Strängt jul i Strängnäs!

Helloj!

 Jajamän nu är julen passerat och imorgon är det nyårsafton! Ännu är det inte bestämt vad jag och Tommy ska göra imorgon. Kanske tar det lugnt o skönt nyårsafton härhemma med katter? :)

 Vi har firat jul hos min syster i Strängnäs. Kul se hur systerbarn försöke teckna och bostavera lite ibland skrev vi varandra med lappar. Nu kan de ju läsa och skriva så det underlättar lite kommunikation mellan oss än alltid ha min syster som tolk.  =) Svårt att tro barnen är 9, 8 och 2 år gammal! Den yngsta är fortfarande en liten vilding så länge. Vill hela tiden leka o leka. Han fick peka där och här vad jag skulle göra. Jag blev hans lilla slav hehe! 
 
 Jultomten anlände lagom då vi åt klart julmat. *rap*

 
Fanny, Jultomten, Felicia och Gösta ( i terrarium till höger och honom kan man inte se ändå, han sover gömd någonstans.)

Mamma fick tolka vad jultomten sa, han spelade lite lätt förvirrad typ som hade åkt vilse och hade sina renar i Falkberg som irrar runt. Han glömde sin läseglasögon i Nordpolen så det tog honom tid att tyda julklappar.
- God jul Fredrik... näää.. Filippa....Nää.... Felissa vad roligt namn!
- Felicia! sa Felicia
- Jaså ja kan nog vara det... Här får du. Nu nästa julklapp.. God jul Fånny? 
Det kan gå till... =)

 Barnen var förtjusta i jultomten! Han var så rolig! Ruben tyckte däremot jultomten var lite läskig han satt hela tiden hos sin mamma. 

 Jultomten sket i vuxna, ingen av oss fick julklappar. Bara till snälla barn... Okej! Sträng regel det....

 
Julklappsdelning pågår... Felicia, Fanny och Ruben jobbar hårt att delar ut till lata vuxna. Min fästman får posera lite när jag tog ett kort på honom.

 Jag fick roliga o bra julklappar iår. One Piece dräkt, digital fotoram, Paradis chokladask ( traditionellt.. jag får ALLTID minst en sån varje jul av min envisa mamma hihihi...) Dr Quinn DVD, och en DVD film som heter " Hur många lingon finns det i skogen?" tror jag det heter - en svensk film som min syster säger är jättebra film! Ahh får ta och titta på den snart. Duk-magnet med kattmotiv på. Ja olika fiffiga saker. :)

 Min fästman fick ett kul och annorlunda julklapp från min famij. 

 
Tommy har alltså en get, men geten bor i Afrika! =) Och så heter geten Gandalf för min familj vet Tommy älskar fantasy. Namnet kom från Sagan om Ringen. Cool och annorlunda julklapp!

 Hur med katter då? Såklart fick de fira jul på egen tass;

 
Tomtekattmor Tova Sol, lagom sur för tomteluvan på huvudet. Med lite muta och snabb att ta bilder gick det bra.


 Tomtenisse Marco Ruffy - han tycker nog tomteklädsel är fånig men är snäll ändå när vi klädde på honom och fotade.


För mycket glögg?


Såja nu har jag poserat och visat min bästa gulliga sida som tomtenisse - hit med belöning NU! Båda katter mår finfint! Imorgon nyår - skönt de är inte rädda för smällarna. Tova Sol brukar ogilla ljudet så hon hoppar ofta ner och gömma sig under vår dubbelsäng så hon kan tjura lite sen går hon ut när fort det värsta oljudet har ebbat ut. Marco brukar bli lite osäker först sen OK. 


 
 Imorse har Tova Sol varit på bushumör, den där stackars leksak kom inte undan! =) 


  Ha det bra folks och GOTT NYTT ÅR i förskott. ( Ifall jag inte skriver i blogg imorgon, vem vet...?) 


 


4:e advent!

Hejhå!

 Idag är det 4:e advent, 6 dagar kvar till julafton och 13 dagar kvar till nyår! ;)

 Snart ska jag åka in till stan och julhandla lite, samt hämta min hemnyckel hos en vän som har varit kattvakt åt mina katter igår kväll när jag o fästmannen var i Strängnäs hos min syster. Vi kom hem sent pga det var nästan snöstorm ute då vi lämnade Strängnäs. När väl närmade oss till Örebro var det mest regn. Imorse såg man en tunn snö här, de lär nog försvinna snart. 
 Nu har man sett syrrans nya lägenhet, hon har flyttat för några månader sedan med sin sambo och barn till större lya. Även har man träffat deras nye familjmedlem; en skäggagam vid namn Gösta, ca 1 år gammal eller lite mer. Exakt ålder vet de inte, för de fick hämta ödlan hos djurpolisen. Någon hade visst tröttnat på ödlan så de la honom i en kartong och band runt med tejp o slängde i soprummet eller förråd, glömde vart. Där låg den i mörker vet inte hur länge tills han hade tur någon hittade honom och hamnade hos djurpolisen. Otroligt att det finns folk som gör såna saker mot djur! :(
 Ovan se en smal o ung ödla, jag har vant mig vid Räkans skäggagam Rookie som är runt 8 år. Han är dubbelt stor! =)
 Igår hos syrran fick man träffa pappa, brorsan med hans tjej. Kul, har inte träffat dom på årtal, sist var nog då det var på farfars begravning 2005. Fast pappa hade man setts snabbt för 1-2 år sedan då jag var förbi min hemtrakter och hälsat på mamma så sa vi bara hej. ;)


 Mina katter mår bra. Tova Sols mage är på rätt väg, fast då och då måste hennes mage krångla men det är inte lika ofta som tidigare. Marco är sig lik - lika busig o knäpp. :) 

 Med mig är det bra, jag jobbar en vecka till... sen har jag semester i en vecka, mellan jul och nyår. Det blir skönt!!! =D Längtar! 

  Gammal kort på mig o Tova Sol - 06. Då jag hade bara haft henne i några veckor, alltså nyblivande kattägare med andra ord! *S* 

 Ha det bra i vintermörkret! Snart närmar vi oss till vintersolståndet den 22:e dec. Därefter ska det bli ljusare tider!

 Kram, folks!

RSS 2.0