)

Utmaning dag 7

Dag 7; Min favorit resemål

 Jag har rest några länder.
 Norden; Har besökt alla förutom Island.
 Utomlands; Grekland, Portugal, Cypern, Italien två gånger. Första gången var Assisi och Rom. Andra gången åkte jag till Italien, Venedig med buss från Sverige alltså har man åkt genom några länder; Danmark, Tyskland, Österrike och så Italien. 

 Alla resor var roliga o spännande upplevelse! :D

 Min favorit resa var nog Cypern 2001 med min kompis Neta. Det var nog enda resa som jag har rest bara med en kompis. Flesta var skolresa, familjresa jaa... Cypern var enda jag reste själv med Neta. Det var jävla kul därborta i 2 veckor! 

 Min favorit resemål... Oj oj vart vill jag resa till. Svårt! Jag har några på min önskelista att besöka:
- England ( Vill besöka Monkey's business som visades i TV, det är ett stort zoo med enbart apor)
- Irland
- Australien
- Gärna besöka igen Italien ( Då vill jag se den lutande tornet i Pisa) eller Grekland
- Någon tropisk spansk ö....

 Jag har säkert fler länder men jag kunde inte komma på fler just nu kl halv 6 på morgonen! *S* Lite trött är jag... 

 Min sambo har aldrig flugit utomlands hoppas snart åker han o jag iväg själva utomlands 1-2 veckor. Om nu man kan fixa kattvakt, jag åker inte förrän mina katter är i goda händer då kan jag koppla av. Jag har svårt lämna dom.  Mina bebbar! <3 

 
 Jag och Neta, Assisi, Italien Juni 2008 va? ( Osäker på vilken år.) 

 
 Min älskling, vi MÅSTE åka utomlands nån gång du o jag så du får chansen uppleva flyget, mat, kultur ja allt! :)

 
Yeah nu är min utmaning färdig! :) Undra vad blir imorgon??? Hehe!
 

Utmaning dag 6

 Dagens utmaning blir; Här åt jag idag. ( Med bild) 
 
 Jajamän här kommer min middag som jag åt nyss. Gott som alltid! Är lat med matlagning. ;)


 
 TOAST! Ost, skinka och skivade tomater. Alltid gott!

 
Imorgon utmaning nr 7! Då har man varit med i utmaning en vecka! Lite mer än tre veckor kvar. Puh. :) Hi hi.


Utmaning dag 5

Hejhej!

Ja dagens utmaning 5 blir; Kort om min släkt.

Jag ska försöka göra det kortfattat! ;) Släkt från min pappas sida har jag inte riktig bra koll på där... Jag har iallafall en faster Monica som bor norra delen av Sverige, hon har två söner alltså mina kusiner Tom och Peter. Jag har nästan inget kontakt med henne eller kusiner det är lite tråkigt tycker jag. Sist jag träffade dem var på farfars begravning 2005.

 Min farfar o farmor är döda, de var de bästaste farfar o farmor! Farmor Elsa var duktig på att sticka tröjor och göra goda såser. Hon gick bort 1993. Farfar Bertil arbetade förut inom byggeri och snickeri så han var händig karl. De hade haft hundar hela mitt barndom. En svart mops hade de som hette Mina, men hon blev gammal och gick bort innan jag föddes. Sen samma år jag kom till världen hade de skaffat sig en pigg bostonterrier vid namn Jeppe. Vi växte tillsammans jag o Jeppe. Jag besökte ofta farfar o farmor när jag var liten. Jag var lite rädd för Jeppe men det funkade bra ändå. Jeppe var så snäll, lite för ivrig men barnkär hund så det var inte problem. 
 Samma år när farmor gick bort avlivades Jeppe. Han blev 13. De hade en papegoja under min uppväxt minns jag. Gonzo hette fågeln och han var aldrig tyst. Jag är döv men jag kunde höra honom gola det var rätt irriterande ljud. Fåglen avgudade farmor, när hon gick bort så fick Gonzo flytta till en tant som har många papegojor som bor i en lada där trivdes han direkt. 
 Farfar gick bort sommar 2005. Det var bara hans begravning som jag var med. Farmors begravning förbjöd pappas fru mig komma med hon påstod jag var för ung att förstå sorgen. Jag var ju 13! Farfar var upprörd. Innan han gick bort var han rädd jag inte skulle kunna komma med på hans begravning igen så han gav mig ett rosa hjärta med vit spets runt och på hjärtat stod det "Världens bästa farfar" det köpte jag till honom när jag var liten. Han sa till mig om han gick bort och det blir begravning ska jag ändå komma om pappas fru säger nej så har jag en löfte till farfar att lägga hjärtat på kistan. Farfar var rädd att jag kunde inte delta. Sorgligt ja! Som sagt i tidigare utmaning var pappas ju en skitjobbig människa. Tyvärr....

 Morfar Aplo minns jag inte mycket han gick bort hastigt 1989 då jag var 9 år gammal. 
Mormor Evi och morfar flyttade till Sverige när de var unga de var inte ens 20 år gammal då. Sen bodde de i Sverige många år, efter morfars bortgång bestämde mormor flytta tillbaka Finland. Hon bodde i en liten liten stuga uppe i Lappfjärd. Jag har besökt henne 1997 i Finland. Mormor var sträng när jag var liten minns jag. Jag var alltid rädd för henne men när man blev äldre var mormor cool som helst! =) En kväll i mormors stuga uppe i Finland skrev vi till lappar, hon kunde inte teckenspråk. Så gav hon ett lapp till mig, det stod allting på finska. Hon började skratta eftersom jag kunde inte finska. Då började jag använda teckenspråk till mormor. Hon satt där lite förvirrad och ropade på min mamma. " Pyret...Pyret.. vad säger hon?"
 Min mamma tittade upp från tidningen och sa va? Då fick hon översätta varje ord jag sa; Man skrattar bäst som sist.
Då flinade mormor. Ja hon kan inte teckenspråk, jag kan inte finska. Så får vi hålla oss till svenska när vi skriver lappar till varandra. :) Hi hi hi. Kul minne det!
 Mormor dog början av december 2009. Hon blev lite över 70 år. Grannen ringde polisen eftersom hon har inte sett mormor på ett tag så fann polisen henne död. Sånt kan gå ibland. Det blev vackert begravning sa min syster. Jag orkade inte åka med det blev rörigt om man ska fixa tolk och allt upp till Finland.

 Men släkt från min mors sida kan jag säga med korta ord; Vi ÄR många! Vi förökar oss som kaniner. Mer behöver jag inte säga? Hehe!!!


 Jag älskar mina tokiga släkt! ;) De är bäst! 

 

 


Utmaning dag 4

Dag 4; Mina föräldrar och syskon

Ja min syskonträd brukar ge folk mild hjärnskador när jag har berättat hur det ligger till..  :) 

 Min föräldrar är skilda sedan jag var liten men de bodde dock i samma stad. 

 Min käre svensk pappa Gunnar har redan en dotter från tidigare förhållande, alltså min halvstorsyster Catrina
 Sen blev han tillsammans med finsk mamma Karin, alla kallar henne alltid för Pyret och födde mig. 
 Två år senare födde de ännu en flicka till, min lillasyster Katarina men kallas jämt för Nina. Sen skilde de sig.
 Mamma blev tillsammans med en annan man som heter Tommy, så födde de ännu en flicka till då jag var fem år gammal, ännu en lillasyster! Miriam heter hon. 
 Min pappa gifte sig med en kvinna då jag var ca 8-9 år gammal tror jag och året efter födde de en son Christian. Två år senare kom lillebror till Alexander. Jag blev 12-13 år och hade problem med pappas fru bestämde jag bo hos mamma heltid så jag hann aldrig lära känna ordentligt de två yngsta syskon som föddes därefter när jag har flyttat till mamma.
Oscar och Felicia heter de. 

 Såja, nu hänger ni med? Bra. Catrina har tre pojkar. Om hon har fler barn vet jag inte jag och Nina har tyvärr tappat kontakt med henne. Hennes barn heter Jonathan, Rasmus och Linus.
Det roliga är att Jonathan är äldre än Felicia det innebär att Felicia har alltid varit moster sedan hon föddes! Oj oj. 
Nina har tre barn hon också. Felicia, Fanny och Ruben
 Det finns två st Felicia i familjen. Förvirrande? :) 

 Så det var det!

 Jag älskar min föräldrar, syskon och syskonbarn! <3 
  Det tråkiga är jag har noll kontakt med min egen pappa för bara hans fru är skitjobbig!  =(

Utmaning dag 3

Ja nu är det ännu ny dag för ny utmaning! :)

 Dag 3; Varför detta bloggnamn?

 Ja tomaatti är mitt bloggnamn... Tomaatti på finska kan ni lätt klura ut vad det betyder nämligen tomat! Varför på finska? Jo från min mors sida är vi ju finnar. :) 

 Jag är besatt av tomater sedan 1982. När jag var liten hos farfar o farmor köpte de tomater. Farfar matade mig lite med tomater då jag var 2 år gammal. Jag tyckte genast om den. De blev glada och gav mig massor. När jag var liten var jag inte matglad barn. Jag var hemsk kräsen och vill inte äta t.ex pizza, hamburgare, pannkakor osv... Jag tyckte om maten som andra barn inte gillade som ärtsoppa, tomatsoppa, svampsoppa, pölsa... Jag är konstig jag vet. :)
 När jag gick på dagiset har personal ringt hem till min mamma och sagt hur dålig jag åt på dagiset. Mamma visste det, hon försökte även få mat i mig hemma. Problemet fortsatte också under skoltid i lågstadiet sen blev det sakta bättre o bättre. Då kunde jag äta fler rätter och började tycka om mat. Tomater var typ en stor genombrott och sedan dess har jag ätit tomater varje morgon till frukost. Skivade tomater på mackor är bästa jag vet. Mums!!! Om tomater är slut hoppar jag över frukosten. Så är det. 

 
 Jag ♥ tomater


 
 Åt enbart tomater. Rom, Italien, sista kvällen innan vi for hem till Sverige. Italien har de jäkla goda tomater!!!

Utmaning dag 2....

Ja nu fortsätter man med utmaningen! :) Låt se...

 Dag 2. Varför började jag blogga?

 Jag började blogga här maj 2006 tiden har verkligen gått fort! :) Varför? Jo många vänner övertalade mig, blogg var hemskt populär då... Jag gav upp o fixade blogg så jag kan skriva ner lite om mina tankar och 'anteckningar' som jag kan sen kolla bakåt och jaså.. har jag skrivit det?! Har det hänt?? Bra va? :)
 
 
 Marco; Bra matte, jag gillar när du skriver om oss!


Utmaning dag 1...

Ja nu börjar man med utmaning i 41 dagar... GULP! :) Hehe!

 Utmaning 1; Presentera dig själv.

 
Ja, om mig själv. Mina närmaste vänner, bekanta, släkt vet att jag är tomattokig. Det där är inget nytt... Haha! Jag är glad pratkvarn, skämtar gärna en del.... det där kommer arvet från mors sida! :)

Jag jobbar på ett bibliotek sedan -04. Trivs toppen! Sen har jag en underbar sambo. Vi var tillsammans sedan 2002. Och så har vi två huskatter hemma. Drottning Tova Sol 11 år o halv gammal som ser till allting är under kontroll. Hon styr o ställer hemma såklart! Marco Ruffy, lille clown 2år o halv vill bara underhålla o busa. Vilket drottningen uppskattar inte så de två funkar inte tillsammans tyvärr. Vi har delat på dom 2 och jag hoppas innerligt jag kan övertala min sambo skaffa tredje. En som är likasinnad som Marco så de 2 kan busa dagar lång och lämna drottning i fred. Lyckas jag? Får se! 

 Många av mina vänner tycker jag är duktig berättare. Jag tycker det är roligt att berätta nåt som jag har läst, t.ex en bra bok så brukar jag säga " vet du vad, jag har läst en skitbra bok igår... den heter...." och så berättar jag det oavbrutet i 1-2 timmar. :) Eller från nån film! En gång åkte jag Ålandkryssning med Neta. Det var min födelsedagpresent till henne så satt vi i hytten och jag berättade om en bok jag hade nyligen läst. Det tog oss 2-3 timmar va, Neta? ;) Neta satt bara där och fyllde på vin, nickade instämmande, ibland måste vi stoppa lite och diskutera AHA så fortsätter jag med berättelsen och då hon tog fram godiset eller mer vin hi hi. Vad för bok berättade jag? Matildas sista vals, skrivet av Tamara McKinley.

 Jag är gudmor till finaste hundar som jag brukar kallas för Zboys, de heter annars Zacco och Zeke, mer om dom kan ni se på www.wisserangels.se de två är bara för underbara! :) Samt är jag gudmor till min kompis goaste katt Titus mer om honom finner ni på www.warin.in Titus är social o charmig katt. Jag är glad jag lär känna dom 3 sedan de är små o sett dom växa o utvecklas, de söta härliga underbara Zacco, Zeke o Titus! ;)
 Hoppas jag får bli gudmor till fler av deras kommande djur? Hi hi!!!! 

 Jag hoppas här året 2011 ska jag lyckas få KÖRKORT! Håll tummarna!

 Min hobby är många tja... Se på filmer, tvserier, pussla, brodera, djur, fota lite, åka slalom, läsa böcker, tvspel, vara med mina fina vänner o min älskling! <3

 Ja det är nog lite om mig. Det får räcka så! :) 

 
 Jag på halkkörning 100610, fick godkänt! Tack Jooboo för foton! :) Hoppas nu jäklar ska jag få körkort!

 

 


Fångat i ett ögonblick


 Måste bara lägga in bilden! Jag har fotat lite omkring med mina nya kamera som jag börjar bli mer o mer kär i. Tova Sol har varit fotomodell men nu har jag siktat mig mot buse Marco Ruffy. =)

 Så när jag satt vid datorn och surfade såg jag Marco hoppa upp på tvbordet och började titta på TV. Yes!!! Jag vill ju fånga bild på när han tittar på teven. Skyndade mig ta fram min kamera och zoomade, sen tryckte på innan han skulle hoppa ned från tvbordet. Jag tänkte bra jag fick ta ett bild på det! Sen laddade jag in bilderna in i min dator och kollade genom. De som blev dåliga slängde jag osv... Så kollade jag bilden på där Marco tittade på TV. Jag kollade aldrig vad det pågick i tvrutan utan hade bara brått att ta ett kort på honom.
 Snacka om en cool bild!

 

 
 He he!!!!!


UTMANING 41 dagar...

Yo!
Vi (Frida & Neta) har från alla håll fått några olika utmaningar som varar i flera dagar, så bestämde vi att bilda en egen utmaning med egna & utplock av andra utmaningsfrågor. Varför just 41st, jo eftersom Frida fyller den 31e & Neta fyller den 10e.. Vi utmanar Er andra att haka med denna här utmaning också. Frågorna som har (bild) med i raden är det ett måste och resten är frivilligt ;o)

Med riktiga ap&mu-rockhälsningar från Apan & Kossan

Apan & Kossans utmaning;
1. Presentera mig själv
2. Varför började jag blogga?
3. Varför detta bloggnamn?
4. Mina föräldrar och syskon
5. Kort om min släkt
6. Här åt jag idag (bild)
7. Min favorit resemål
8. Ett ögonblick
9. Mitt sovrum (bild)
10. Vad är kärlek?
11. Min favoritfödelsedag
12. Vilka husdjur har jag (bild)
13. Fredag den 13e, en tur eller otursdag?
14. Någon favoritkaruseller från Liseberg/Gröna Lund (bild)
15. Mitt favoritplagg
16. Ett foto på något som gör dig lycklig (bild)
17. Vem vill jag dela mitt liv med/ser en framtid med?
18. Min favoritplats i Sverige
19. I min handväska just nu
20. Det här saknar jag
21. Favoritfilm / TVserie
22. Smeknamn du har och varför
23. Mina amibitioner
24. Det här upprör mig
25. Det här får mig att må bättre
26. Det här drömde jag
27. Favoritböcker
28. Sport
29. Ett foto på dig från förra året och ett från nu, hur har du förändrats?
30. Mitt motto
31. Min tro
32. Detta ångrar jag
33. Den här månaden
34. Vad är ditt sug på nu?
35. Min idol och varför
36. Mina dåliga ovanor
37. Min senaste biobesök
38. Roliga djurminne
39. Min bästa vän
40. Vem skulle du vilja byta liv med för en dag och varför?
41. Dagens outfit (bild)


Lite blandat

Hejhå!

 Här är jag sjuk IGEN. För 10000:e gången eller vad... är innerligt trött på det! Funderar på kanske klokt ta säsongvaccin, om nu det ska hjälpa?!?
 Jäkla influensa!
 Ute börjar snön släppa ser jag.. på tiden. Man har nästan glömt hur allt var under snön. :)
Jag längtar efter våren!!! Värme, ljusa tider, slippa klä på sig ca 5 minuter innan man ska ut. Jag missar ibland bussen på morgonen, undra varför? Ja att klä på sig tar ju sin tid sen måste man gå som pingvin till hållplatsen så man inte halkar och slår sig. Jag ser ofta bussen komma men vågar inte springa speciellt när det är isigt på vägen. Hej och hejdå bussen. &/¤#"& Dumma vinter!
Visst är snö vackert men nu har jag sett dom varje dag sedan november. Det räcker tycker jag. ;) 

 Har fått brev från NERK. Marco är med på kattutställning den 29 januari! =D Skoj! Men mindre skoj med nästa brev från tandläkaren ska dit 7 feb. 

Mina katter mår bra. Det närmar sig snart är det dax för Marco få sin årliga vaccin i april. :) Tova Sol mår fint.
Båda två är inte vänner än, de tjafsar gärna med varandra via nätdörren. Tova Sol kan börja reta Marco eller tvärtom då vill Marco reta Tova Sol. Marco har hög energi, jag är verkligen sugen på skaffa en kattkompis till honom. Har hört av några som har upplevt samma att tredje katt kan bli bättre i flocken. Så lämnar den lugna/äldre katten i fred. Men men.... min sambo är nog inte pigg på det. Jag får försöka fjäska och förklara... Jag tänker skaffa en raskatt så man kan utställa tillsammans med Marco.
Sen vill jag flytta till ett hus. Visst är det fin område här och vi bor bostadsrätt. Men jag är trött på lägenheten. Trångt här. Jag har nästan 80% av mina saker stående i förrådet som jag har inte sett sedan jag flyttade hit för 4 år sedan snart. Jag har nu glömt vad jag har för saker?!

 Nåja ett sak i taget. Först... utställning! :D Samt plugga körkort också, det närmar sig till uppkörning och teoriprov tror jag. Ännu har jag inte fått datum men nog snart.... GULP! 

 Har provat lite med min nya kamera idag. Jag bara älskar den! Har ännu inte lärt känna den riktigt men jag får ta massor bilder och testa fram hur kameran funkar. :)

 
 Finaste drottning Tova Sol på kudden, foto taget idag. 


 
 Har äntligen läst ut Nemi som jag köpte innan jul, en julklapp till mig själv. :) Den är verkligen en tung album, samlat från 2003 till 2006 plus lite extra också.

 
Ja nu ska jag surfa lite o se på TV sen sova. Hoppas jag blir frisk snart!!!
 Katter är såklart glada ha mig hemma. För mig OK hemma 1-2 dagar sen är jag uttråkad. Då vill man jobba igen! Får se hur min hälsa ser ut här vecka.

 Ha det bra!

Ny kamera!


 
 Helloj!

 Igår har det kommit ett efterlängtad paket! Det var en beg. ny kamera som jag köpte till bra pris från min mammas kusinsdotter.
 Den är liten, lätt och har bra zoom. Passar mig lagom tycker jag. Nu får jag lära känna den hur den funkar. Lite synd det inte finns brukavsning med hoppas jag får klura ut och AHA hur kameran funkar. :) 

 
  Tova Sol gillade inte rollen som fotomodell. 

 
 Ehh bilden blev lite knäpp från den vinkeln, det ser ut som Tova Sol har konstig kropp?! *S* 


 
Har inte hunnit prova fota vildingen hemma, Marco Ruffy men ska försöka ta igen sen och lära känna mer min nya kamera. :D 

  Skönt med ledighet idag men jag jobbar imorgon. Sen är det helg igen. Bio på lördag! Då ska man se på Harry Potter och dödsrelikerna del 1! Spännande!

 Ha det bra!

 

2011

Hej!

 God fortsättning!!!

 Hoppas ni har haft bra jul och nyår? Själv hade jag toppen! Julen blev hemma hos mig bara jag och min mamma. Min sambo åkte till sin släkt som bor inte långt härifrån.
 Så jag o mamma hade mysigt tillsammans det är inte ofta vi kunde träffas ordentligt. Hon bor ca 15 mil bort. 
 
 Det roliga var innan julmaten skulle serveras så sa mamma plötsligt vi måste öppna en julklapp! Det är något vi som kommer behöva nu!
 Jaså? OK så bytte vi en julklapp, av mig fick hon en reflexväst som hon kan ha i bilen ifall bilen strejkar någon gång i en mörk ställe bra att hon ska synas om hon ska ev. byta däck eller gå ett bit... Ja så öppnade jag min och log. Ja jag förstod varför det behövs. Jag fick en jättefin julduk som man kan ha till matbordet. Jag har ingen julduk så mamma gav mig i julklapp som sen används på en gång! He he!

 
 Fina julduk samt massor goda mat! Man blev verkligen mätt efteråt! 

 
Vi hann precis se på Kalle Anka kl 15. Skyndade som sjutton att lägga mat i kylskåpet sen snabbt till vardagsrummet det var på sekunden! Haha! När jag såg på Lady och Lufsen kände jag direkt omgivningen speciellt från Venedig där har jag varit förra året. Typiskt av dom Italienare att hänga sina tvätt mellan husen. :)
 Jag fick förklara för mamma vad Bella Notte betydde på italienska. Vacker natt. Om man säger Bella donna så betyder det vacker kvinna. Det hade hon aldrig tänkt på. Lite italiensk undervisning hi hi. Men det är iallafall allt jag kan! *S*

 Inte bara vi som njöt av julafton.


 En förväntansfull katt som vaktar julklappar. Tova Sol. ( Egentligen vill hon äta paketsnören men jag sa ifrån skarpen hon inte fick. Det är farligt. Hon blev såklart lite tjurig när hon inte fick det hon vill.) 


 På juldagen har jag o mamma spelat mycket Buzz. Mamma tyckte spelet var kanonkul! Det är frågesport-spel till PS3. Sen på söndagen åkte hon hem. Jag har en vecka semester, skööönt. Under där veckan passade jag på plugga ordentligt i trafikskolan samt övningskörde. De sa det såg bättre o bättre ut för min del jag ska kanske ha uppkörning + teoriprov någon gång i feb. GULP! Nervööööös!!!!!!

 Nyåret har jag inte tagit nån bilder från men hade även det trevligt. Det blev hemma hos mig o sambo. Två gäster kom på besök hos oss istället K och K. Vi spelade lite Buzz och annat spel. Vid tolvslaget skålade vi. Skönt att mina katter är inte rädda för fyrverkeri eller smällaren ute. Marco tog det som vanligt. Tova Sol sov. Toppen! 

 Ja nu är det år 2011. Om några veckor kvar ska Marco utställas. Spännande!

 Se på bilder vad mina katter tycker om vintern... När man kan inte gå ut på balkongen och spana gör de istället;

 
 Zzzz sa Tova Sol. Drömmer om sol och värmen... Mmm....

 
  Marco slappar i soffan. Zzznark....

 
 
Ha det bra! :)  

 

 
 


RSS 2.0