Djurisk blogg

Hej hej folks! =)

Nu är man inne på andra arbetsveckan...Var tog semestern vägen??? Hi hi. Men jag ska kanske ha semester vecka 40 då åker jag kanske till Venedig med en vän men det är inte ännu 100% bestämt om det blir av.

I lördags har man besökt min god vän o hennes underbara hundar som jag är gudmor till. Mysigt!!!


Ca: 14 veckor aprikos storpudel Zeke och gul grand danois Zacco, snart 2 år.

Jag hade tänkt ge dom varsin tuggben men vad hände?  Jag glömde kvar tuggben på byrån, gick och la mig. Hela natten hade Marco tuggat!!! Arghhh!!!

Bildbevis! =)


Lugn, Marco har tänder kvar ifall ni undrar... =)

Jag fick köpa nya innan jag for till min kompis o hundarna. Galen Marco Ruffy! =)


Sätter in nu dagfärska bilder på mina pälsklingar!


Lilla älskling Tova Sol


Älskling Marco Ruffy

Imorgon ska jag och sambo till trasfikskolan på handledarkurs. Nervöst... Få se om jag lyckas småningom ta körkort!

Sköt om er! Kram!

Naken & trots

Hej folks!

 Nu lovar jag sätta in lite bilder! =) Oj vad tiden rullar fort, min semester är slut. Jag börjar jobba på måndag. 4 veckors semester har rullat till slut.

 Hösten börjar komma, neeej tänker jag. Sen kommer det vinter, mörker och kylan. Visst är vinter fin årstid men jag föredrar stort SOMMAR! =)

 Tova Sol slutar äta medicin nu på tisdag, det är inte många dagar kvar Sen får vi se om hon är helt frisk. Hon äter ju Metacam - en smärtstillande medel. Ryggondan hoppas jag mer på bara nån sträckning i muskel eller slags inflammation som nu går över. *Håller tummarna.*
 Just nu är Tova Sol lite nere - hon åt inte bra idag. Får se hur det blir imorgon. Jag vet inte om det beror på tanden som dras ut i tisdags. Får kolla imorgon hur det blir. Jag blir lätt orolig över henne. Hon är 10 år, inte 15 år! *fniss* Men ja... inte lätt för min mattehjärta. Jag oroar mig lätt när det gäller henne!!! Min lilla krutgumma! Har fått räkning från veterinär, skönt man har försäkring på katter. Tova Sols räkning i tisdags blev 2525 kr, men jag fick betala bara lite över 1000 kr.


 Vackra Tova Sol med skarpa blickar. <3

 

  Tova Sol, drottning, krutgumma, gumman... Ett kärt barn..menar en katt har många namn... =)

 
 Tova Sols rakade rygg. Det växer ut. Hon är fortfarande ovan vid kala fläcken och skäms lite, min lilla gumma! 
Marco Ruffy, min lille trotspojke! Han är inne i trotsålder nu. Gör allt tvärtom, lyssnar inte och jävlar med oss. Jag får ha rejäl portion med tålamod och tänker att det går över småningom. =)
 Annars mår han toppen och är en härlig kattkille!

 
 Min trotsig kattpojk! Marco Ruffy med säkert massa hyss i blickar... HJÄLP! Hi hi!

 
I augusti hade jag hunnit äta kräftor två gånger. Mumma!!! En gång åt jag upp allt ensam själv. Tova Sol ville ha men gav upp med tiggandet för jag gav inga. Hennes mage tål inte alls kräftor. Men det vet hon inte själv.
 Mmm... Gött! Sen åkte jag till min mamma på besök i ett par dagar så åt vi kräftor igen. Mums! Är nöjd nu.

 
 Mattes dumma kräftor som jag fick inte alls smaka!!!! DUMMA MATTE!

 
Snart ska jag sova. Imorgon njuter jag av min lediga dag sen jobb på måndag.
 Ha en skön helg!

 Kram!

Min Tova Sol

Hej hej folks!

  Igår har man varit hos veterinär med min Tova Sol, lämnade henne 8.30 på morgonen. Usch det gjorde ont i mitt hjärta. Hon var hungrig också får inte äta nåt pga söva ner för att kunna ta ut tand osv...

 Hämtade henne kl 15 istället för 16 eftersom min snälla kompis som ställt upp och körde mig började ju jobba 16 det blev ju lite knepigt men veterinären har sagt det går bra hämta kl 15. Toppen, jag slipper lida en timma till.. hi hi.
 
 De har röntgat hennes rygg noga och kollat om inga brutna ben, skadat eller allt möjlighet men fann inga. Bilderna såg bra ut. De har till och med rakat ett bit på hennes rygg för säkerhetsskull ifall det kan vara nån bitskada ( bråk mellan henne och Marco kan allt ju hända.) men det fanns inga bitskador heller. Hon får äta Metacam en vecka till. Nu är tanden borttagen och de har passat på rensat bort tandsten vad bra!!! =)
 Sist har de tagit lite blodprov på henne, och märkt hon har mycket lindrigt njurpåverkan. Så de råder mig ge Tova Sol annan foder som heter KFD...Specefic Kidney Support. Jag har frågat om hon ska äta sånt tillfälligt en period eller alltid, så sa min veterinär det är bäst hon äter sån hela livet, bra för njurar.
 
 Lovar visa bild sen på henne, hon ser söt ut med lite naken rygg mot svansrotan. Igår när hon kom hem var hon riktig groggy. Vill inte vila sig, typiskt henne. Jag fick ta henne och vila på kudden. Zzz 10 minuter senare vill hon gå och hoppa! Ihhh.... Tur hon blev bättre fort, runt 18 spydde hon upp lite sen blev hon bättre runt 19 tiden. Jag gav henne lite portion mat gissa vem blev glad efter en dygns fasta?!?  =D

 Hoppas nu tänderna blir bra. De är säkert ömma idag stackars lilla TS. Mysko vet inte vad fel på hennes rygg.... Hoppas det onda försvinner!!!

 Marco mår fint - han var sur igår eftersom ingen mat osv. Jag gav honom mat lite senare än vanligt pga vill inte Tova Sol ska se att han äter och hon får inte själv äta.... Känns elakt då.
 Marco har ju förkärlek till mat. =) Så han var ganska otålig igår. MAAAAT, matte! =D

 Idag är allt som vanligt. Nu är han väl nöjd min lille lillen...

 Ha en skön onsdag, folk!

 Kram

Tova Sol & Marco Ruffy

Hej!

 Solen har tittat hit hela helgen vilket var toppskönt! Jag satt ute mest på balkongen och läst ut en bok " Begravt i glömska" skrivet av Nora Roberts. Katterna tyckte balkongen var tok för varmt de kämpade tappert men gav upp. Hi hi.

 Mellan dom två är det fortfarande stilla, ingen förbättring. Hoppas småningom lossnar det...

 Igår har jag varit hos veterinär med krutgumman Tova Sol. Dags för årlig vaccin samt hälsokontroll vid tanke på hennes ålder, 10 år så man vill veta allt är bra.
 Det slutar med vi ska dit återbesök 18/8 pga hon har en trasig tand som måste dras ut och har tydlig ryggsmärta som ska röntgas vad som är fel.
 Hon äter nu smärtstillande medicin som heter Metacam en gång om dan i två veckor.
Veterinären vet inte säkert varför Tova Sol har ont i rygg han har olika teori om det kan kanske vara; ålderdom, eller pålagring eller så kan det vara artros.
 Svaret kanske blir tydligare när de ser på röntgenbilder. Hoppas det är inte nåt allvarligt.
 Min lilla flicka!!!
 Nu tycker veterinären att Tova Sol ska hålla sig lugn - alltså ska vi hålla ifrån Marco och Tova Sol ett tag jag antar ett par veckor. Tills hon är pigg och mår bra.

 Kanske det kan vara därför hon inte har haft ork med Marco. Han vill ju hoppa på henne, jaga osv... Hur hon skadade sin rygg vet jag inte heller när veterinären frågade mig. Slagsmål? Ramlat? Jag vet verkligen inte. =(
 
 Det gick bra ge henne metacam i maten imorse.
 
 
 Min sötaste Tova Sol!!!


 
Marco har gjort nåt dumdumt för några dagar sedan. Han har vält ner min sambos frukostflingor det som innehåller med mycket fibrer i. Självklart åt han. Hur mycket visste vi inte... En hel dag hade Marco gått hemma och mått illa, inte alls konstigt. Till slut spydde han upp massor flingor!!! Usch, men skönt att allt kom upp. Dagen därpå mådde han fint och har väl glömt allt redan. Dummer.... Hi hi!

 
 KnasMarco som sov på min rumpa!

 
Jag har semester fortfarande, och ååååhhh vad jag njuter!
 Bara den 18/8 blir min längsta jobbigaste dag. Jag måste lämna Tova Sol in till veterinär på morgonen ca kl 8.15-9.00 och sen hämta henne igen på e.m runt 16.00.
 Det kommer kännas konstigt härhemma, ingen Tova Sol som tassar omkring en hel dag! Usch, hoppas jag har nåt att göra så timmarna går fort då får man hämta hem min ögonsten! =)

 Kram på er folks!


 

Katter med klös!

 Helloj folks!

Här kattlivet hemma hos mig mellan dom två svart/vita skönheter har inte gått mycket framåt. Tova Sol är ju som sagt försiktig lilla gumma som vill ta det hela på hennes takt. Marco är ju en riktig yrväder med noll tålamod! Vid tanke på han är ju en liten ettåring parvel så är det inte konstigt att livet leker för honom. :)

 
 Tova Sols vackra profil. Hon börjar föredra ligga under sängen nu när Marco är ute och busar.

 

 Jag har bokat nu en veterinärtid till min lilla krutgumma nu på måndag 10 aug. Hoppas allt kommer gå bra. Hon ska då vaccineras och seniorbesiktas. Kolla tänder också ifall hon har mycket tandsten samt blodprov.

 
 Marco Ruffy har inte tappat nåt, utan han tycker väl det är intressant titta neråt. Undra vad som är roligt? :)

 
  Marco växer så det knakar, han börjar se mindre och mindre kattunge-aktig ut. Börjar väl sakta bli vuxen min lille pojke! Nu väger han runt 4 kg. Är fortfarande besatt i maten, han kan hitta nåt som går att äta. Så det gäller verkligen se till INTE ha maten glömt framme.... då är han snabb och tar det! :)

 
  Nu har Tova Sol fått egen kudde, på nätterna lekte hon som kuddtjuiv så jag sov ofta utan! Nu jäklar.... där fixade jag en till henne, så nu är hon verkligen mycket belåten! Hon vet verkligen hur man få sin vilja fram! =)

 
Jag har semester nu - och jag NJUTER av det för fullo. Samt ser det ut som vädret blir bättre vilket jag är glad! Saknar sol och värmen.... Det har varit lite för mycket regn på sistone. Snälla solen, stanna!

  Vilka gaphalsar jag har va? Hihi. Tova Sol och Marco Ruffy!


Nu ska jag sitta ute på balkongen och njuter av solen! Ha det bra, läsare! Kram från oss!


 

RSS 2.0