Crazy Marco

Tjohoo!

 Skönt med en lugn helg. Igår har jag bara latat mig ordentligt, typ varit i soffan hela dan. Snacka om slösa bort dagen men det behövs! Jag har jobbat tre helger i rad så jag njuter verkligen! =)
 Idag har jag gjort nytta som dammsuga lägenheten och diskat, pluggat lite trafikböcker samt övat att parkera sambos volvo. Det är inte så lätt att parkera bilfan! Det gick något bättre idag men mer träning behövs ja! Tycker det är trååkigt att träna på parkera/ backa bilen... Men att plugga är också lika illa... Haha!

 När jag satt och surfade på Facebook såg jag Marco försöka komma upp på extrasängen som står i vardagsrummet. Jag får ofta gäster hit så jag har inte haft ork ta in sängen i klädkammaren sen ta ut igen osv så den har stått snällt i vardagsrummet så länge... :)  Ja jag är lat!
 Men nu tillbaka till Marco. Han såg och försökte mäta hoppavståndet innan man hoppar upp. Hans överkropp lyckas nå längst upp sen hängde han! Såg rätt fånigt ut! Hahaha!!! Sen fick Marco kämpa med bakbenen att klättra upp. Han kämpade verkligen för kung och fosterlandet tills slut lyckades han ligga där stolt. Första gången han ligger där! Tova Sol sover ofta där en av hennes favoritplats. Hon hoppar upp smidigt som det är vore upp till vardagsbordet. No problemo!
Marco har tyvärr höftdysplasi på båda höfter, alltså har han missformat höftkulor som gör han kommer aldrig kunna hoppa lika bra som katter borde kunna göra. Han försöker iallafall så gott han kan. Ibland överskattar han egen förmåga och ramlar illa. Jag önskar ibland säga till honom stopp du klarar inte! Men han måste lära sig själv av egna misstag. Suck... Jag är bara rädd en dag skadar han sig men hoppas han slutar småningom. Tog några bilder på honom... Se nedan! :)

  
 Yes! Jag klarar det, matte! 

 
Dagen var inte slut än, på kvällen då när jag såg på TV så låg Marco på min ben men på nåt sätt la han huvudet och somnade på bordet! Hi hi! Jag tog bilder med min mobil så kvalitet var inte det bästa. Vill inte väcka honom... :)

  
 ZZZZ... 

 
Tova Sol hade det lugnt o bra helg inga nåt knäppryck eller så... Hon har koll på läget hi hi.

 Ja snart är helgen slut då blir det hopp i sängen för mig. Man ska ha ork inför imorgon, måndag brukar innebära massor att göra samt har jag en praktikelev med mig då. :)  Ha det bra!


NERK 29 jan? =)


 Marco vet hur man slappar i fåtöjen!


Hej!
Ja nu har man anmält Marco till NERK kattutställning januari 2011. Jag har anmält honom till lördag den 29:e januari. Hoppas vi kommer med. Håller tummarna! Spännande! =)

 Hoppas min söta lillasyster M kan följa med och tolka, hon har lovat mig komma om jag anmäler på lördagen. Hi hi!

Kram!


Snöstorm, blixtlåsstrejk och ny jacka! =)

Hejhopp alla!

 Igår var det en lång lördag. Dagen började med jag städade hemma lite på f.m innan jag åkte till jobbet. Jobbade 2 timmar sen hämtade min sambo mig vi åkte till Marieberg. Hade tänkt jag skulle få chansen övningsköra men min sambo - lille slarvpelle - har glömt kvar övningkör-skylten kvar i firmabilen i Vingåker så jag kan inte köra omkring utan det... Otur! Men iallafall vi kom till Marieberg och tittade runt. Jag passade på köpa äntligen min efterlängtade vinterjacka! Jag har gått omkring med sommarjacka oavbrutet i ca 2-3 år i rad! På vintrar brukade jag ta fleecetröja under sommarjackan så jag inte skulle frysa. Nu har min sommarjacka som har hållit mig trogen mot alla väder gått sönder, blixtlåset alltså... 
 
  Min ny vinterjacka - i rött såklart! :)

Jag har handlat lite annat som nya strumpor mina fler och fler strumpor har gått i graven alltså massor hål som en ost. Har haft dom i flera år inte undra på det. Hi hi. Samt köpt en liten väska lätt att ta med än ta fram min stor bagväska om jag t.ex ska bara hälsa på en kompis. Ibland ryggsäcken får inte plats till allt bero på vad jag vill packa i. He he!

  Min nya fina väska, naturligtvis i rött också! Vaddå besatt?

Min sambo suckade när jag köpte jacka och väskan i rött. Han himlade med ögonen. Men jag har köpt en varm tröja och strumpor i SVART! :)  Så jag köpte inte bara i rött. Men jag vet jag borde ta andra färger också men svårt... Jag blir lätt kär i rött plagg om de tilltalar mig ja. Och finns i min storlek.... så är det kärlek vid första ögonkast, som min nya vinterjacka!

 Ja nu är jag iallafall redo mot vinterväder! Kom an, snö!
 På tal om snö det var snöstorm i Örebro i tisdags. Jag var i trafikskolan och pluggade då vädret blev värre och värre. DÅ i detta ögonblick vill min sommarjacka inte samarbeta med mig. Blixtlåset alltså.... den slutade funka. Faaaaan... Jag fick gå ut i stormen med jackan öppet. Tack för fleecen! Annars skulle jag ha legat i sjukhuset i lugninflammation vad vet jag? ;) Jag stod vid hållplatsen ca kl 18 och väntade på bussen. Då kom min buss men busstider stämde inte - äsch man får tacka och gå in i arghh skön varm buss skyddat mot ovädret. Ni vet min jacka som är trasig...
 Sen åkte bussen, vad halt det var! Jag höll andan när bussen skulle svänga. Jag satt längst bak - det var dragspelbuss så jag kunde känna hur bakdelen bara gleeeed när bussen svängde försiktigt. Jag och bakdelen bara gled och smällde mot trottarkanten/buskar o allt. Sen rullade vi vidare... Obehagligt verkligen. Men chauffören kämpade bra han tog det försiktigt. Kom hem helskinnad. PUH!
 Dagen efter läste jag i NA på internet att bussar slutade köra vid 18.30 pga det var omöjligt att fortsätta köra. Vilken TUR jag hann med bussen innan de slutade köra! Jag åkte ju buss runt 18 tiden.

Jag tog lite bilder på onsdagmorgon efter snöstormen har besökt oss.

    
 
Snön överallt! Tova Sol kollade lite hon också. Båda hon och jag längtar redan efter vår/sommar!!!Jo på tal om igår var dagen inte slut... efter Marieberg har vi ätit på MAX sen hem, buss in till stan och sett på bio Saw 3D!
 Ovan i början se filmen i 3D men man vande sig ganska fort efteråt. Tycker filmen var tja... inte vidare bra avslut. Jag och sambo har sett alla Sawfilmer och alla brukar ha bra poäng, bra innehåll och ja lite läskigt också. Men den sista känns som flopp. Besviken! Efter vi har sett den känns som jaha? Trist!
 Nu längtar vi efter Harry Potter och dödsrelikerna del 1! =) Spännande!!!

 Idag latar jag mig. Skönt med en lat söndag innan ny jobbvecka börjar. ;)

  Ha det bra!


 Bilden togs nyss idag på min drottning Tova Sol! <3 Blev ganska bra bild utan blixt. Jag använde min kamera.


Goda nyheter!

God morrn!

 Kl är nästan 7. Visst är jag morgonpigg va? Tjaaa.... inte så värst pigg tror för det är fortfarande mörkt ute. ;)

 Goda nyheter; Titus är hemma! Han kom hem igår självmant till Karros föräldrar och åt. Han är bara liiite mager men inte nåt nöd på honom precis. Han vill ut redan! Hemma högst 20 minuter - varit borta i 11 dagar och vill ut. Man misstänker han kommer inte bra överens med två kattbröder som bor där, alltså Karros föräldrars katter. Så man får ta en annan lösning att Titus får bo tillfälligt hos någon vänlig själ i 2-3 veckor. Håller tummarna att det fixar sig för Titus bästa! <3 Han kan inte bo kvar risken är stor han försvinner längre tid nästa gång.
Men åh vad skönt att Titus lever och välbehållen! Pust! =)

 Själv har jag jobbat igår, ovan att jobba på biblioteket en söndag. Ganska kul faktiskt. Massor att göra så tiden bara flög iväg. :)

 Nu till helgen ska jag o sambo se på Saw 3D, får se om jag är lika tuff då... Jag brukar sitta och gäspar åt all skräckfilmer de är ofta halvdåliga/halvbra. Man vet precis när det ska hända något i vissa scener. Man blir sällan skrämd. Bara FÅTAL filmer har lyckats få mig hoppa ur stolen kan man säga. 

 Ondskans hus ( House on Haunted Hill) se länk; http://sv.wikipedia.org/wiki/Ondskans_hus
  Bra klipp o överraskningmoment som dyker upp. Därefter hade jag svår att sova, inte undra på jag planerade se den kl 00.00 precis på midnatt och släckte alla lampor min lägenhet så det var totalmörkt jag såg den med en kompis jag minns hon har blundat flera gånger fniss fniss. Filmen var ny då. Ja det var längesedan nu men minns den var bra. Idag gäspar jag nog åt den film... HAHAHA!

 Sawfilmer är jag inte rädd men de är äckliga! :) Sjukt med andra ord... Jag har försökt övertala min kompis goa Neta se den för hon gillar skräckisar som jag men hon vill inte se den. Hon klarar inte det. Räcker bra med att lyssna på när jag berättar vad det handlar om och så. :)
 Saw 3D är avslutning. Skönt tycker jag. Det börjar bli lite tjatigt. Saw 3D är 6 eller 7:e sawfilmen. Har tappat räkning nu... 
 Men reklamen stod om Saw 3D "Ni har sett dom lida, nu är det din tur att lida" GUUULP!!!! Och jag har aldrig sett bio med 3D heller! ( Liseberg har 3D filmer men bara 10-15 minuter med gulliga barnvänliga filmer om miljö och mycket gullegull.)

 Nä nu ska jag fixa lite ordning sen åka till jobbet! Ha det bra!!!


Foto: Jag tog bilden med min sambos systemkamera. Jag älskar hans kamera!!!

Senil scleros

Hejhå!

 Sitter nu på jobbet och fikar med en bit tårta. Mums! Det är någon som bjuder. Man tackar och tar lite... :)

 Passar på blogga snabbt samt jag fikar. Hi hi!

 I måndags har Tova Sol varit hos veterinär Erik Kjellgren som är ögonspecialist från Arboga.
I början vi var i väntrummet var det bara jag och Tova Sol i kattburen. Skööönt, tänk er. Sällan man är ensam i väntrummet hos djurkliniker!!! =D
 Men sen kom det in fler o fler hundar som ska tydligen ha ögonundersökning de också. Då blev Tova Sol sur. Hundar!!! Hon gillar inte dom fulingar... Innan hundar kom var hon lugn och mysig jag kunde klappa henne lite. Ha kontakt. Men när hundar kom in sket hon i mig fullständigt och glodde hårt på hundar. Om hon har laser i ögonen skulle de ha förnitas direkt. ¨
Det är min Tova Sol det.

 Undersökningen gick bra hennes ögonen är normala och fina. Ja hon har senil scleros alltså gråstarr. Ålderförändring i linser det är helt normalt. Tova Sol är 11 år. Man får räkna med hon får lite ålderkrämpor där och här nu... Lika bitchig är hon iallafall det är inte fel på henne. He he!!!

 Har gett katter rå nötfärs. Tova Sol älskar det. Marco är trög som vanligt men när han såg Tova Sol åt så gjorde han likadant. Han vill inte vara sämre. 
 Efter 20 tuggor börjar han gilla den. Snacka om trög!! Hehehe! Verkligen Marco i en nötskal! 
Marco gillar bäst rå kyckling men Tova Sol köpte inte det. Hon vill ha KÖTT. En liten T-rex i henne.

 I söndags har jag varit på hundutställning i Örebro med min goa kompis, twilightnörd Neta o tittat på hundar mest grand danois och pudlar eftersom min kompis har en av varje hemma. :) Kul! Synd att hon är kattallergisk annars kan hon ha följt med mig till kattutställning i jan när jag ska ställa ut Marco! Dumma allergier.... Vad är de bra till för?

 Torsdag idag, redan?! Snart helg! Ska bara vara hemma o slappa lite samt plugga trafikböcker. Jag går nu till teorilektioner på trafikskolan 2 gånger i veckan. Jag MÅSTE skärpa till mig. När jag har bestämda tider då gör jag det. Det funkar bättre för mig då. Grrr åt mig själv! ;) Men snart fan... ska jag ha körkort i handen!!! Söndag jobbar jag ju. Sen är det en ny vecka igen. Ja bara att fortsätta jobba... hehehe!

 
 Min goa kattgalen kompis Karro, lika kattgalen som jag eller är jag värre?  ;)
Hennes lille Titus är försvunnen. Hoppas han kommer hem snart! Han gick ut som vanligt onsdag den 27 oktober sen kom han inte tillbaka nu har 8 dagar gått...
 Snälla Titus kom hem! Karro och hennes familj ska snart åka utomlands till Tacos och Tequilalandet alltså Mexico slutet av november om jag minns rätt. Hoppas verkligen han blir hittad eller gå hem innan dess! 
 
 
 Titus din lille tokstolle kom hem va?!? Du har väl adressen? :)
 

  Inte kul när ena älskade familjmedlem är borta och inte vet vad man gör... Själv gillar jag inte ha utekatter men det är upp till ägarens val. Jag respekterar deras beslut. :) Det finns alltid fördel och nackdelar mellan inne - och utekatter. Så länge katten mår bra och trivs så vad kan man klaga? :) 
 Bara utekatter är kastrerad och idmärkt då är jag nöjd så förökar de inte därute eller vandra bort långt för att para sig samt lätt hitta ägaren om katten har idmärkning sen söka i www.skk.se det finns där som står " sök hund eller katt" nåt så... Kanonbättre än ha halsband på sig tycker jag. Lätt tappa bort halsbandet därute. Tatuering är ju tufft också? Populärt ju...? Hi hi. Titus är både kastrering o idmärkt.
 
  
  Tårtan är slut. Dags för mig att jobba. Ha det bra så länge! 

 // Frida som tänker på Tituspojken! <3
 

RSS 2.0